Sport

Favoritul lui Dan Șucu și-a prelungit contractul! Rapid, mutare importantă înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova

Xian Emmers, favoritul lui Dan Șucu, și-a prelungit contractul cu Rapid! Mutare importantă a giuleștenilor înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova.
03.03.2024 | 11:29
Favoritul lui Dan Sucu sia prelungit contractul Rapid mutare importanta inainte de derbyul cu Universitatea Craiova
Favoritul lui Dan Șucu și-a prelungit contractul cu Rapid. Mutare importantă pentru giuleșteni înaintea derby-ului cu U Craiova. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Favoritul lui Dan Șucu rămâne la Rapid cel puțin până în iunie 2025. Xian Emmers, revenit la antrenamente, și-a prelungit contractul cu formația „alb-vișinie”. Evoluțiile consistente ale mijlocașului belgian au dus la activarea clauzei de prelungire din contract. Informația a fost anunțată de Dan Șucu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA.

Favoritul lui Dan Șucu și-a prelungit contractul! Rapid, mutare importantă înainte de derby-ul cu Universitatea Craiova

Xian Emmers a fost om de bază în echipa lui Cristiano Bergodi la începutul sezonului. Mijlocașul belgian adus de Rapid în septembrie 2022 s-a accidentat într-un meci cu Hermannstadt și a lipsit mai bine de 5 luni de pe teren.

ADVERTISEMENT

Înaintea victoriei cu UTA Arad (4-0), Rapid a anunțat că Xian Emmers a revenit la antrenamentele echipei. Încântată de evoluțiile mijlocașului belgian, conducerea Rapidului a decis să activeze clauza de prelungire din contract.

Astfel, Xian Emmers, care intrase în ultimele luni de contract cu Rapid, va îmbrăca tricoul „alb-vișiniu” până în vara anului 2025. „Evoluțiile excelente ale belgianului nostru i-au adus acestuia activarea clauzei de prelungire de către club, astfel că îl vom avea alături de noi pe Xian până în vara lui 2025!”, a fost anunțul făcut de Rapid.

ADVERTISEMENT

  • 36 de meciuri și 4 goluri sunt cifrele lui Xian Emmers în tricoul Rapidului

Xian Emmers, favoritul lui Dan Șucu la Rapid: „Se potrivește filosofiei mele de viață”

Rapid l-a transferat pe Xian Emmers, fiul marelui fost internațional belgian, Marc Emmers, în septembrie 2022 de la Roda JC pentru 200.000 de euro. De-a lungul carierei, Emmers a mai jucat pentru Genk U19, Internazionale Milano U19, Cremonese, Beveren și Almere City.

Dan Șucu nu a ezitat să-l laude pe Xian Emmers ori de câte ori a avut ocazia. Acționarul majoritar din Giulești este încântat de mijlocașul belgian pe care îl consideră un jucător complet. „Emmers se potrivește filosofiei mele de viață.

ADVERTISEMENT

Este un jucător care muncește enorm, un jucător care ține centrul terenului, un jucător complet care mie mi-a plăcut cel mai mult (n.r. – în victoria cu CFR, 3-1).

Un fotbalist pe care îl apreciez foarte mult și la care apreciez în primul rând umilința, faptul că aleargă peste tot, munca pe care o depune. Se dedică total echipei acolo în teren. Emmers este un jucător indispensabil echipei în acest moment”, a declarat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu și-a anunțat decizia în direct la FANATIK SUPERLIGA: „Nu se pune problema să plece de la Rapid”

În direct la FANATIK SUPERLIGA, Dan Șucu a dezvăluit încă de la începutul lunii februarie că îi va prelungi contractul lui Xian Emmers cu un an. „Situația lui este foarte, foarte simplă.

Este un jucător extrem de important pentru Rapid, a avut o accidentare delicată, care în mod normal, la un om care nu face sport de performanță s-ar fi rezolvat, s-ar fi vindecat mult mai repede.

Fiind vorba însă despre un fotbalist, accidentarea lui la acel deget a fost una mai delicată, mai complicată așa, iar recuperarea a mers mult mai greu. Emmers se află în Belgia, unde este supus unui tratament și unor exerciții specifice și, din ce am înțeles, la sfârșitul lui februarie o să putem beneficia de serviciile lui.

Nu se pune problema ca Emmers să plece de la Rapid. Este unul dintre jucătorii care ne plac foarte mult și vreau să vă anunț oficial că vom activa clauza de prelungire automată a contractului.

În vară, lui Emmers îi expiră contractul și îl vom prelungi cu încă un an, pentru că avem această opțiune de prelungire. Va sta în continuare cu noi și ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele, fiindcă este unul dintre jucătorii de mare viitor ai Rapidului”, a spus Dan Șucu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT