Sport

FC Barcelona și Manchester City, show cu șase goluri într-un meci de verificare. Motivul amicalului în plin sezon. Video

Surpriză pe Camp Nou, miercuri, 24 august. Pe cel mai mare stadion din Europa s-a jucat un meci amical între FC Barcelona și Manchester City. Motivul este unul caritabil.
25.08.2022 | 00:55
FC Barcelona si Manchester City show cu sase goluri intrun meci de verificare Motivul amicalului in plin sezon Video
FC Barcelona - Manchester City, 3-3 într-un meci amical. FOTO: Twitter FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Guardiola s-a întors pe Camp Nou. Actuala sa echipă, Manchester City, a remizat în amicalul cu FC Barcelona. 3-3 a fost rezultatul final. Partida s-a jucat cu scopul de a strânge fonduri pentru lupta împoriva Sclerozei Laterale Amiotrofice, de care suferă Juan Carlos Unzue, fost jucător și antrenor la Barca și prieten bun cu Pep.

Barcelona a câștigat amicalul caritabil cu Manchester City. Renegații au marcat golurile catalanilor

Meciul a avut o desfășurare spectaculoasă, iar atât Xavi Hernandez, cât și Pep Guardiola au folosit mulți dintre fotbaliștii de bază. Cei care au deschis scorul au fost englezii. Julian Alvarez a deblocat tabela după o gafă colosală a portarului Inaki Pena.

ADVERTISEMENT

Egalitatea a fost însă rapid restabilită. Pierre-Emerick Aubameyang a marcat cu un voleu superb. Pentru gabonez ar putea fi ultima reușită în tricoul blaugrana. În ultimele zile s-a vorbit despre posibilitatea ca el să fie transferat la Chelsea.

Echipa lui Xavi a preluat conducerea grație unei reușite a altui fotbalist care s-ar putea despărți în această vară de Barcelona. Frenkie de Jong a făcut 2-1 în repriza secundă. Olandezul este principala țintă de transfer a lui Manchester United. „Diavolii roșii” fac eforturi disperate să îl aducă pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Spectacolul a continuat grație campioanei Angliei. Manchester City a făcut 2-2 prin Cole Palmer, un mijlocaș în vârstă de doar 20 de ani.

A continuat însă și seria golurilor marcate de renegații Barcelonei. După Aubameyang și de Jong, a venit rândul altui fotbalist aflat pe făraș să marcheze. Este vorba despre Memphis Depay, care a finalizat o pasă excelentă a lui Sergi Roberto. Despre atacantul olandez s-a scris că este aproape de un transfer la Juventus.

ADVERTISEMENT

Amicalul s-a terminat însă la egalitate. Ultimul gol a fost marcat în al nouălea minut de prelungiri. Riyad Mahrez a transformat o lovitură de pedeapsă și a stabilit rezultatul final, FC Barcelona – Manchester City 3-3.

De ce s-a jucat un astfel de amical în plin sezon

Decizia ca Barcelona și Manchester City să joace un meci de verificare în plin sezon a surprins pe multă lume. Motivul disputării amicalului a fost însă unul cât se poate de serios.

ADVERTISEMENT

Toate încasările vor merge că fundația care luptă contra maladiei Scleroză Laterală Amiotrofică. De această boală suferă Juan Carlos Unzue (55 de ani), fost portar și antrenor secund la gruparea blaugrana.

Unzue este bun prieten cu Pep Guardiola și în prezent nu se poate deplasa decât cu ajutorul unui scaun cu rotile. De această boală înfiorătoare a suferit și Marian Cisovsky, fostul fotbalist al Politehnicii Timișoara, care s-a stins din viață în 2020, la vârsta de doar 40 de ani.

ADVERTISEMENT