Sport

FC Barcelona, cale liberă căre Liga Campionilor. Cazul Negreira nu afectează obținerea licenței

Presa spaniolă afirmă că în pofida scandalului iscat de acuzațiile de corupție, FC Barcelona va primi licența pentru a participa la ediția viitoare a Ligii Campionilor.
28.04.2023 | 11:48
FC Barcelona cale libera care Liga Campionilor Cazul Negreira nu afecteaza obtinerea licentei
Jurnaliștii spanioli susțin că în pofida avertismentelor lui Aleksander Ceferin, UEFA nu-i poate interzice Barcelonei lui Laporta prezența în Champions League.
ADVERTISEMENT

Barcelona este protagonista unui scandal uriaș de corupție în Spania. Vorbim, desigur, de cazul Negreira și plățile către fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor. O afacere care a pus sub semnul întrebării inclusiv prezența catalanilor în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Numai că, se pare, lucrurile par a merge în favoarea liderului din La Liga.

Jurnaliștii spanioli susțin că FC Barcelona va avea licență pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor

Faptul că FC Barcelona a făcut plăți de milioane către firmele fostului vicepreședinte al forului arbitrilor și a fiului acestuia a stârnit un scandal imens nu doar în Spania, ci și la nivel continental.

ADVERTISEMENT

De altfel, UEFA a decis să studieze cazul. În timp ce președintele forului, Aleksander Ceferin, declara înaintea realegerii sale: ”M-am informat, iar situația este extrem de gravă.

Este atât de gravă încât, în opinia mea, este unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am văzut în fotbal. În Spania, infracțiunea este prescrisă, dar la UEFA, nu”.

ADVERTISEMENT

Tot el preciza și faptul că dacă FC Barcelona este găsită vinovată urmează să fie exclusă din competițiile europene. Lucru care, evident, reprezenta o lovitură dură pentru un club care se confruntă cu probleme de ordin financiar.

Numai că, potrivit Mundo Deportivo, Comisia de Licențiere, care trebuie să ofere verdictul final până pe 15 mai, va pune clubul catalan pe lista grupărilor eligibile.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că, din perspectiva actelor și criteriilor pe care aceasta trebuie să le aibă în vedere, nu există vreun motiv să scoată de pe listă pe FC Barcelona.

Mai mult, scriu jurnaliștii spanioli, nici Comisia de Disciplină, care ar putea decide ulterior excluderea nu are argumente. Iar aici liderul din La Liga are drept atu faptul că nu există dovezi privind cumpărarea arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Iar în absența acestora, funcția lui Negreira în forul arbitrilor nu era incompatibilă cu cea de acționar într-o firmă care a prestat servicii pentru un club. Lucru pe care, de altfel, l-a preciza inclusiv Federația Spaniolă.

ADVERTISEMENT