Sport

Farul – FC U Craiova 1-0, în etapa 23 din SuperLiga. „Marinarii” egalează CFR Cluj și Rapid. Clasamentul actualizat

Farul a învins la limită pe FC U Craiova și a urcat până pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, egalând la puncte pe CFR Cluj și pe Rapid.
26.01.2024 | 21:44
Farul  FC U Craiova 10 in etapa 23 din SuperLiga Marinarii egaleaza CFR Cluj si Rapid Clasamentul actualizat
Louis Munteanu a ratat două ocazii uriașe în prima repriză a meciului Farul - FC U Craiova. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
26-01-2024
17:59

Farul - FC U Craiova 1-0 (Deaconu 8)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Fluier final. Farul obține o victorie absolut meritată și urcă până pe locul 4 în clasament.

Clasament SuperLiga

Min. 84: Sidibe este aproape de egalare, dar Buzbuchi are o intervenție salvatoare.

Min. 77: Compagnucci șutează din careu, Dussaut îi pune o talpă pe gleznă, dar arbitrul Adrian Moroiță lasă jocul să continue. Penalty clar pentru olteni, însă decizia centralului nu este întoarsă nici după verificarea fazei în camera VAR.

Min. 68: Gurău reține șutul lui Vînă.

Min. 61: Rivaldinho reia cu capul din 10 metri, puțin pe lângă poartă.

Min. 29: Louis Munteanu ratează o nouă ocazie uriașă, față în față cu portarul Gurău.

Min. 8: GOOOL Farul! Acțiune Budescu pe partea stângă, centrare în careu, Ronaldo Deaconu reia în transversală, mingea îi revine și înscrie cu un șut plasat, lângă bară.

Min. 2: Lousi Munteanu nu-l poate învinge pe Gurău dintr-o situație ideală.

Min. 1: A început partida.

26-01-2024
17:13

Echipele de start la Farul - FC U Craiova

Echipele de start la meciul Farul – FC U Craiova.

  • Farul: Buzbuchi – Dussaut, Larie, M. Popescu, Kiki – Deaconu, Queiros, Grameni – Rivaldinho, L. Munteanu, Budescu. Rezerve: Mușat – Boli, Vînă, Grigoryan, Henrique, Nedelcu, N. Popescu, Grosu, Dănuleasa, Andronache, Cojocaru, C. Ganea. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • FC U Craiova: Gurău – R. Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Achim, D. Albu – Baeten, Bauza, Blidar – Chițu. Rezerve: R. Popa – Kvakic, Mascarenhas, Asamoah, M. Ilie, V. Pop, Sidibe, Blănuță, Ibrahim. Antrenor: Giovanni Costantino.

Meciul Farul – FC U Craiova 1948 are loc vineri, 26 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 23-a din SuperLiga, fiind uvertura acestei runde. Farul vine după o mare victorie pe terenul celeilalte echipe din Craiova, cea care luptă la un loc de play-off și speră acum să repete isprava în fața echipei patronate de familia Mititelu.

Unde se joacă Farul – FC U Craiova 1948

Întâlnirea Farul – FC U Craiova 1948 se dispută vineri, 26 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 23-a din SuperLiga. Dobrogenii au plecat excelent în noul an, succesul din Bănie menținându-le locul din play-off. De cealaltă parte avem o echipă care a condus cu 3-1 în Giulești pe Rapid, cu un sfert de oră înainte de final, dar a plecat învinsă cu 4-3.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca victoria de pe terenul Universității Craiova să aibă darul de a retrezi suporterii Farului, cam lipsiți de entuziasmul sezonului trecut, când echipa lor a devenit campioană, iar cele 4500 de locuri ale micuțului stadion de la Ovidiu să fie cât mai ocupate, pentru a crea acel suport necesar echipei lui Gică Hagi de a intra în primele șase echipe la finalul sezonului regulat.

Cine transmite la TV partida Farul – FC U Craiova 1948

Partida Farul – FC U Craiova 1948 se joacă vineri, 26 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa a 23-a din SuperLiga și va fi transmisă pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu vineri, 26 ianuarie, va fi o vreme cu cer închis cam pe tot parcursul zilei, dar nu se pune problema precipitațiilor. Ca temperatură, pentru finalul lunii ianuarie va fi destul de bine, în jur de 6 grade la ora amiezii, dar meciul are loc în nocturnă, de la ora 20:00, când fiind și la malul Mării la temperatura va scădea cam până la un grad-două. Arbitru este Adrian Moroiță din Ploiești.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Farul – FC U Craiova 1948

De acum înainte omul dintre buturile Farului va fi Buzbuchi, care tocmai și-a prelungit contractul cu dobrogenii, după ce titularul Mihai Aioani a fost vândut la Rapid pentru numai 400.000 de euro. Pentru acest meci revine Budescu. Absenți, toți accidentați, sunt Sârbu, Benchaib și Băluță.

ADVERTISEMENT

La FC U Craiova 1948 s-au mai liniștit apele după ce antrenorul Giovanni Constantino fusese amenințat de patronul Adrian Mititelu cu demiterea după acel eșec greu de înțeles din Giulești, cu 4-3, craiovenii având 3-1 în minutul 75. Vor lipsi la această partidă Buta și van Durmen.

Cote la pariuri la jocul Farul – FC U Craiova 1948

Pentru casele de pariuri Farul este echipa care pornește cu prima șansă în acest meci, având o cotă foarte bună, 1,80. FC U Craiova, cu Giovanni Constantino pe bancă, este o echipă ofensivă și dacă reușește să câștige la Ovidiu cota este de 4,50. Șansă dublă X2 are cotă de 1,85 iar un gol înscris de oaspeți are cotă de 1,45.

ADVERTISEMENT

Doar două sunt partidele jucate la Ovidiu între Farul și FC U Craiova 1948 și în ambele s-au înscris goluri destul de multe, în ambele porți. În primul meci, în 2022 a fost 3-2 pentru gazde, dar nici unul dintre marcatori nu mai joacă la Farul: dublă Omoh și Jefte Betancor. Al doilea meci a fost tot un succes dobrogean, cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT