Sport

FC Botoșani – CFR Cluj 1-0, în etapa 22 din SuperLiga. Rezultat perfect pentru FCSB, coșmar pentru Dinamo. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a pierdut surprinzător pe terenul ultimei clasate FC Botoșani, astfel că moldovenii revin în lupta pentru salvarea de la retrogradare.
21.01.2024 | 16:58
FC Botosani  CFR Cluj 10 in etapa 22 din SuperLiga Rezultat perfect pentru FCSB cosmar pentru Dinamo Cum arata clasamentul
FC Botoșani - CFR Cluj 0-0, în etapa 22 din SuperLiga. Ratare mare pentru gazde!
ADVERTISEMENT
21-01-2024
11:53

FC Botoșani - CFR Cluj 1-0 (Florescu '64)

Vezi aici toate fazele video importante. 

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Min. 90+4: Final de meci! Înfrângere greu de digerat pentru CFR Cluj, pe terenul ultimei clasate.

Min. 90: De la margine se indică 4 minute suplimentare de prelungiri.

Min. 87: Asediu total la poarta celor de la FC Botoșani! Rămâne de văzut dacă CFR Cluj va înscrie.

Min. 79: Ciprian Deac trimite cu capul, după o centrare în careu, însă Ducan reține în doi timpi.

Min. 75: Omar El Kaddouri intră in teren, așadar debut pentru cel mai important transfer al iernii de la CFR.

Min. 70: CFR Cluj forțează egalarea, însă momentan oaspeții nu au reușit nici măcar o fază notabilă de poartă.

Min. 64: GOOOOL 1-0! Florescu deschide scorul după o centrare care a traversat careul clujenilor. Apărare visătoare a oaspeților la această fază.

Min. 60: Statistica partidei după o oră de joc: 48 vs 52% posesia, 3-2 șuturile spre poartă, 2-2 la cornere. De remarcat faptul că fiecare echipă a primit până acum 3 cartonașe galbene. 

Min. 52: Fulop șutează în Sava din 10 metri! Mare ocazie pentru gazde.

Min. 46: A început repriza secundă! Cu siguranță oaspeții vor forța victoria.

Min. 45+3: Pauză la Botoșani. Meci sub așteptări făcut de CFR Cluj.

Min. 40: Cei de la Botoșani nu arată ca o echipă resemnată, condamnată la retrogradare. Moldovenii reușesc să urce cu mingea în preajma careului clujean, însă au probleme în a șuta pe poartă. La pol opus, CFR Cluj practică un fotbal departe de așteptările unei contracandidate la titlu.

Min. 30: Nimic nou la Botoșani. De menționat că oaspeții încă nu au reușit să șuteze pe poarta moldovenilor.

Min. 20: Meci sub așteptări pentru CFR Cluj. Niciun șut până în acest moment, un mare zero în dreptul statisticii pentru ambele echipe.

Min. 13: CFR Cluj cere lovitură de la 11 metri, pentru un presupus henț. Din cabina VAR s-a decis că nu este cazul.

Min. 1: Partida a început!

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – David, Dican, I. Filip – Florescu, Ilicic, Kaprof. Rezerve: Ureche, Petro, Kupa, Creț, Dragu, Adams, Dragomir, Cărăușu, L.Fulop, Mitrov, Aldair. Antrenor: Bogdan Andone.

CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajeti, M. Ilie – Cr. Manea, Avonou, Tachtsidis, Muhar, Mamic – Otele, Bîrligea. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, Boben, Keita, R. Filip, Fica, Deac, El Kaddouri, Serebe, Ciubăncan. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Meciul FC Botoșani – CFR Cluj are loc duminică, 21 ianuarie, cu începere de la ora 15:00, în cadrul etapei a 22-a din SuperLiga, prima din acest an. Se întâlnesc ultima clasată și principala rivală a FCSB-ului în lupta la titlu. La prima vedere pare un meci dezechilibrat, dar moldovenii, după ce au obținut primul succes din această stagiune exact în partida de final a anului 2023, pe terenul Oțelului Galați, au acum un nou antrenor, Bogdan Apostu și au reușit câteva transferuri importante, sperând în miracol.

Unde se joacă meciul FC Botoșani – CFR Cluj

Confruntarea FC Botoșani – CFR Cluj se desfășoară duminică, 21 ianuarie, de la ora 15:00, pe stadionul Municipal din localitatea moldoveană, în etapa a 22-a din SuperLiga. FC Botoșani a început din nou să mai spere în salvarea miraculoasă, după acel succes total neașteptat din ultimul joc al anului trecut, la Galați. Valeriu Iftime aduce jucători cu experiență, cum ar fi Miron sau Celea în apărare, primul fiind un fost jucător al gazdelor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj se bate cu FCSB la titlu și tot așa, moralul a mai revenit după o lungă serie neagră după acel festival de goluri din derby local cu Universitatea. Marea lovitură este sosirea unui fotbalist de top în Europa, mijlocașul El Kaddouri de la PAOK Salonic, ani de zile în lotul lui Napoli, cu destule partide jucate.

Cine trsnsmite la TV partida FC Botoșani – CFR Cluj

Partida FC Botoșani – CFR Cluj se joacă duminică, 21 ianuarie, de la ora 150:00, pe stadionulMunicipal din localitate, în etapa a 22-a din SuperLiga și va fi transmisă în direct la TV pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Botoșani duminică, 21 ianuarie, contrar tuturor așteptărilor, nu numai că nu avem zăpadă, deși vorbim despre zona Moldovei, dar se anunță, cel puțin o perioadă, pe parcursul zilei, un  cer însorit, deci vor fi condiții bune pentru desfășurarea partidei, nu ca în alte părți, unde s-a lucrat din greu la dezăpezire. Arbitrează Iulian Călin din Ștefănești – Argeș.

Ce absențe sunt în întâlnirea FC Botoșaoi – CFR Cluj

FC  Botoșani pleacă în cursa sfidării imposibilului cu un antrenor nou, Bogdan Andone și cu câțiva jucători noi, cu care se speră în miracolul evitării retrogradării directe. La primul meci din 2024 nu există decât două absențe. Fundașul central Alin Șeroni este suspendat iar atacantul Sebastian Mailat rămâne indisponibil din septembrie 2023 încoace.

ADVERTISEMENT

La CFR Cluj au plecat jucători dar au și au venit alții de calitate, cu care se speră că lupta la titlu cu FCSB va deveni mai aprigă și distanța va putea fi recuperată, mai ales în play-off. În special sosirea unui play-maker de valoarea lui El Kaddouri face din CFR o echipă foarte puternică.

Cote la pariuri la jocul FC Botoșani – CFR Cluj

Era normal ca echipa clujeană, ocupanta locului 2, să aibă cote de favorită chiar dacă joacă în deplasare, la Botoșani. CFR are cotă de 1,60 pentru a lua cele trei puncte iar o a doua victorie consecutivă pentru moldoveni după ce au sparte gheața în acest sezon în ultima rundă, la Galați, înseamnă cota de 6,00. Șansă dublă are cotă de 2,20 iar un gol al gazdelor ajunge la 1,75.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se schimbă însă radical dacă avem în vedere CV-ul meciurilor directe jucate pe terenul din Botoșani. Sunt multe, 15 la număr și paradoxal echipa cu cele mai multe victorii este cea locală, care a câștigat de șapte ori în fața CFR-ului, față de numai patru succese ala ardelenilor, ultimul în 2021! Se mai adaugă și patru rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT