Sport

Farul, fără mijlocașii de bază la meciul cu Universitatea Craiova. Ce soluții are Hagi

Gheorghe Hagi se confruntă cu probleme de lot înainte de primul meci din 2024. Fără Artean plecat în Cipru, Farul nu se va putea baza nici pe Băluță, Budescu și Grameni.
18.01.2024 | 10:17
Farul fara mijlocasii de baza la meciul cu Universitatea Craiova Ce solutii are Hagi
Gheorghe Hagi se confrunta cu probleme de lot inainte de meciul cu Universitatea Craiova. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul are mari probleme înaintea jocului de la Craiova. Practic, Hagi nu va avea întreaga linie de mijloc in Bănie. Pe langa plecarea lui Artean in Cipru, Hagi nu poate miza în linia mediană nici pe Tudor Băluță încă nerecuperat după o pubalgie.

Hagi, probleme de lot înainte de duelul cu Universitatea Craiova

În sezonul 2023/2024, Tudor Băluță a fost om de bază în angrenajul lui Hagi. Cu o înălțime impunătoare de 192 cm și o greutate de 80 kg, prezența fizică a lui Băluță pe teren a contribuit la echilibrul echipei. Băluță este un produs al academiei Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul sezonului, a adunat un total de 856 de minute de joc, evoluând în 12 meciuri din campionat, dintre care 9 ca titular. Băluță a reușit în acest timp să înscrie un gol și să primească două cartonașe galbene.

Pe lângă Tudor Băluță, Gheorghe Hagi va mai avea doi mari absenți înaintea duelului cu Universitatea Craiova. Constantin Grameni și Constantin Budescu nu au drept de joc în următorul meci din cauza cartonașelor galbene.

ADVERTISEMENT

Budescu și Grameni, suspendați

În actualul sezon, Constantin Grameni a fost mijlocașul cu cele mai multe minute pe teren. Născut pe 23 octombrie 2002, la Constanța, Grameni a adunat un total de 1530 de minute de joc în 21 de apariții. A fost folosit în echipa de start de 18 ori și a reușit să înscrie un gol.

Aportul său defensiv pentru formația de la malul mării este unul considerabil. Constantin Grameni a primit 4 cartonașe galbene în acest sezon, motiv pentru care nu va putea evolua în meciul următor. Grameni, de asemenea, este un produs al celor de la Farul.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2023/2024, Constantin Budescu a fost creierul din teren al celor de la Farul Constanța, fiind unul din cei mai titrați mijlocași din Superliga. Născut la 19 februarie 1989 în Urziceni, Budescu, în vârstă de 34 de ani, a adunat un total de 1214 minute de joc în 17 apariții.

Cu o înălțime de 185 cm și o greutate de 80 kg, Budescu a fost introdus ca titular de către Hagi în 14 partide. La nivel de reușite, veteranul celor de la Farul a avut un start de campionat de succes. Budescu a înscris de 5 ori. Din păcate pentru Farul, cele 4 caftonașe galbene acumulate îl previn să intre pe teren în partida următoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Hagi va miza cel mai probabil pe cuplul de mijlocași format din Ionuț Vînă și Dragoș Nedelcu. Dacă Vînă se poate lăuda cu 15 apariții în tricoul Farului în acest sezon, același lucru nu se poate spune și despre Nedelcu. Acesta a prins doar 7 partide în actualul sezon. Farul se află în acest moment pe locul 6 cu 30 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova ocupă locul 3 cu 34 de puncte.

ADVERTISEMENT