Sport

FC Barcelona, lovitură pentru marea rivală, Real Madrid. Un campion al Europei vrea să ajungă pe Camp Nou

Real Madrid ar putea rata transferul lui Antonio Rudiger, care pare acum mai aproape de FC Barcelona. Fundașul lui Chelsea ar urma să facă pereche cu actualul său coleg, Andreas Christensen.
31.03.2022 | 20:50
FC Barcelona lovitura pentru marea rivala Real Madrid Un campion al Europei vrea sa ajunga pe Camp Nou
Dat, în iarnă, ca și transferat la Real Madrid, fundașul lui Chelsea, Antonio Rudiger, pare acum mai aproape de FC Barcelona. Credit foto: hepta.ro (DPA Images / Nick Potts)
ADVERTISEMENT

Schimbarea la față a lui FC Barcelona urmează să fie radicală în viitorul sezon. Și dacă nu au capacitatea să lupte cu Real Madrid pentru nume precum Kylian Mbappe sau Erling Haaland, nu lipsesc loviturile date marii rivale.

Agentul lui Rudiger, Sahr Senesie, întâlnire cu oficialii lui FC Barcelona

Unul dintre exemple este Antonio Rudiger. Intrat în ultimele șase luni de contract, acesta a refuzat, în iarnă, propunerea actualului club. Pentru că nu a primit salariul dorit.

ADVERTISEMENT

La momentul repectiv s-a scris că a ajuns la o înțelegere cu Real Madrid. Și toată lumea îl vedea pe Bernabeu. Mai cu seamă că acum Chelsea este în imposibilitate de a semna noi contracte, până la lămurirea situației clubului după sancțiunile contra lui Roman Abramovich.

Numai că, lovitură de teatru. Mirror scrie că agentul său, Sahr Sensie, a fost văzut în Catalunya. Unde a negociat, timp de trei ore, cu  directorul sportiv al FC Barcelona, Mateu Alemany, și directorul tehnic Jordi Cruyff. Și aceasta în pofida faptului că Rudiger mai este și-n vizorul lui Manchester United, Newcastle sau Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Și, se pare, și jucătorul este de acord cu mutarea.  Chiar dacă, ținând cont de situația financiară actuală, FC Barcelona nu-i poate oferi un contract pe măsura celor propuse de alte grupări.

Se pare că unul dintre motive este faptul că Rudiger ar putea face pereche cu actualul său coleg, Andreas Christensen. Și, în plus, la FC Barcelona ar avea și garanția unui statut privilegiat. Pentru că ar urma să devină liderul defensivei în locul lui Gerard Pique. Cel care, probabil, se va retrage după Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

Defensivă schimbată radical

Posibila sosire a lui Rudiger va face ca defensiva lui FC Barcelona să se schimbe radical. Și sunt șanse ca trei dintre componenții acesteia să provină de la actuala campioană a Europei, Chelsea.

Este adevărat, în cazul căpitanului Cesar Azpilicueta, lucrurile s-au complicat un pic. Pentru că londonezii au activat o clauză din contract și au prelungit automat, cu un an, acordul scadent în această vară.

ADVERTISEMENT

Însă dacă situația clubului nu se schimbă, nu este exclus ca, până la urmă, și acesta să ajungă pe Camp Nou. Completând o linie care ar urma să-l mai includă, în dreapta, pe Noussair Mazraoui. Care ar urma să vină liber de contract de la Ajax.

Și, mai mult, în poartă am putea vedea un coleg al marocanului. Este vorba despre Andre Onana, și el la final de contract cu Ajax. Și dornic să revină în Barcelona, acolo unde a evoluat la juniori până la nivelul under 19.

 

ADVERTISEMENT
Tags: