Sport

Fatih Terim, încântat de primul gol al lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray: ”Superb, elegant”

Olimpiu Moruțan a reușit primul gol în tricoul lui Galatasaray, iar Fatih Terim a avut numai cuvinte de laudă pentru mijlocașul român.
27.09.2021 | 10:07
Fatih Terim incantat de primul gol al lui Olimpiu Morutan la Galatasaray Superb elegant
ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la FCSB a punctat din pasa lui Alexandru Cicâldău, iar reușita sa i-a adus trei puncte Galatei în meciul cu Goztepe.

Cicâldău i-a întors astfel serviciul, după ce Moruțan i-a pasat decisiv în prima etapă din Turcia în meciul cu Kasimpașa.

ADVERTISEMENT

Golul lui Olimpiu Moruțan l-a dat pe spate pe Fatih Terim

În minutul 56 al întâlnirii de pe Turk Telekom Stadyumu, la scorul de 1-1, Alexandru Cicâldău l-a găsit excelent cu o diagonală pe Olimpiu Moruțan și fotbalistul de 22 de ani a înscris primul său gol pentru Galatasaray după ce a driblat trei adversari, reușita sa fiind elogiată de antrenorul Fatuh Terim.

”În repriza a doua am avut mai multe ocazii, am reușit să aducem mai multă presiune la poarta adversă. Primul gol l-am marcat după o greșeală a portarului advers, apoi Moruțan a înscris un gol superb, elegant.

ADVERTISEMENT

La fel ca Alex Cicâldău, Moruțan a jucat mai bine în repriza a doua. Sunt foarte fericit pentru victorie, mai ales că nu am câștigat etapele trecute jocuri pe care am fi meritat să le câștigăm. Jocul a fost pe placul meu, iar scorul este mulțumitor la final”, a declarat Terim.

Terim și-a îmbrățișat jucătorul după gol

Fatih Terim s-a dezlănțuit la reușita superbă a lui Olimpiu Moruțan. Mijlocașul ofensiv a mers direct la antrenorul său după marcarea golului, iar ”Împăratul” l-a îmbrățișat cu ”foc”.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Goztepe, tehnicianul Galatei i-a făcut mai multe observații mijlocașului adus de la FCSB și spunea că speră că jucătorul va fi mai periculos pe plan ofensiv și își va crea mai multe ocazii de gol.

Galatasaray nu are chiar startul de sezon pe care și l-au imaginat fanii și se află abia pe locul 10 după șapte etape disputate în campionatul Turciei. ”Cim bom” a acumat 11 puncte și se află la cinci puncte în urma liderului Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

Ce probleme pot avea românii la Galata

Reușita lui Olimpiu Moruțan vine după ce el a fost decisiv și în victoria cu Lazio din Europa League. Atunci românul a creat faza din care portarul italienilor, Thomas Strakosha, și-a introdus mingea în propie poartă la unicul gol al întâlnirii.

Marea problemă a fotbalistului de 22 de ani o reprezintă faptul că nu are o comunicare prea bună cu coechipierii săi, deoarece nu cunoaște nici limba engleză și nici cea turcă. Între timp, el s-a pus cu burta pe carte, iar profesor îi este chiar colegul său Alexandru Cicâldău.

Fostul jucător al lui Galatasaray, Iosif Rotariu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre șansele lui Moruțan și Cicâldău de a se impune la formația Cim Bom și este de părere că cei doi vor avea mari probleme dacă nu vor ajuta echipa să câștige titlul.

ADVERTISEMENT