Sport

Faza care a decis FCSB – Universitatea Craiova 1-1, contestată vehement. Ce i s-a reproșat lui Cojocaru la finalul derby-ului. Video

FCSB și U Craiova au luat fiecare câte un punct după derby-ul de pe Național Arena. Oltenii au egalat in extremis, după o decizie controversată luată de arbitri.
19.02.2023 | 23:01
Faza care a decis FCSB  Universitatea Craiova 11 contestata vehement Ce i sa reprosat lui Cojocaru la finalul derbyului Video
Elvir Koljic marcheaza golul egalizator de langa Deian Cristian Sorescu, Raul Michel Melo Da Silva, Stefan Tarnovanu, Joonas Tamm, Iulian Lucian Cristea si Gjoko Zajkov in meciul de fotbal dintre FCSB si Universitatea Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 19 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a condus-o pe Universitatea Craiova din minutul 2 până în minutul 90+1. Roș-albaștrii s-au văzut însă egalați după o eroare colosală a lui Ștefan Târnovanu. Vicecampioana României a dat vina însă și pe arbitraj.

FCSB pune tunurile pe brigada lui Adrian Cojocaru după remiza cu Universitatea Craiova

Elvir Koljic a marcat primul gol din acest sezon după un corner acordat de arbitrul asistent Bogdan Gheorghe. La finalul meciului, jucătorii de la FCSB au reproșat că oltenii au repus de la colțul terenului, deși, inițial „centralul” Cojocaru arătase că este aut de poartă.

ADVERTISEMENT

Și în timpul derby-ului FCSB a avut de făcut un reproș la faza din care Universitatea Craiova a marcat golul de 1-1. Joonas Tamm, cel care a trimis mingea în corner, a acuzat că, înainte ca balonul să părăsească suprafața de joc, acesta a fost atins cu mâna de Ante Roguljic. – VEZI VIDEO

„Un meci început perfect, cu gol în minutul 1. Am controlat prima repriză, cred că au avut un singur șut pe poartă. Cred că am făcut pasul în spate cam devreme, iar din păcate au dat acel gol. Din ce am înțeles, Tamm a dat în adversar la cornerul din care am luat gol.

ADVERTISEMENT

Domnul de la centru a spus că e 6 metri, iar tușierul a dat corner. A venit un gol norocos, o ieșire neinspirată a mea, Koljic dă cu capul, balonul se lovește de Cristea și se scurge în poartă. Asta este, ne montăm, și încercăm să câștigăm următoarele meciuri.

Ținând cont că nu am reușit să facem 2-0 a trebuit să ne apărăm. Îmi pare rău că nu am făcut-o până la final. Trebuie să fim mai maturi dacă vrem să câștigăm campionatul”, a declarat Ștefan Târnovanu, după FCSB – U Craiova 1-1.

ADVERTISEMENT

FCSB, „taxată” și de VAR. Colegii lui Cojocaru au anulat un cartonaș roșu primit de olteni

FCSB a contestat arbitrajul și în prima repriză. Inițial, Adrian Cojocaru l-a dat afară pe Basilio Ndong după un fault la David Miculescu, comis în poziție de ultim apărător. Reluările au arătat că „centralul” gălățean a sesizat corect infracțiunea comisă de fundașul stânga.

Din fericire pentru olteni, Ovidiu Hațegan și Lucian Rusandu, care se aflau în camera VAR, au salvat echipa lui Neagoe de la un cartonaș roșu. Aceștia i-au transmis lui Cojocaru că, înainte să fie faultat, Miculescu se afla într-o poziție milimetrică de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când FCSB pierde puncte în prelungiri în 2023. S-a întâmplat și cu Farul, tot pe Național Arena, când „marinarii” s-au impus cu 3-2. În urma rezultatului din etapa a 26-a, echipa lui Pintilii a rămas pe locul 3, cu 48 de puncte, la șapte lungimi de liderul Farul.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Argeș – FCSB

ADVERTISEMENT