Sport

Rapid, veste bună înainte de meciul cu UTA. Un jucător important a revenit la antrenamente

Rapid a anunțat că un jucător important care a suferit o accidentare a revenit la antrenamente. A lipsit în ultimele luni. Detalii de ultimă oră.
27.02.2024 | 15:05
Rapid veste buna inainte de meciul cu UTA Un jucator important a revenit la antrenamente
Xian Emmers e evaluat la 550.000 de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a primit o veste bună după revenirea lui Claudiu Petrila. Xian Emmers, mijlocașul belgian accidentat în meciul cu Hermannstadt din octombrie, a revenit la antrenamente.

Rapid a anunțat revenirea lui Xian Emmers

Xian Emmers, mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani și favoritul lui Dan Șucu, s-a întors în România și a revenit la antrenamentele giuleștenilor. De altfel, Rapid a făcut și un anunț oficial în acest sens: „O veste excelentă. După o perioadă în care s-a recuperat în Belgia, Xian a revenit la antrenamente”. 

ADVERTISEMENT

Revenirea belgianului cade cum nu se poate mai bine, mai ales că Alexandru Albu a fost exclus din lot după escapada de la Iași. Emmers a reușit să treacă peste toate problemele medicale: „după o perioadă în care s-a recuperat în Belgia, Xian a revenit la antrenamente”.

Jucătorul s-a întors la București și a postat pe Instagram o fotografie de la un salon unde și-a pregătit frizura. Emmers a ratat ultimele 16 meciuri ale „alb-vișiniiilor”.

ADVERTISEMENT

Rapid, încântată de Xian Emmers: „Un jucător complet”

Dan Șucu a vorbit în termeni laudativi despre Xian Emmers: „Emmers se potrivește filosofiei mele de viață. Este un jucător care muncește enorm, un jucător care ține centrul terenului, un jucător complet care mie mi-a plăcut cel mai mult (n.r. – în victoria cu CFR, 3-1).

Un fotbalist pe care îl apreciez foarte mult și la care apreciez în primul rând umilința, faptul că aleargă peste tot, munca pe care o depune. Se dedică total echipei acolo în teren. Emmers este un jucător indispensabil echipei în acest moment.

ADVERTISEMENT

Emmers mai are contract cu Rapid până la finalul sezonului și este evaluat la 550.000 de euro de Transfermarkt. În 9 meciuri pentru Rapid în acest sezon a reușit un gol.

Dan Șucu, decis să îi activeze clauza lui Xian Emmers: „Nu se pune problema să plece de la Rapid”

Dan Șucu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că îi va prelungi contractul cu un an lui Xian Emmers: „Situația lui este foarte, foarte simplă. Este un jucător extrem de important pentru Rapid, a avut o accidentare delicată, care în mod normal, la un om care nu face sport de performanță s-ar fi rezolvat, s-ar fi vindecat mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba însă despre un fotbalist, accidentarea lui la acel deget a fost una mai delicată, mai complicată așa, iar recuperarea a mers mult mai greu. Emmers se află în Belgia, unde este supus unui tratament și unor exerciții specifice și, din ce am înțeles, la sfârșitul lui februarie o să putem beneficia de serviciile lui.

Nu se pune problema ca Emmers să plece de la Rapid. Este unul dintre jucătorii care ne plac foarte mult și vreau să vă anunț oficial că vom activa clauza de prelungire automată a contractului.

În vară, lui Emmers îi expiră contractul și îl vom prelungi cu încă un an, pentru că avem această opțiune de prelungire. Va sta în continuare cu noi și ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele, fiindcă este unul dintre jucătorii de mare viitor ai Rapidului”.

ADVERTISEMENT
Tags: