Sport

Favoritul lui Gigi Becali, propus la națională de Ilie Dumitrescu înainte de EURO 2024: „Puțini fac ce face el”

Favoritul lui Gigi Becali de la FCSB a fost propus la echipa națională a României de Ilie Dumitrescu. „Mister” l-a lăudat pe fotbalist după meciul cu Sepsi, scor 1-0.
12.02.2024 | 10:40
Favoritul lui Gigi Becali propus la nationala de Ilie Dumitrescu inainte de EURO 2024 Putini fac ce face el
Favoritul lui Gigi Becali a fost propus în lotul naționalei României de Ilie Dumitrescu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat la limită duelul de pe Arena Națională cu Sepsi, scor 1-0, în etapa a 25-a din SuperLiga. Echipa finanțată de Gigi Becali a refăcut diferența de 9 puncte față de principala urmăritoare, Rapid. La finalul jocului, Ilie Dumitrescu l-a propus la naționala României pe favoritul patronului.

Favoritul lui Gigi Becali, propus la națională de Ilie Dumitrescu înainte de EURO 2024: „Puțini fac ce face el”

Ilie Dumitrescu a analizat jocul celor de la FCSB din partida cu Sepsi. „Roș-albaștriii” au marcat după un sfert de oră prin Alexandru Băluță și tabela a rămas intactă până la final. Sepsi nu a reușit să trimită șut pe spațiul porții lui Ștefan Târnovanu în a doua repriză.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional a remarcat evoluția lui Alexandru Băluță, autorul singurului gol al meciului. „Mister” consideră că extrema celor de la FCSB ar putea reprezenta o soluție viabilă pentru Edi Iordănescu la naționala României.

”Pentru mine, surpriza e Băluță, din punct de vedere tactic, defensiv. O să vedeți că poate să fie o soluție pentru echipa națională. La modul în care interpretează ambele faze…

ADVERTISEMENT

Joacă, are minute, e activ, a dat și gol, cere foarte bine mingea în profunzime, dar, în același timp, ce a făcut în partea a doua a jocului în defensivă, e extraordinar”, a fost analiza lui Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport.

Alexandru Băluță nu a mai jucat pentru naționala României din 2021

Alexandru Băluță a sosit la începutul sezonului la FCSB. În tricoul „roș-albastru”, fostul fotbalist al Universității Craiova a înregistrat 24 de partide, reușind să marcheze 4 goluri și să ofere 5 pase decisive. Fotbalistul de 30 de ani are apariții și sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul care evoluează în extrema dreaptă a adunat 8 apariții și un gol de-a lungul carierei la echipa națională. Alex Băluță a debutat sub „tricolor” la vârsta de 23 ani și 9 luni, în iunie 2017, sub comanda lui Christoph Daum.

După o lungă perioadă de absență, Băluță a revenit în circuitul echipei naționale în noiembrie 2020. Ultima apariție în tricoul naționalei pentru Alex Băluță a avut loc în iunie 2021, în amicalul cu Anglia, scor 0-1, când a jucat timp de 10 minute.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, analiza jocului FCSB după succesul cu Sepsi: „O victorie obținută prin disciplină tactică”

Ilie Dumitrescu a remarcat inteligența din jocul celor de la FCSB. Fostul mare internațional i-a lăudat pe Baba Alhassan și Mihai Lixandru pentru efortul din defensivă. „A fost o partitură interesantă a lui Bernd Storck.

Sepsi a făcut un pressing avansat, dar FCSB a jucat foarte inteligent. În prima repriză au atacat foarte bine spațiile. Alhassan a făcut un efort extraordinar, fără mari realizări pe faza ofensivă.

FCSB și-a dat seama că e foarte greu să facă pressing, a cedat deliberat terenul. A schimbat sistemul în 4-5-1. Nu a suferit pentru că adversarul a avut o posesie bună, dar fără să-și creeze ocazii.

Alhassan nu a făcut un joc senzațional, dar a acoperit foarte bine zona, alături de Lixandru. O victorie obținută prin disciplină tactică și un efort extraordinar. Miculescu nu s-a simțit foarte bine.

Una peste alta, FCSB arată maturitate, disciplină. A interpretat jocul în funcție de ce i-a oferit adversarul în această seară”, a fost analiza lui Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „2 solist” la meciul U Cluj - FCSB