Sport

FC Barcelona – Manchester United 2-2, în turul play-off-ului pentru optimile Europa League. Toate rezultatele zilei. Video

FC Barcelona și Manchester United a terminat la egalitate pe Camp Nour, scor 2-2, în turul play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa League.
16.02.2023 | 23:54
FC Barcelona  Manchester United 22 in turul playoffului pentru optimile Europa League Toate rezultatele zilei Video
ADVERTISEMENT
16-02-2023
19:58

Rezultatele din prima manșă am play-off-ului pentru optimile Europa League

S-au încheiat partidele din manșa tur a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa League. VEZI VIDEO AICI

  • Sporting Lisabona – Midtjyland 1-1 (Coates 90+5 / Ashour 77)
  • Juventus – FC Nantes 1-1 (Vlahovic 13 / Blas 60)
  • FC Sevilla – PSV Eindhoven 3-0 (En Nesyri 45+2, Ocampos 50, Gudelj 55)
  • Leverkusen – AS Monaco 2-3 (Diaby 48, Wirtz 59 / Hradecky 9 aut., Diatta 74, Disasi 90+2)
16-02-2023
17:45

Remiză pe Camp Nou, victorii pentru Salzburg și Șahtior!

De la ora 19:45 au început primele 4 meciuri din manșa tur a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa League. VEZI VIDEO AICI

  • FC Barcelona – Manchester United 2-2 (Marcos Alonso 50, Raphinha 76 / Rashford 53, Kounde 59 – autogol)
  • Ajax – Union Berlin 0-0
  • Salzburg – AS Roma 1-0 (Capaldo 88)
  • Șahtior Donețk – Rennes 2-1 (Kryskiv 11, Bondarenko 45 pen. / Toko Ekambi 59)
16-02-2023
16:47

FC Barcelona - Manchester United 2-2 (Marcos Alonso 50 / Rashford 53, Kounde 59 - autogol)

Vezi aici cele mai importante faze

Min.90+4 – Final de meci.

Min.87 – Casemiro este la un pas de autogol, deviind mingea în bară, iar mai apoi De Gea o salvează pe United, cu o paradă excelentă în fața lui Ansu Fati.

Min.80 – ter Stegen degajează lung, Shaw este depășit, Raphinha reia cu capul, dar De Gea scoate în corner.

Min.76 – GOOOL FC Barcelona. Casemiro pierde posesia, FC Barcelona declanșează o acțiune rapidă, iar șutul lui Raphinha intră în poartă, De Gea fiind derutat de o încercare de deviere a lui Lewandowski.

Min.59 – GOOOL Manchester United. Lovitură de colț pentru Manchester United, mingea ajunge în careu, este deviată, și din Kounde intră în poartă.

Min.53- GOOOL Manchester United. Fred îl deschide excelent pe Rashford, care șutează la colțul scurt și înscrie. Un gol care i se poate imputa lui ter Stegen.

Min.50- GOOOL FC Barcelona. Raphinha execută o lovitură de colț, Marcos Alonso este scăpat din marcaj și înscrie cu capul la colțul scurt.

Min.49 – Araujo ratează o intervenție, Sancho șutează însă pe lângă poartă din 8 metri.

Min.47 – Raphinha șutează de la marginea careului mare, mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 34 – Rashford trece ușor de Marcos Alonso și șutează dintr-o poziție dificilă, dar Ter Stegen are o nouă paradă spectaculoasă.

Min. 28 – Weghorst scapă singur cu Ter Stegen, dar portarul german are o intervenție miraculoasă în fața atacantului olandez.

Min. 9 – Lewandowski pătrunde în care și șutează în forță de la 12 metri, dar De Gea este la post și respinge.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul FC Barcelona – Manchester United.

  • FC Barcelona: Ter Stegen – Kounde, Araujo, Marcos Alonso, Jordi Alba – Pedri, De Jong, Kessie – Raphinha, Lewandowski, Gavi. Rezerve: Pena, Tenas – Alarcon, Balde, Casado, Christensen, Ansu Fati, Eric Garcia, Sergi Roberto, Torre, Torres. Antrenor: Xavi Hernandez.
  • Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia – Casemiro, Fred – Sancho, Bruno Fernandes, Rashford – Weghorst. Rezerve: Butland, Heaton – Dalot, Elanga, Garnacho, Iqbal, Lindelof, Maguire, Mainoo, Pellistri. Antrenor: Erik ten Hag.

Joi, 16 februarie, are loc manșa tur a celor opt partide programate în play-off-ul de Europa League, un fel de 16-imi ale celei de-a doua competiții europene. Sunt multe meciuri de calibru, Leverkusen – AS Monaco, FC Sevilla – PSV Eindhoven, Ajax – Union Berlin, Salzburg – AS Roma, dar de departe partida vedetă va avea loc pe stadionul Nou Camp din Barcelona între formația catalană și Manchester United, un joc oricând demn de finala Champions League, nu de un play-off oarecare.

FC Barcelona – Manchester United domină programul meciurilor din turul play-off-ului pentru optimile Europa League

Sunt foarte multe nume mari din fotbalul european care vor părăsi Europa League după cele două meciuri din play-off, nereușind să ajungă nici măcar în faza optimilor, echipe care oricând s-ar fi putut bate cu șanse reale și în Champions League și în fazele superioare ale competiției în care se află acum, dacă ar fi reușit să câștige grupele din care au făcut parte în prima fază.

ADVERTISEMENT

Clar că meciul dintre FC Barcelona și Manchester suscită un interes enorm, pentru că vorbim despre două dintre cele mai galonate cluburi de pe continent, cu numeroase trofee europene, nu mai vorbim despre cele naționale, în vitrine. Dar și confruntările Leverkusen – AS Monaco, FC Sevilla – PSV Eindhoven, Salzburg – AS Roma ori Ajax contra revelației Bundesliga, Union Berlin, promit spectacole magice.

EUROPA LEAGUE tur play-off

Joi, 16 februarie

ora 19:45

  • FC Barcelona – Manchester United
  • Ajax – Union Berlin
  • Salzburg – AS Roma
  • Șahtior Donețk – Rennes la Varșovia pe stadionul Legia
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Sporting Lisabona – Midtjyland
  • Juventus – FC Nantes
  • FC Sevilla – PSV Eindhoven
  • Leverkusen – AS Monaco

Cine transmite la TV partida FC Barcelona – Manchester United din turul play-off-ului pentru optimile Europa League

Din păcate, deși sunt atât de multe meciuri de foarte bună calitate, doar unul singur din cele opt va putea fi urmărit în direct pe micile ecrane și acesta va fi cel de pe Camp Nou, dintre FC Barcelona și Manchester United, pe care îl veți putea viziona în direct și în exclusivitate numai pe canalul Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Și acest lucru este posibil numai ca urmare a faptului că jocul Lazio – CFR Cluj, al singurei echipe românești aflată în play-off-ul pentru optimile Conference League, are loc de la ora 22:00. Toate aceste partide care nu pot fi urmărite în direct din Europa League, dar și meciul de pe Camp Nou pot fi vizionate însă în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

  • ora 19:45 FC Barcelona – Manchester United (Pro Arena)

FC Barcelona – Manchester United a fost de două ori finala Champions League

Zeița Fortuna nu a fost deloc generoasă nici cu FC Barcelona, nici cu Manchester United. Le-a așezat față în față într-o etapă extrem de timpurie din actuala ediție a Europa League, astfel încât una dintre ele nu se va putea bate pe mai departe pentru cucerirea trofeului. Toate biletele pentru meciul de pe  Camp Nou au fost deja vândute, se va juca așadar cu casa închisă pe un stadion de peste 90.000 de locuri!

ADVERTISEMENT

Catalanii nu îi vor avea pe accidentații Sergio Busquets, punctul de echilibru din zona mediană și pe atacantul francez Ousmane Dembele, campionul accidentărilor din lotul blau-grana. United are un pomelnic de absenți: Eriksen, McTominay, Martial, Van de Beek și ultimul intrat pe listă, brazilianul Anthony. Cele două echipe au jucat în 2009 și 2011 finala Champions League, de fiecare dată câștigând catalanii, pregătiți de Pep Guardiola, cu 2-0 și respectiv 3-1.

Radu Petrescu va arbitra FC Sevilla – PSV Eindhoven, după ce a greșit grav în FC Voluntari – FCSB în SuperLiga

Un alt meci foarte interesant se va juca la Sevilla, între recordmana de succese în Europa League, echipa locală, cu 5 trofee în palmares, și PSV Eindhoven. Meciul va fi condus de o brigadă din România, avându-l la centru pe Radu Petrescu, omul care s-a făcut de râs în SuperLiga la partida FC Voluntari – FCSB, când l-a iertat de eliminare pe Edjouma de la FCSB pentru un atac criminal pe fața lui Armaș. Este singurul arbitru român delegat în această primă săptămână de la reluarea cupelor europene, iar arbitru VAR va fi Ovidiu Hațegan.

Câștigătoarea primei ediții a Conference League, AS Roma, va avea o deplasare infernală în Austria, pe terenul lui Salzburg, care este foarte greu de bătut acasă. Un meci deschis oricărui rezultat și probabil bogat în goluri va fi Leverkusen – AS Monaco, iar întâlnirea dintre Ajax și Union Berlin se anunță interesantă ca urmare a faptului că echipa germană este o mare specialistă a jocului pe contraatac.

ADVERTISEMENT