Sport

Farul Constanța – Petrolul Ploiești 2-0, în etapa 26 din SuperLiga. Hagi își consolidează primul loc. Prestație stelară a lui Alibec. Video

Farul s-a impus în fața celor de la Petrolul, scor 2-0, în etapa 26 din SuperLiga. Trupa lui Gheorghe Hagi are acum un avans de cinci puncte față de CFR Cluj, locul 2.
18.02.2023 | 20:05
Farul Constanta  Petrolul Ploiesti 20 in etapa 26 din SuperLiga Hagi isi consolideaza primul loc Prestatie stelara a lui Alibec Video
Farul Constanța - Petrolul Ploiești LIVE stream în etapa 26 din SuperLiga. Hagi, la vânătoare de lupi. Dennis Alibec rămâne ochitorul principal al marinarilor. Foto: Farul Facebook
ADVERTISEMENT
18-02-2023
16:50

Farul - Petrolul 2-0 (L. Munteanu 28, Alibec 58 pen.)

Farul învinge fără emoții Petrolul, scor 2-0, în special datorită lui Alibec, care a luminat jocul echipei lui Hagi. Constănțenii au un avans de cinci puncte față de CFR Cluj. Iată clasamentul.

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Video cu cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+5. Final de meci.

Min. 89: Mare ocazie pentru Farul. Șutul lui Grameni este respins în bară, iar apoi Sârbu reia și el în bară cu o lovitură de cap.

Min. 79: Grameni scapă în poziție excelentă după o nouă pasă excelentă de la Alibec. Dar se mișcă lent în fața porții și ratează o șansă bună.

Min. 58: GOOOL Farul! 2-0! Alibec înscrie din lovitură de pedeapsă după un fault scos tot de el, la intervenția lui Gicu Grozav.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45+1. Finalul primei reprize.

Min. 28: GOOOOL Farul! 1-0. Louis Munteanu înscrie după o fază spectaculoasă, luminată de devierea genială a lui Alibec.

Min. 8: Șutul lui Alibec, din unghi, este parat de Leitner.

Min. 1: A început partida.

Farul Constanța: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, T. Băluță, Nedelcu – Mazilu, Alibec, L. Munteanu. Rezerve: Buzbuchi, K. Boli, Casap, Vl. Morar, Mateus, Grameni, Sîrbu, Baravykas, Sali. Antrenor: Gheorghe Hagi

Petrolul Ploiești: Leitner – Papp, Mathaus, Meijers, Țicu – Borța, Seto, Jair – Budescu, Grozav, Pashov, Moldoveanu. Rezerve: Vâlceanu, Purtic, Bucur, C. Achim, L. Dumitriu, Doua, M. Bratu, Rădulescu. Antrenor: Florin Pârvu

Meciul Farul Constanța – Petrolul Ploiești are loc sâmbătă, 18 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 26 din SuperLiga. Dobrogenii sunt lideri, cu 52 de puncte, la două lungimi peste CFR Cluj. Prahovenii au reușit runda trecută primul succes din 2023 cu Florin Pârvu, noul antrrenor, pe bancă, un convingător 3-0 acasă cu FC Hermannstadt și au 33 de puncte, locul 7, patru mai puțin decât ultima echipă din play-off, Sepsi Sf. Gheorghe.

Unde se joacă meciul Farul Constanța – Petrolul Ploiești în etapa 26 din SuperLiga

Confruntarea Farul Constanța – Petrolul Ploiești se desfășoară sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, acolo unde vor avea loc toate meciurile de acasă ale dobrogenilor probabil încă pentru alte două sezoane cel puțin, până când se va construi noul stadion Farul din Constanța.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu este o arenă micuță, dar cochetă, de numai câteva mii de locuri, care a servit partidelor de acasă ale Viitorului Constanța, echipa adusă de Gică Hagi din al treilea eșalon pânâ la postura de campioană a României. Echipa însă nu avea prea mulți suporteri, Farul rămânând echipa de suflet a județului iar acum când a comasat cu Viitorul sub numele Farul mereu stadionul din Ovidiu e neîncăpător pentru suporteri. Acum, pe lângă cei dobrogeni vor fi și cel puțin 50-100 ai lupilor galbeni, motiv de îngrijorare pentru forțele de ordine.

Cine transmite la TV Farul Constanța – Petrolul Ploiești

Partida Farul Constanța – Petrolul Ploiești se joacă sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, în etapa 26 din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 18 februarie, pe malul Mării Negre, deci și la Ovidiu, localitate situată foarte aproape de Constanța, va fi vreme destul de caldă, în jur de 13 grade la ora 15, dar seara, la ora 20:00, va scădea cam până la 9-10 grade, ceea ce nu e rău, problema este că va fi un cer acoperit cam toată ziua și asta nu exclude posibilitatea unei ploi în procent de maxim 20 la sută. Partida beneficiază de prezenţa unui arbitru de top, craioveanul Sebastian Colţescu.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Farul Constanța – Petrolul Ploiești

Farul este pe primul loc şi doreşte să îşi păstreze poziţia iar meciul de acasă cu Petrolul îi poate oferi această oportunitate. Gică Hagi nu are absenţi şi poate alcătui cea mai bună formulă de echipă, dând din nou credit puştiului Adrian Mazilu în atac. Farul are un  moral excelent, pentru că a primit vestea cea mare a participării în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Petrolul a obţinut prima victorie din mandatul lui Florin Pârvu, dar problemele financiare sunt departe de a se rezolva şi acest lucru poate afecta serios parcursul lupilor galbeni. Care sunt lipsiţi la Ovidiu de fundaşul central Huja, accidentat şi de atacantul Irobiso, suspendat.

Cote la pariuri la jocul Farul Constanța – Petrolul Ploiești

Farul Constanța este liderul SuperLigii iar această postură îi determină pe bookmakeri să meargă hotărât la victorie pe mâna dobrogenilor, care au primit cota de 1,60 pentru obținerea celor trei puncte. O mare surpriză produsă de prahoveni are supercotă, 6,00. Șansă dublă X2 are cotă 4,20 iar un gol înscris de Petrolul ajunge la cota 2,00.

ADVERTISEMENT

Sub noul nume de Farul, după fuziunea acum doi ani cu Viitorul Constanța cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, în turul acestui sezon, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. S-au impus destul de lejer marinarii cu scorul de 3-1, dublă Dennis Alibec și puștiul Enes Sali în prelungiri, respectiv Tamaș.

ADVERTISEMENT