Sport

FC Barcelona, transfer inedit de la o formație retrogradată în Liga 3 din Croația. A adus un fundaș căruia i-a pus o clauză imensă

Fanii lui FC Barcelona așteaptă transferuri de top în această vară, dar primul jucător ajuns pe Camp Nou este un fundaș de doar 18 ani adus din ligile inferioare din Croația.
19.06.2023 | 18:27
FC Barcelona transfer inedit de la o formatie retrogradata in Liga 3 din Croatia A adus un fundas caruia ia pus o clauza imensa
Fanii lui FC Barcelona așteaptă transferuri de top în această vară, dar primul jucător ajuns pe Camp Nou este un fundaș de doar 18 ani adus din ligile inferioare din Croația. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În inima Catalunyei este fierbere mare după ce Leo Messi a refuzat să se întoarcă la formația ”blaugrana” și chiar a lăsat să se înțeleagă că nu crede că a fost dorit atât de tare precum s-a vehiculat.

Un fundaș de 18 ani, transferul neașteptat realizat de FC Barcelona

Antrenorul Xavi Hernandez a cerut întăriri pentru sezonul următor, iar numele cele mai vehiculate sunt cele ale lui Inigo Martinez de la Athletic Bilbao, Ilkay Gundogan de la Manchester City și Vitor Roque de la Atletico Paranaense.

ADVERTISEMENT

Până la realizarea acestor transferuri, FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial o mutare extrem de surprinzătoare. Este vorba de tânărul fundaș senegalez Mikayil Faye, adus pentru 1,5 milioane de euro de la formația NK Kustosija Zagreb, recent retrogradată îl liga a treia din Croația.

Jucătorul de 18 ani a trecut cu bine testele medicale, a vizitat facilitățile clubului și a ieșit pe terenul Estadi Johan Cruyff îmbrăcat cu un tricou al Barcelonei. Faye este un fundaș central stânga rapid și care poate ieși ușor cu mingea la picior.

ADVERTISEMENT

Internațional senegalez sub 17 ani, Mikayil Faye a semnat un contract până în vara anului 2027, i-a fost pusă o clauză de reziliere în valoare de 400 de milioane de euro, iar pentru început va evolua la echipa a doua a clubului catalan.

Cine este idolul lui Faye

Născut la Sedhiou, Mikayil Faye și-a început cariera la formația gambiană Diambars FC. Performanțele sale excelente l-au adus în atenția celor de la NK Kustosija, care l-au transferat în iarnă. Pentru clubul din Zagreb a jucat 13 meciuri, dintre care 11 ca titular.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte fericit că mi-am îndeplinit visul din copilărie. Mereu am visat să joc aici. Aveam poze cu echipa în cameră. De când eram copil voiam să vin în Spania, mai ales Barcelona.

Mă bucur că echipa a avut încredere în mine. Mereu mă uitam la Barcelona. Idolul meu a fost Mascherano. Era foarte puternic, mai ales din punct de vedere mental”, au primele cuvinte ale lui Faye ca jucător al Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Catalanii pot avea probleme serioase după ce a fost acuzați de corupție, iar campioana Spaniei riscă să nu evolueze în Champions League în următorul sezon, deși a câștigat campionatul fără emoții în Spania.

ADVERTISEMENT