Sport

Favoriții lui Ioan Andone pentru postul de antrenor la Dinamo

Dinamo s-a despărțit de Ovidiu Burcă după o serie de rezultate negative care au testat răbdarea fanilor din Ștefan cel Mare. În acest moment, clubul îi caută înlocuitor.
29.11.2023 | 19:25
Favoritii lui Ioan Andone pentru postul de antrenor la Dinamo
Ioan Andone a facut lista cu posibili antrenori ai lui Dinamo. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ioan Andone, o figură emblematică în istoria echipei Dinamo, a oferit sugestii prețioase cu privire la posibilii antrenori care ar putea să preia conducerea tehnică a echipei. Postul de antrenor a rămas liber după ce Ovidiu Burcă a fost înlăturat de la cârma formației din Ștefan cel Mare.

Ioan Andone a făcut lista antrenorilor potriviți pentru Dinamo

Antrenorul trebuie să aibă pedigree de Dinamo. În general, foștii jucători au reușit ca antrenori. Ciobotariu pare cel mai în măsură, a mai trecut prin din astea, a salvat-o pe Voluntari. La Sepsi a fost bine în cupele europene, acum nu știm ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu mie îmi place Bratu pentru că îi spune jucătorului direct. Ovidiu i-a cocoloșit, i-a luat în brațe. Ca antrenor, accepți greșeala, dar când se repetă, o spui direct, o spui și în public, o spui și în vestiar”, a declarat Ioan Andone pentru Digisport.ro

Ciobotariu este considerat de Andone cel mai potrivit pentru postul de antrenor la Dinamo. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani s-a despărțit recent de Sepsi după un tur de campionat sub așteptări. Formația din Sfântu Gheorghe se află pe locul 10 în campionat.

ADVERTISEMENT

Ciobotariu, alegerea numărul 1

“Poate să intre în discuții și Ionuț Badea, e un băiat inteligent, a trecut prin curtea lui Dinamo. Din ăștia trei, nu știu dacă Ciobi se înhamă la munca asta de mâine. Acum ar fi un avantaj mare. Joacă contra echipei pe care a antrenat-o.

La Dinamo, dacă vrei să intri acolo și să rămâi patru-cinci ani, mergi când e nevoie de tine, pentru că altădată poate nu mai au nevoie, a completat fostul antrenor al celor de la Dinamo, Ioan Andone.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu, alt nume în discuție, este apreciat de Andone pentru abordarea sa directă și sinceră față de jucători. Bratu a trecut deja prin curtea lui Dinamo și își câștigă susținerea pentru postul de antrenor. Bratu a fost selecționerul României U21 între 2021 și 2022.

Ionuț Badea, privit ca un “băiat inteligent” și având legături anterioare cu Dinamo, este și el în atenția lui Andone. Cu o perspectivă inteligentă și o experiență în cadrul clubului, Badea reprezintă o opțiune viabilă pentru echipa din Ștefan cel Mare. Ionuț Badea a fost jucător la Dinamo între 2000 și 2005.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone a jucat la Dinamo între 1983–1990. În cei 7 ani petrecuți pentru formația din Ștefan cel Mare, Andone a bifat 171 de apariții și a reușit să înscrie 22 de goluri. Andone este și fost internațional. Acesta a bifat 55 de selecții pentru prima reprezentativă și a reușit să înscrie de 2 ori.

ADVERTISEMENT