Sport

Transferuri SuperLiga 2024. UTA Arad a adus fotbalist de națională! A jucat în Belgia pentru Anderlecht

FANATIK îți prezintă cele mai tari transferuri din acest mercato de iarnă, în care toate echipele se luptă pentru a-și întări loturile.
08.04.2024 | 21:40
Transferuri SuperLiga 2024 UTA Arad a adus fotbalist de nationala A jucat in Belgia pentru Anderlecht
UTA Arad a transferat un fost jucător de la Anderlecht. Achiziție importantă făcută de arădeni. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
08-04-2024
18:45

UTA Arad l-a prezentat oficial pe Kemar Lawrence

UTA Arad l-a transferat pe internaționalul jamaican Kemar Lawrence. În vârstă de 31 de ani, Lawrence are 77 de apariții în naționala statului Jamaica și este cotat în prezent la 300.000 de euro, conform Transfermarkt.com. Fundașul stânga a semnat cu UTA Arad un contract valabil până la finalul sezonului cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

„Născut pe 17 septembrie 1992 la Kingston, în Jamaica, jucătorul și-a început cariera la Harbour Views, în țara natală de unde a trecut, tot în Jamaica, la Arnett Gardens.

În 2015 a făcut pasul către Major League Soccer, la New York, unde a petrecut 5 ani. A urmat o experiență la Anderlecht, înainte de întoarcerea în MLS la Toronto. La Arad, Lawrence ajunge din postura de jucător liber de contract după ce și-a încheiat contractul cu Minnesota.

Noul jucător al UTA-ei a adunat 77 de selecții la naționala țării sale, pentru care a înscris și trei goluri. Îi dorim mult succes la Arad și evoluții cât mai bune!”, a fost anunțul făcut de UTA Arad pe rețelele de socializare.

 

26-03-2024
12:52

FCU Craiova 1948 a transferat un nou jucător eligibil U21!

FCU Craiova 1948 l-a prezentat pe Tudor Oltean (21 de ani), fundaș stânga provenit de la Ceahlăul Piatra Neamț, care a îmbrăcat tricoul naționalei U20.

“Bine ai venit, Tudor Oltean!

Fundașul stânga de 21 de ani a semnat un contract valabil pentru un sezon, din această vară, cu opțiune din partea clubului nostru pentru încă 3 sezoane.

Tudor Oltean are o înălțime de 1.83 m.

Până la această vârstă, Tudor a bifat 54 de prezențe în Liga a II-a pentru echipele FC Buzău, FC Brașov-SR și Ceahlăul Piatra Neamț.

La nivel de loturi naționale, a făcut parte din echipa națională a României U20 pentru meciurile cu Anglia U20 și Norvegia U20.

Tudor Oltean va îmbrăca tricoul cu numărul 77.

Îi dorim mult succes și cât mai multe reușite în cadrul echipei noastre.” a scris FCU Craiova 1948, pe Facebook.

23-03-2024
20:26

FC Voluntari l-a transferat pe Yahcuroo Roemer

FC Voluntari l-a prezentat pe Yahcuroo Roemer (22 de ani), extremă care ultima dată a jucat la Dudelange.

„Bun venit, Yahcuroo Roemer! FC Voluntari anunță că a semnat un contract, cu jucătorul Yahcuroo Roemer.

Yahcuroo este un jucător ofensiv, extremă, ce poate juca pe ambele benzi. Originar din Surinam, cu cetațenie olandeză, noul nostru jucător, în vârstă de 22 de ani ,a mai evoluat în cariera sa la VVV- Venlo și la campioana Luxemburgului, F91 Dudelange.

Pentru formația din Țările de Jos, Roemer a jucat în 99 de partide , la toate categoriile de vârstă, în care a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive.
Yahcuroo va purta numărul 38 pe echipamentul de joc

Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari!”, a scris FC Voluntari, pe Facebook.

19-03-2024
19:14

Papp și Seto continuă la Petrolul

Petrolul Ploiești a anunțat cp jucătorii Paul Papp și Takayuki Seto și-au prelungit contractele până în vara anului 2025.

”Fundașul de fier al echipei noastre și-a prelungit contractul cu Petrolul Ploiești pentru încă un an, până în 2025! Paul Papp a ajuns în haita lupilor, în februarie 2023 și are 39 de apariții în tricoul galben-albastru!”, este anunțul legat de Papp.

 

”Samuraiul echipei noastre și-a prelungit contractul cu Petrolul Ploiești pentru încă un an, până în 2025! Takayuki Seto are 38 de ani și este un exemplu pentru toți tinerii sportivi, datorită modului de pregătire și a seriozității sale.

Niponul a ajuns în haita lupilor în iulie 2021, a pus umărul la revenirea Petrolului pe prima scenă a fotbalului românesc și are 94 de apariții în tricoul galben-albastru!”, au scris ploieștenii despre Seto.

17-03-2024
13:17

Mircea Rednic a transfer un atacant nigerian

UTA Arad a anunțat transferul atacantului nigerian Ezekiel Imoh, care a jucat ultima oară la formația nepaleză Lalitpur City de ca re s-a despărțit la 1 februarie.

”Atacantul Ezekiel Imoh este noul jucător al UTA-ei. Nigerianul în vârstă de 30 ani s-a născut pe 24 octombrie 1993, măsoară 1.78m și vine de la Lalitpur City. Crescut de 36 Lions, în țara natală, a trecut în carieră pe la Standard Liege, Anderlecht, KV Kortrijk (Belgia), Al-Arabi (Qatar), Konyaspor (Turcia), Las Palmas (Spania), Al-Jazira și Al-Dhafra(Emiratele Arabe Unite).

A debutat în naționala de seniori a Nigeriei în 2014, într-un amical cu naționala Mexicului, încheiat egal, 0-0. În competițiile europene a adunat 18 jocuri, a marcat trei goluri și o pasă decisivă.

A câștigat Supercupa Turciei, în sezonul 2017/2018 cu Konyaspor, campionatul cu Al-Jazira în 2020/2021 și Superliga din Nepal în sezonul precedent, când a fost și golgheterul competiției. Îi urăm bun venit în tricoul roș-alb și la cât mai multe realizări!”, se arată pe pagina de Facebook a ”Bătrânei Doamne”.

 

26-02-2024
10:04

Godberg Cooper a plecat de la UTA Arad

UTA Arad a anunțat cedarea atacantul Godberg Cooper la formația FK Tobol Kostanay din Kazahstan.

”Mulțumim, Godberg Cooper! UTA și FK Tobol Kostanay au ajuns la un acord cu privire la transferul definitiv al jucătorului Godberg Cooper. Atacantul în vârstă de 26 de ani a evoluat 23 de meciuri în tricoul roș-alb, a înscris trei goluri și a oferit două pase decisive”, se arată pe pagina de Facebook a grupării arădene.

 

Atacantul italian cu părinți ghanezi a fost achiziționat de UTA Arad în vara anului trecut de la Chindia Târgoviște.

25-02-2024
11:38

Filippo Falco, oficial la CFR Cluj

CFR Cluj a oficializat transferul lui Filippo Falco. Atacantul italian se antrena deja de câteva săptămâni cu echipa lui Adrian Mutu, care a vorbit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA despre situația jucătorului de 32 de ani.

„Bine ai venit, Filippo Falco!

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Filippo Falco este noul jucător al echipei noastre

Crescut la academia celor de la Lecce, Falco a bifat 366 de meciuri în carieră, 55 de goluri și 51 de pase decisive. În Italia, mijlocașul ofensiv a jucat aproape de partide în primele două eșaloane, unde a îmbrăcat, printre altele, tricourile celor de la Bologna, Cagliari, Lecce, Benevento, Cesena, Perugia și Pescara

La începutul anului 2021, italianul a ajuns în prima ligă a Serbiei, la Steaua Roșie Belgrad, formație pentru care a bifat 36 de partide, șase goluri și patru pase decisive. Alături de această echipă, Falco a fost de două ori Campion al Serbiei, câștigând și două Cupe

Îi urăm bun venit în Gruia și cât mai multe reușite alături de CFR Cluj”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

23-02-2024
15:08

U Cluj a anunțat despărțirea de Bogdan Vătăjelu

Plecare surprinzătoare de la U Cluj! „Șepcile roșii” au anunțat oficial despărțirea de Bogdan Vătăjelu. În vârstă de 30 de ani, fundașul stânga a adunat 25 apariții în actuala stagiune în tricoul echipei lui Ioan Ovidiu Sabău.

Fostul internațional a semnat cu U Cluj la începutul sezonului, când a rămas liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Deși mai avea contract cu U Cluj până la 30 iunie 2025, cele două părți s-au separat prematur încă din această iarnă. Jucătorul cu două apariții la națională nu a marcat vreun gol în tricoul lui U Cluj și a oferit două pase decisive.

„FC Universitatea Cluj și fundașul Bogdan Vătăjelu au ajuns astăzi la un acord de încetare a colaborării. Îi mulțumim pentru munca depusă la ”U” și îi dorim mult succes în continuare”, au anunțat clujenii pe pagina oficială de Facebook.

 

22-02-2024
16:50

Balaure continuă la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunțat prelungirea contractului cu jucătorul Silviu Balaure, cel mai în formă jucător al echipei în acest sezon de SuperLiga.

”Bala rămâne la noi! Silviu Balaure, unul dintre cei mai în formă fotbaliști din SuperLiga Romania, a semnat astăzi prelungirea contractului cu #FCH până în 2027!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării sibiene.

 

Balaure, în vârstă de 28 de ani, a marcat 6 goluri și a dat 7 pase decisive în actualul sezon. Jucătorul evoluează la Hermannstadt din iulie 2021, când a venit gratis de la Astra Giurgiu. În total, el a înscris 19 goluri și a pasat decisiv la alte 17 în cele 97 de meciuri pentru formația sibiană.

22-02-2024
09:36

FC U Craiova a anunțat despărțirea de Samuel Asamoah

Samuel Asamoah nu mai este jucătorul lui FC U Craiova. Anunțul oficial a fost făcut de olteni pe căile de comunicare în cursul zilei de joi, 22 februarie. Mijlocașul defensiv din Togo era unul dintre cei mai longevivi jucători din lotul oltenilor.

Cotat la 450.000 de euro, Samuel Asamoah a semnat cu FC U Craiova în iulie 2021. În tricoul „alb-albastru”, fotbalistul de 29 de ani a adunat 82 de partide, reușind să marcheze un gol și să ofere 6 pase decisive.

„Mulțumim, Samuel Asamoah! Clubul nostru și Samuel Asamoah au reziliat de comun acord contractul de colaborare.

Samuel Asamoah a devenit jucătorul nostru în vara anului 2021. Îi mulțumim pentru tot efortul depus și îi dorim mult succes pe viitor!”, a fost anunțul făcut de FC U Craiova.

 

Plecarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât mijlocașul a fost lăudat extrem de mult de olteni. Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, îl vedea pe Asamoah extrem de util echipei lui Adrian Mititelu.

19-02-2024
11:24

CFR Cluj l-a transferat pe atacantul Mohammed Kamara

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Mohammed Kamara. Atacantul liberian în vârstă de 26 de ani se va alătura lotului lui Adrian Mutu din vară, când va rămâne liber de contract. În prezent, Kamara evoluează pentru Hapoel Haifa, locul 4 în Israel.

„În vârstă de 26 de ani, atacantul liberian evoluează, în acest moment, în primul eșalon din Israel, la Hapoel Haifa, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.

Din septembrie 2022, Kamara a bifat 45 de partide, 10 goluri și 5 pase decisive în tricoul formației israeliene. De-a lungul carierei, Kamara a mai jucat și în Turcia, la Hatayspor și Menemen FK, în Kazakhstan, la FC Astana, în SUA, la Los Angeles Galaxy, dar și în Germania, pentru Paderborn.

În primăvara anului trecut, Mohammed a primit prima sa convocare la Echipa Națională a Liberiei, bifând până acum trei apariții în tricoul țării sale. Mult succes, Mohammed! Te așteptăm din vară în Gruia”, a scris CFR Cluj pe rețelele de socializare.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Mohammed Kamara, potrivit Transfermarkt.com. 

 

16-02-2024
10:49

Gorka Larrucea a semnat cu ultima clasată din Bulgaria

Mijlocașul spaniol Gorka Larrucea, care s-a despărțit în această iarnă de Dinamo, a semnat cu formația bulgară Etar Veliko Târnovo.

”Gorka Larrucea a semnat astăzi un contract cu clubul din Veliko Târnovo! Un mijlocaș experimentat din Spania va evolua pentru Etar. Ultima oară a evoluat pentru Dinamo București.

Larrucea s-a născut pe 24 februarie 1993 în Țara Bascilor. Are 1,82 și 76 de kilograme. A evoluat în ultimele două sezoane pentru Dinamo București, acolo unde a ajuns mijlocașul bulgar Georgi Milanov.

43 de meciuri și 6 goluri a reușit Gorka pentru clubul din România, contribuind la promovarea în prima ligă. Toamna trecută a reușit un gol în 14 meciuri. Gorka Larrucea va purta tricoul cu numărul 6 la Etar. Bine ai venit!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării bulgare.

 

Etar Veliko Târnovo se află pe ultimul loc în clasamentul din campionatul Bulgariei, acumulând doar 9 puncte în 20 de etape.

14-02-2024
11:00

Francisco Junior a plecat de la Sepsi

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunțat că s-a despărțit definitiv de mijlocaşul Francisco Junior, în timp ce portarul Rajmund Niczuly a fost cedat sub formă de împrumut.

”Clubul Sepsi OSK s-a despărțit de Francisco Junior, contractul fiind reziliat de comun acord între cele două părţi. Mijlocaşul, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în vara anului 2022 la Sfântu Gheorghe. Îi urăm mult succes în continuare în carieră!”, se arată pe pagina de Facebook a covăsnenilor.

 

”Sepsi OSK a ajuns la un acord cu CSM Focşani pentru împrumutul jucătorului Niczuly Rajmund. Astfel, portarul, în vârstă de 19 ani, va evolua până la finalul sezonului la Focşani pentru a avea mai multe şanse să joace”, este anunțul în ceea ce-l privește pe fratele mai mic al lui Roland Niczuly, portarul titular al lui Sepsi.

13-02-2024
15:37

Andrei Dragu, prezentat oficial de FC U Craiova

FC U Craiova l-a prezentat oficial pe Andrei Dragu. Fotbalistul de 24 de ani, care poate evolua atât fundaș stânga, cât și mijlocaș stânga și dreapta a semnat un contract valabil pe două sezoane și jumătate cu FC U Craiova.

„Jucătorul oltean, originar din Târgu Jiu, a semnat cu echipa noastră un contract pe 2 ani și jumătate, după ce clubul nostru, FCU 1948, și FC Botoșani au ajuns la un acord pentru transferul lui Andrei Dragu.

Născut pe 7 octombrie 1999, Andrei are 24 de ani și o înălțime de 1.71 metri. Andrei are 110 meciuri în primele două ligi din România, iar în sezonul actual a evoluat pentru echipa FC Botoșani în 18 partide în SuperLiga și Cupa României”, se arată în anunțul oficial al lui FC U Craiova.

Andrei Dragu va purta la FC U Craiova tricoul cu numărul „7”. Jucătorul are o cotă de piață de 350.000 de euro, potrivit Transfermarkt.com.

„Sunt oltean, ceea ce m-a determinat în mare parte să vin la acest club. Știm foarte bine ce spirit dezvoltă acest club și câți suporteri aduce la stadion.

În ceea ce privește ce m-a determinat să ajung la acest club este dorința de când sunt mic copil. Totodată, vreau să le mulțumesc celor din conducere pentru tot sprijinul pe care mi-l oferă”, au fost primele declarații ale lui Andrei Dragu în tricoul „alb-albastru”.

 


Tot în cursul zilei de marți, 13 februarie, Rapid a anunțat împrumutul tânărului Rareș Stanciu la CS Tunari, în liga secundă.

13-02-2024
07:30

Andrei Dragu s-a transferat la FC U Craiova de la FC Botoșani

Andrei Dragu este noul jucător al celor de la FC U Craiova. Oltenii l-au transferat pe fundașul stânga de la FC Botoșani în ultima zi de mercato. În vârstă de 24 de ani, Andrei Dragu a petrecut două sezoane și jumătate la Botoșani, adunând 69 de meciuri, 2 goluri și 3 pase decisive.

„Mulțumim pentru aportul adus la FC Botoșani, Andrei. Îți dorim mult succes în noua aventură la FCU 1948 Craiova!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani pe rețelele de socializare.

Cotat la 350.000 de euro de Transfermarkt.com, Andrei Dragu a mai evoluat de-a lungul carierei la Luceafărul Oradea și Viitorul Tg. Jiu. În actuala stagiune, Andrei Dragu a adunat 18 apariții la FC Botoșani și o pasă decisivă.

 

12-02-2024
17:06

Idris Bounaas, noul jucător al lui FC U Craiova

FC U Craiova a anunțat oficial transferul mijlocașului defensiv Idris Bounaas, care este un produs al academiei lui Olympique Lyon.

”Bine ai venit, Idris Bounaas! Mijlocașul defensiv francez în vârstă de 21 de ani a semnat cu echipa noastră un contract valabil până la finalul acestui sezon cu opțiune de prelungire pe încă 3 ani din partea clubului nostru.

El s-a născut la Lyon din tată algerian și mamă turcoaică. Noul nostru jucător cu o înălțime de 1.92, a fost format de academia echipei Olympique Lyon. Înainte de a semna cu echipa noastră, Idris Bounaas a evoluat la formația secundă a grupării franceze.

În 2023 a făcut parte din lotul principal al echipei Olympique Lyon pentru care a debutat în partidele amicale din perioada de pregătire de vară. El va evolua în tricoul cu numărul 25. Mult succes, Idris, și cât mai multe performanțe în tricoul nostru!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării patronate de Adrian Mititelu.

 

12-02-2024
15:37

Universitatea Craiova l-a împrumutat pe "noul Bancu" în Liga 2

Denis Benga are 18 ani și este un produs al academiei celor de la Universitatea Craiova. Fundașul stânga a avut o ruptură de ligamente încrucișate și nu a mai jucat din 2022.

În iarna aceasta, Denis s-a recuperat și a făcut stagiul de pregătire cu Universitatea Craiova în Antalya. De la revenire, fotbalistul a prins și banca de rezerve în trei meciuri de campionat.

În urma accidentării “noului Bancu”, Universitatea Craiova a decis să îl împrumute în Liga 2 pe fundașul stânga pentru a-și reveni într-o formă fizică mai bună. Denis Benga va evolua până la finalul sezonului la FC Ceahlăul Piatra Neamț, locul 9 în eșalonul secund.

“Denis Benga va evolua la FC Ceahlăul Piatra Neamț, sub formă de împrumut, până la finalul acestui sezon competițional. Mult succes, Denis!”, este mesajul de pe Facebook al celor de la Universitatea Craiova.

10-02-2024
19:33

Maruis Cioiu a plecat de la FC Botoșani

Scăpată de ultimul loc în SuperLiga, FC Botoșani a anunțat despărțirea de mijlocașul Marius Cioiu.

”Mulțumim, Marius Cioiu! FC Botoșani anunță încetarea, de comun acord, a raporturilor contractuale cu mijlocașul Marius Cioiu. Sosit în Moldova în iarna anului trecut, Marius a evoluat în tricoul nostru în 33 de meciuri, marcând un gol și oferind două pase decisive”, se arată pe pagina de Facebook a grupării moldovene

 

07-02-2024
16:23

Petrolul Ploiești l-a prezentat oficial pe Raul Bălbărău

Petrolul Ploiești este cea mai activă echipă din SuperLiga în această perioadă în materie de transferuri. Cel mai recent transfer al echipei antrenate de Florin Pârvu este portarul Raul Bălbărău.

În vârstă de 22 de ani, Raul Bălbărău a semnat cu Petrolul Ploiești din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Debrecen. De altfel, fotbalistul născut la Galați era liber de contract încă din vara anului trecut.

„Până în acest moment al carierei a mai evoluat pentru Slatina, CSA Steaua, Debrecen (Ungaria) și FC Noah (Armenia).

De asemenea, Bălbărău a fost selecționat și la reprezentativa U21, pentru care a debutat în jocul amical cu Slovacia, din 2022”, se arată în anunțul oficial al ploieștenilor. Raul Bălbărău are o cotă de piață de 150.000 de euro.

 

06-02-2024
10:41

Petrolul a transferat un mijlocaș finlandez

Petrolul Ploiești a anunțat oficial transferul mijlocașului Tommi Jyry, care are în palmares un titlu de campion al Finlandei.

”Bine ai venit, Toomi Jyry! FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu finlandezul Tommi Jyry, cel care a semnat un angajment cu clubul nostru! În vârstă de 24 de ani, Jyry este mijlocaș central și are în palmares un titlu și o Cupă alături de KuPS.

De-a lungul carierei a mai evoluat pentru IFK Helsinki și Inter Turku, cea din urmă fiind ultima echipă pentru care a jucat, purtând banderola de căpitan. Îți dorim mult succes și multe realizări în echipa lupilor galbeni!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ploieștene.

 

05-02-2024
14:49

Poli Iași a transferat un atacant suedez

Atacantul suedez Kevin Alexander Kabran a fost achiziționat de Poli Iași de la formația norvegiană Stabaek.

”Atacantul Kevin Alexander Kabran a semnat contractul cu clubul nostru. Născut în Stockholm (Suedia), la data de 22 noiembrie 1993, Kevin a fost legitimat până la finalul anului trecut la formația norvegiană Stabaek.

În cariera sa a mai jucat la IF Vasalunds (Suedia), Den Bosch (Olanda), IF Brommapojkarna (Suedia), Start Kristiansand (Norvegia), IF Elfsborg (Suedia) și Viking Stavanger (Norvegia). În tricoul celor de la Viking a marcat contra FCSB în playoff-ul Conference League în 2022”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ieșene.

 

03-02-2024
17:07

Rapid l-a cedat pe Kevin Soni la Hapoel Ierusalim pentru 6 luni

Rapid a anunțat cu puțin timp înainte de startul partidei cu Oțelul că atacantul Kevin Soni a fost împrumutat în prima ligă din Israel, la Hapoel Ierusalim, pentru 6 luni.

01-02-2024
18:45

Petrolul Ploiești s-a despărțit de doi jucători

Joi, 1 februarie, Petrolul Ploiești s-a despărțit de doi jucători. Brazilianul de 30 de ani, Jefferson Nogueira Junior și georgianul de 20 de ani, Giorgi Abuashvili. Ambii mijlocași nu au avut parte de prea multe meciuri în tricoul petroliștilor, iar părțile au căzut de comun acord să rezilieze contractele.

“FC Petrolul Ploiești și jucătorii Jefferson Nogueira Junior (30 ani) și Giorgi Abuashvili (20 ani) au ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale.

Mijlocașul brazilian făcea parte din lotul echipei noastre din martie 2023, bifând 23 de apariții în Superligă și 3 prezențe în Cupa României.

Mijlocașul georgian făcea parte din lotul echipei noastre din august 2023 și a jucat în 3 partide de campionat și una de Cupa României, marcând un gol. Mulțumim și mult succes în continuare!”, au scris cei de la Petrolul pe Facebook.

01-02-2024
17:44

Hermannstadt a reziliat contractul lui Cristi Bărbuț

Hermannstadt a reziliat contractul lui Cristi Bărbuț, iar cele două părți s-au despărțit de comun acord. În cariera sa, mijlocașul a mai trecut pe la ACS Poli Timișoara, Universitatea Craiova și Sepsi OSK.

“Mulțumim, Cristi Bărbuț! A.F.C.Hermannstadt și mijlocașul lateral Cristi Bărbuț au reziliat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile. Și pe această cale, îi mulțumim lui Cristi pentru suportul adus la FCH și îi dorim mult succes în carieră!”, au scris sibienii pe Facebook.

01-02-2024
14:43

FC Botoșani l-a prezentat oficial pe Enzo Lopez

FC Botoșani a oficializat transferul atacantului argentinian Enzo Lopez. În vârstă de 25 de ani, sud-americanul a evoluat ultima oară la Deportivo Cuenca, în prima ligă din Ecuador.

În tricoul echipei ecuadoriene, Enzo Lopez a marcat 4 goluri în 26 de partide. Enzo Lopez are o cotă de piață de 200.000 de euro, potrivit Transfermarkt.com.

„Îi urăm mult succes în prima sa aventură în România și sperăm să bucure suporterii botoșăneni cu cât mai multe reușite”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a celor de la FC Botoșani.

31-01-2024
16:00

FC U Craiova s-a despărțit de Danny Henriques

FC U Craiova a anunțat că a încheiat colaborarea cu fundașul olandez Danny Henriques, care a fost adus la echipă în urmă cu un an.

”Mulțumim, Danny Henriques! Clubul nostru și Danny Henriques au reziliat de comun acord contractul de colaborare. Îi mulțumim pentru efortul depus în cadrul clubului și îi dorim mult succes pe viitor!”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook a grupării oltene.

 

31-01-2024
14:31

Sepsi l-a repatriat pe Andres Dumitrescu

Fundașul stânga Andres Dumitrescu s-a întors la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, el fiind împrumut până la finalul sezonului de la Slavia Praga.

”Andres Dumitrescu s-a întors la Sepsi OSK după ce în ultimele luni a făcut parte din lotul echipei Slavia Praga. Potrivit înțelegerii dintre cele două cluburi, fundașul, în vârstă de 22 de ani, va evolua la echipa noastră, sub formă de împrumut, până la 21 iunie 2024”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook a grupării covăsnene.

 

31-01-2024
12:57

Ovidiu Hoban, noul antrenor al echipei U18 de la CFR Cluj

Ovidiu Hoban, fostul mijlocaș defensiv al celor de la CFR Cluj, care și-a anunțat retragerea din fotbal la finalul anului 2022, a devenit noul antrenor al echipei U18 a celor de la CFR Cluj.

De 5 ori campion al României cu CFR Cluj, Ovidiu Hoban a rămas în cadrul clubului „vișiniu” și s-a ocupat inițial de echipa U16 a ardelenilor. După o jumătate de sezon, fostul internațional român a fost „promovat” de conducere la echipa U18 a clujenilor.

Ovidiu Hoban va antrena CFR Cluj U18 alături de colaboratorul Șerban Blidaru. „Faceți cunoștință cu noii antrenori ai echipei noastre de tineret.

Începând de astăzi, veteranul echipei noastre, Ovidiu Hoban, alături de Șerban Blidaru, profesor și antrenor, deținător al Licenței UEFA A, în cadrul Colegiului Național ‘Dinicu Golescu’, vor fi tehnicienii care vor coordona activitatea echipei de tineret.

Le dorim multă baftă și cât mai multe reușite alături de CFR Cluj U18”, a fost anunțul făcut de CFR Cluj pe rețelele de socializare. În total, Hoban a adunat 168 de meciuri în tricoul lui CFR Cluj, reușind să își treacă în palmares și două Supercupe ale României.

 

30-01-2024
12:13

Oțelul Galați s-a despărțit de Kehinde Fatai

Oțelul Galați a anunțat oficial despărțirea de Kehinde Fatai. Atacantul care va împlini 34 de ani pe 19 februarie nu mai face parte din planurile tactice ale lui Dorinel Munteanu pentru restul sezonului.

„Pilon important în lupta pentru promovarea în Superligă, Fatai se va bucura mereu de simpatia suporterilor roș-alb-albaștri. Îi ținem pumnii strânși indiferent care va fi traiectoria sa”, a fost anunțul făcut de clubul „roș-alb-albastru”.

Câștigător al Supercupei României cu Astra Giurgiu în sezonul 2014-2015, Kehinde Fatai a semnat cu Oțelul Galați la începutul anului 2023. Atacantul care a mai jucat în România la Farul și FC Argeș a devenit rapid om de bază pentru moldoveni în lupta pentru promovarea în SuperLiga.

„Fotbalist cu mare experiență și cu un CV însemnat, el a rămas în tricoul Oțelului și pentru sezonul 2023-2024 al eșalonului de elită, însă a sosit momentul în care trebuie să-i mulțumim pentru întregul efort depus în roș-alb-albastru.

Îi urăm mult succes și îl asigurăm că la Galați se va bucura mereu de simpatia iubitorilor de fotbal”, au mai transmis cei de la Oțelul Galați.

 

30-01-2024
10:44

Dinamo a anunțat despărțirea de Gorka Larrucea

Dinamo a anunțat oficial despărțirea de mijlocașul spaniol Gorka Larrucea. În vârstă de 30 de ani, ibericul a semnat cu formația din Ștefan cel Mare în vara anului 2022.

După un sezon și jumătate petrecut în fotbalul românesc, Gorka Larrucea și Dinamo au decis încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă. Larrucea a fost unul dintre jucătorii de bază ai „câinilor” în lupta pentru promovarea în SuperLigă. În actuala stagiune, Larrucea a adunat 16 apariții, reușind să marcheze un gol.

“M-am simțit foarte bine la Dinamo, m-am încărcat mereu cu sprijinul suporterilor și mă bucur că am făcut parte dintr-o echipă frumoasă. Viața în fotbal nu înseamnă însă doar realizări, vine un moment în care drumurile ne despart.

Am înțeles alegerea tehnică, merg mai departe într-o altă etapă pentru cariera mea și nu pot decât să le țin pumnii băieților să reușească salvarea! Mulțumesc, Dinamo!”, a declarat Gorka Larrucea pentru canalele oficiale de comunicare ale lui Dinamo.

Spaniolul nu a mai intrat de la începutul anului în planurile tactice ale antrenorului Zeljko Kopic. Larrucea a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în 46 de partide, reușind să marcheze 6 goluri și să ofere 4 pase decisive.

28-01-2024
14:48

George Gogescu, împrumutat de FCSB la Concordia Chiajna

FCSB l-a cedat pe mijlocașul George Gogescu în liga secundă la Concordia Chiajna. Fotbalistul în vârstă de 18 ani va fi împrumutat la Concordia Chiajna până la finalul sezonului. 

În prima jumătate a sezonului 2023/2024, George Gogescu a făcut parte din lotul celor de la FCSB. Mijlocașul a adunat o apariție în Cupa României pentru echipa mare a „roș-albaștrilor”. 

George Gogescu se află deja în cantonamentul celor de la Concordia Chiajna și a evoluat în tricoul ilfovenilor în amicalul cu CSM Alexandria, câștigat cu 5-1 de formația lui Erik Lincar. 

26-01-2024
15:15

Poli Iași a transferat un portar trecut pe la FCSB

Poli Iași s-a întărit cu portarul Toma Niga, trecut prin cariera sa pe la FCSB.  ”Bun venit la Poli Iași! Portarul Toma Niga a semnat contractul cu clubul nostru. Născut la data de 15 august 1997 în județul Suceava, Toma a apărat de aproape 70 de ori în liga secundă și în 2 meciuri din primul eşalon.

Printre cluburile la care a fost legitimat se numără FCSB, FC Hermannstadt și Academica Clinceni. La Poli va purta tricoul cu numărul 22. Mult succes în Copou, Toma!”, au transmis moldovenii pe Facebook.

25-01-2024
21:17

UTA i-a achiziționat pe Vlad Morar și Joao Pedro

UTA Arad a anunțat transferul atacantului Vlad Morar și a mijlocașului portughez Joao Pedro.

Vlad Morar are 29 de ani, este atacant și vine de la echipa greacă Niki Volou. Morar a mai evoluat în trecut la UTA Arad, a fost campion al României cu Viitorul Constanța (2017) și Farul (2023), iar cu Petrolul Ploiești a câștigat Cupa României în anul 2017.

În țară a mai jucat, printre altele, la Universitatea Cluj, Rapid și Dinamo, iar în străinătate a purtat tricoul echipelor Beitar Ierusalim (Israel) și Panetolikos (Grecia). Are la activ 150 de meciuri disputate în SuperLiga, în care a marcat 35 de goluri.

Portughezul Joao Pedro (30 de ani) a semnat un acord pe 6 luni cu UTA, având și o opțiune de prelungire cu un sezon. Joao Pedro este mijlocaș central și a venit la Arad de la Chaves, din prima ligă portugheză. A trecut în carieră pe la Los Angeles Galaxy și a jucat 154 de meciuri în primul eșalon din Portugalia.

 

25-01-2024
12:06

CFR Cluj a împrumutat un jucător la Poli Iași

Așa cum FANATIK a anunțat în EXCLUSIVITATE, tânărul Luca Mihai va ajunge la Poli Iași. CFR Cluj a anunțat astăzi că l-a împrumutat pe tânărul Luca Mihai la Politehnica Iași. Cel mai probabil antrenorul Adrian Mutu a considerat că fotbalistul poate astfel să crească la o echipă unde ar avea șanse să prindă mai multe minute de joc.

”Mult succes, Luca Mihai!  Cluburile CFR 1907 Cluj și Politehnica Iași au ajuns la un acord privind împrumutul mijlocașului Luca Mihai la formația din Copou. Îi mulțumim pentru munca depusă în tricoul alb vișiniu și îi urăm multă baftă la noua sa echipă!”, au transmis cei de la CFR Cluj.

24-01-2024
14:00

Lituanianul Rokas Lekiatas a semnat cu FC U Craiova

FC U Craiova a anunțat achiziționarea fundașului lituanian Rokas Lekiatas, acesta fiind primul jucător adus în această iarnă.

”Bun venit, Rokas Lekiatas! Fundașul central lituanian, în vârstă de 25 de ani și o înălțime de 1.88 m, a semnat un contract valabil cu clubul nostru pe o perioadă de 6 luni, cu opțiune de prelungire pentru încă 2 ani și jumătate.

Rokas are 73 de meciuri în prima ligă din Lituania. El a evoluat în trecut la echipele Siauliai, Dziugas, ADM Lorqui (Spania), Suduva, Pakroujis, FA Siauliai, Panavezys, cea din urmă fiind ultima echipă la care a evoluat.

La nivel internațional, Rokas Lekiatas are 7 prezențe la Echipa Naționala a Lituaniei, la ultimele 5 meciuri fiind titular. Rokas Lekiatas va îmbrăca tricoul cu numărul 3 al echipei noastre. Îi dorim mult succes și cât mai multe performanțe!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului lui Adrian Mititelu.

 

24-01-2024
12:23

Bautista Cascini va juca la FC Voluntari

FC Voluntari a anunțat transferul mijlocașului argentinian Bautista Cascini, care a jucat ultima dată în Croația la Slaven Belupo.

”Bun venit, Bautista Cascini! Clubul FC Voluntari anunță că a semnat un contract, pe o perioadă de 1 an și jumătate, cu jucătorul Bautista Cascini. Bautista este un mijlocaș argentinian , în vârstă de 26 de ani, care a mai evoluat până acum în cariera sa la Estudiantes, APOEL Nicosia, FC Botoșani, Academica Clinceni, UTA Arad și Slaven Belupo.

Alături de formația ilfoveană, pentru care a marcat 9 goluri și a oferit o pasă decisivă, Bautista a ajuns în play-off-ul Ligii 1 în stagiunea 2020/2021. Noul nostru jucător va purta numărul 26 pe echipamentul de joc. Clubul nostru îi urează bun venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului ilfovean.

 

24-01-2024
10:43

Oțelul Galați l-a transferat pe Claudio Mocanu!

Oțelul Galați anunță transferul fundașului dreapta Claudio Mocanu, jucător de 19 ani și câștigător al Ligii de Tineret cu echipa U19 a Universității Craiova. Fotbalistul s-a alăturat deja antrenamentelor conduse de Dorinel Munteanu.

”Claudio Ionuț Mocanu, campion al României cu echipa U19 a Universității Craiova în primăvara anului trecut, a fost legitimat de SC Oțelul Galați, el semnând un contract pe jumătate de an, cu posibilitatea de prelungire pe încă două sezoane competiționale. Mocanu are 19 ani, joacă pe postul de fundaș dreapta și, lesne de înțeles, este eligibil pentru regula U21 activă în Superligă. După finala Ligii de Tineret de anul trecut, scor 3-1 cu UTA Arad, Claudio a fost trimis de clubul din Bănie sub formă de împrumut la CSM Deva, iar de câteva zile a devenit liber de contract”, au transmis reprezentanții Oțelului Galați.

24-01-2024
09:53

Alexandru Buzbuchi și-a prelungit contractul cu Farul

Farul Constanța anunță că portarul Alexandru Buzbuchi și-a prelungit contractul cu Farul Constanța pentru încă doi ani. Așadar, formația lui Gică Hagi vrea să se asigure că nu rămâne fără portar, după ce Mihai Aioani a plecat la Rapid.

”Marinar” încă doi ani ! Alexandru Buzbuchi și-a prelungit contractul până în vara anului 2026. Dublu campion al României, câștigător al Cupei României, “Buzu” este născut la Constanța și este un produs al Academiei Hagi, au transmis oficialii Farului pe Facebook.

23-01-2024
18:29

Portarul Eduard Pap a semnat cu Oțelul Galați

După atacantul Alex Pop, încă un jucător dorit de Dinamo a ajuns la Oțelul Galați. Este vorba despre portarul Eduard Pap, care a semnat marți un contract cu echipa pregătită de Dorinel Munteanu.

„SC Oțelul Galați l-a legitimat astăzi pe Eduard Pap, portar de 29 de ani care vine liber de contract din Ungaria, de la ETO FC Gyor. El a semnat cu echipa noastră până în vara acestui an.

Clubul roș-alb-albastru se întărește și pe poziția de goalkeeper, unul dintre portarii cu experiență ai fotbalului românesc, Eduard Pap, semnând astăzi un contract până la 30 iunie 2024. Eduard, promovat în Liga 1 de ACS Poli Timișoara în anul 2013, a mai jucat pe prima scenă la ASA Tg. Mureș și la FC Botoșani, adunând 161 de partide în Superliga. De asemenea, noul portar roș-alb-albastru are și două jocuri în preliminariile Europa League.

Pap a îmbrăcat și tricoul echipelor Luceafărul Oradea și ASA Tg. Mureș, iar în 2013 a reprezentat România într-un meci oficial al naționalei Under 19. Ultima dată, el a apărat buturile lui ETO FC Győr, din Ungaria, acolo unde și-a încheiat recent socotelile.

Îi urăm bun venit în roș-alb-albastru. Succes, Eduard!”, a anunțat Oțelul Galați pe site-ul oficial al clubului.

 

 

22-01-2024
12:01

Sepsi l-a prezentat oficial pe Kevin Varga

Sepsi a anunțat oficial transferul internaționalului maghiar Kevin Varga. În vârstă de 27 de ani, jucătorul care evoluează în extrema stângă a adunat 14 apariții și un gol la naționala Ungariei.

Kevin Varga a semnat cu Sepsi pe o perioadă de doi ani și jumătate din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Apollon Limassol, locul 7 din campionatul cipriot. Fotbalistul cu profil ofensiv a mai evoluat în carieră, printre altele, și la Debreceni VSC (Ungaria), Hatayspor (Turcia), Kasimpasa (Turcia) sau BSC Young Boys (Elveția).

Potrivit Transfermarkt.com, Kevin Varga are o cotă de piață de 650.000 de euro. Cea mai mare cotă de piață a internaționalului maghiar a fost de 2,5 milioane de euro în iunie 2021 la Kasimpasa.

 

19-01-2024
18:19

Daniel Celea a semnat cu FC Botoșani înainte de prima etapă

FC Botoșani a anunțat un nou transfer, înainte de prima etapă din 2024. Așadar, Daniel Celea a ajuns la Botoșani, fundașul evoluând ultima oară pentru ciprioții de la Nea Salamina Famagusta. Anunțul oficial a fost făcut pe pagina de Facebook a celor de la FC Botoșani.

”Bine ai venit, Daniel Celea! FC Botoșani anunță transferul fundașului central Daniel Celea, care a evoluat, ultima dată, pentru ciprioții de la Nea Salamina Famagusta. În vârstă de 28 de ani, fotbalistul crescut de către ACSO Filiași a mai trecut pe la Sporting Roșiori, UTA Bătrâna Doamnă, Pandurii Târgu-Jiu, CS Mioveni, Sepsi OSK, LKS Lodz (Polonia) și Chindia Târgoviște. Mult succes, Daniel, și cât mai multe realizări pe „Municipal”!”, au scris cei de la FC Botoșani.


 

19-01-2024
10:14

UTA Arad l-a prezentat oficial pe Răzvan Trif

UTA Arad a oficializat transferul unui jucător chiar înaintea duelului cu FCSB din etapa a 22-a a SuperLigii. Formația pregătită de Mircea Rednic l-a prezentat oficial pe Răzvan Trif.

În vârstă de 26 de ani, mijlocașul a evoluat ultima oară la ACS Mediaș, în liga a 3-a. Astfel, Trif va reveni în SuperLiga după o jumătate de sezon. În toamna anului trecut, fotbalistul cotat la 150.000 de euro s-a despărțit de U Cluj.

„Fundașul lateral în vârstă de 26 de ani s-a născut pe 9 octombrie 1997, la Jidvei. Fotbalistul poate evolua atât ca fundaș, cât și mijlocaș, în banda stângă a terenului.

A trecut pe la Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea, CS Mioveni și Universitatea Cluj. În total a adunat 100 de meciuri în Superligă, a înscris trei goluri și a oferit patru pase de gol. Îi urăm bun venit și la cât mai multe reușite alături de noi!”, se arată în anunțul oficial al arădenilor.

 

18-01-2024
17:54

Portarul George Gavrilaș a plecat de la Petrolul

Petrolul Ploiești a anunțat despărțirea de portarul George Gavrilaș, jucătorul adus la începutul sezonului de la Metaloglobus.

”FC Petrolul Ploiești și portarul George Gavrilaș (33 ani) au ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale. Mulțumim și mult succes în continuare!”, este postarea apărută pe contul de Facebook a grupării prahovene.

 

18-01-2024
10:58

Voluntari a renunțat la serviciile lui Runar Sigurjonsson

FC Voluntari a făcut un anunț oficial privind încetarea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu mijlocașul islandez Runar Sigurjonsson. La vârsta de 33 de ani, Sigurjonsson a evoluat în nu mai puțin de 26 de partide pentru club.

În timpul șederii sale la FC Voluntari, mijlocașul veteran a impresionat prin abilitățile sale de marcator, reușind să înregistreze 7 goluri și să ofere 2 pase decisive. Sigurjonsson a mai evoluat în trecut pentru CFR Cluj, formație pentru care a jucat 24 de meciuri și a înscris 6 goluri.

18-01-2024
09:37

Billel Omrani, pus pe liber de către Petrolul. Suporterii s-au întrecut în glume pe pagina de Facebook a clubului

Billel Omrani și Petrolul Ploiești au reziliat de comun acord colaborarea. Venit la echipă în septembrie din postura de jucător liber de contract, francezul nu a reușit să se impună în primul “11”. Omrani a jucat în 7 meciuri pentru Petrolul, 5 în SuperLigă și 2 în Cupa României.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Petrolului, prilej pentru fani să se întreacă în glume pe seama fotbalistului. Un fan a scris: “Interesant ar fi să ne spună și nouă când l-au adus de ce nu au văzut ca are 108 kg?”.

Glumele din comentarii au continuat, iar un alt fan a scris: “A suferit săracul, aseară suferea greu cu 3-4 sticle de vin și cu niste tovarasi în Herăstrău”. “Îl angajează la Tzanca Uraganu la șaormerie“, a fost un alt comentariu.

 

17-01-2024
19:06

Doru Popadiuc a părăsit Universitatea Cluj

Universitatea Cluj este extrem de activă în acest mercato, însă doar la capitolul plecări. În acest context, clujenii l-au convins pe fotbalistul Doru Popadiuc să-și rezilieze contractul, iar acum e liber să-și caute un alt angajament.

”FC Universitatea Cluj și mijlocașul Doru Popadiuc au ajuns astăzi la un acord de încetare a colaborării. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a bifat 11 prezențe în tricoul Universității în acest sezon. Îi mulțumim pentru munca depusă la ”U” și îi dorim mult success în continuare”, a anunțat clubul universitar.

 

16-01-2024
20:46

FC Botoșani l-a cedat pe Junior Pius în prima ligă portugheză

Junior Pius nu mai este jucătorul celor de la FC Botoșani. Moldovenii au făcut anunțul oficial al despărțitii în cursul zilei de marți, 16 ianuarie. Fundașul central nigerian va evolua în prima ligă portugheză la Deportivo de Chaves.

În tricoul „roș-alb-albaștru”, Junior Pius a adunat 28 de partide și o pasă decisivă. „FC Botoșani dorește, astfel, să îi mulțumească lui Junior Pius pentru perioada petrecută alături de noi și să îi ureze, totodată, mult succes în noua sa aventură!”, a fost anunțul făcut de FC Botoșani pe pagina oficială de Facebook.

Junior Pius a fost adus de Valeriu Iftime la FC Botoșani în martie 2023. Fotbalistul nigerian este cotat la 450.000 de euro de Transfermarkt.com.

 

16-01-2024
20:10

Oțelul Galați l-a prezentat oficial pe Joao Lameira

Oțelul Galați a oficializat un nou transfer în perioada de mercato din iarnă. Formația pregătită de Dorinel Munteanu l-a prezentat pe Joao Lameira, un mijlocaș defensiv portughez crescut de Sporting și FC Porto.

Conform Transfemarkt.com, Joao Lameira are o cotă de piață de 400.000 de euro. Mijlocașul portughez va evolua sub formă de împrumut pentru Oțelul Galați până la finalul sezonului.

Oțelul l-a împrumutat pe Lameira de la Baltika Kaliningrad, echipă din prima ligă a Rusiei. Formația lui Dorinel Munteanu are posibilitatea de a activa clauza unui transfer definitiv în vară.

„Ca senior, noul jucător al Oțelului a activat în țara sa natală la FC Porto B, Leiria, Coimbra, Real SC și la Torreense, pentru ca în vara anului trecut să fie legitimat de Baltika Kaliningrad din primul eșalon al Rusiei.

Lameira, ale cărui calități de bază sunt travaliul, tehnica și forța, are meciuri jucate pentru aproape toate naționalele de tineret și juniori ale Portugaliei: Under 15 (2 jocuri), Under 16 (9 jocuri, 1 gol), Under 17 (14 jocuri), Under 18 (7 jocuri) și Under 20 (2 jocuri).

João a sosit astăzi la Galați, le-a fost prezentat noilor colegi și a efectuat deja o primă alergare în roș-alb-albastru. Îi urăm să se acomodeze cât mai repede și să obțină multe victorii pentru suporterii oțelari”, se arată pe site-ul oficial al clubului.

16-01-2024
16:45

FCU Craiova s-a despărțit de grecul Apostolos Diamantis

FCU Craiova s-a despărțit de fundașul central Apostolos Diamantis. Fotbalistul elen s-a întors în Grecia, la Panserraikos, fără să joace vreun meci în Superliga pentru formația din Bănie.

Diamantis a venit la echipa lui Adrian Mititelu în septembrie 2023, din postura de jucător liber de contract, dar a evoluat numai la echipa secundă.

Apostolos Diamantis a debutat pentru Panserraikos, sâmbătă, 13 ianuarie, în meciul de campionat cu PAS Lamia, 2-0 în deplasare. Diamantis este coleg la Panserraikos cu Jefte Betancor, fostul atacant de la CFR Cluj.

În schimb, FCU Craiova a anunțat că Alexandru Blidar a semnat un nou contract pe o perioadă de 3 ani. 
Înțelegerea cu mijlocașul de 21 de ani va intra în vigoare din vară și va fi valabilă până în vara anului 2027.

16-01-2024
14:08

Rapid l-a cedat pe Ștefan Pănoiu la U Cluj

Rapid s-a despărțit de doi jucători într-o zi. După împrumutul lui Alexandru Stan la CS Mioveni, giuleștenii au anunțat plecarea lui Ștefan Pănoiu la U Cluj. În vârstă de 21 de ani, Pănoiu va fi împrumutat pe Cluj Arena până la finalul sezonului.

În prima parte a sezonului, tânărul jucător care evoluează în extrema dreaptă a marcat un gol în 15 partide. Pănoiu a înscris contra lui FC Botoșani, în meciul de cupă.

Per total, Pănoiu a îmbrăcat tricoul Rapidului de 126 de ori, reușind să marcheze 8 goluri. Jucătorul crescut în academia „alb-vișiniilor” este cotat la 400.000 de euro de Transfermarkt.com.

 

16-01-2024
11:59

Rapid și-a împrumutat atacantul în Liga 2

Rapid și-a împrumutat atacantul crescut în academia giuleșteană. Alexandru Stan va evolua în a doua parte a sezonului pentru CS Mioveni, locul 4 din Liga 2. În prima parte a campionatului, jucătorul de 18 ani a evoluat în doar 3 partide sub comanda lui Cristiano Bergodi și a oferit o pasă de gol.

“Rapid l-a împrumutat pe Alexandru Stan (18) la CS Mioveni, până în vară. Atacantul nostru i se va alătura lui Cristian Ignat, și el împrumutat la formația argeșeană, urmând să fie antrenat de Constantin Schumacher, fostul mijlocaș al Rapidului. Baftă, Alex!”, a fost mesajul de pe Facebook al celor de la Rapid.

16-01-2024
10:50

Farul l-a vândut pe Andrei Artean la Apollon Limassol

După ce i-a transferat pe Ronaldo Deaconu și Cristi Ganea, Gică Hagi a renunțat la jucătorul său favorit. Mijlocașul Andrei Artean, în vârstă de 30 de ani, a fost vândut în Cipru, la Apollon Limassol, ocupanta locului 7 în clasament.

Anunțul oficial a fost făcut de clubul cipriot pe rețelele de socializare. Artean este așteptat zilele următoare la Limassol și dacă va trece cu bine testele medicale va semna un contract pe un an și jumătate cu Apollon, scadent în mai 2025.

”Apollon anunță acordul preliminar cu fotbalistul Andrei Artean până în mai 2025. Andrei s-a născut în august 1993 și joacă pe poziția de mijlocaș defensiv. A început cariera la Poli Timișoara în sezonul 2012-2013, în care a jucat în nouă meciuri. În sezonul 2014-2015 a jucat ca împrumutat la Caransebeș, având 23 de apariții.

În sezonul următor, a jucat în tur cu Poli Timișoara, având șapte apariții, și în retur cu Râmnicu Vâlcea, unde a bifat 16 apariții. În perioada 2016-2018 s-a întors la Poli Timișoara, unde a jucat în total 74 de meciuri, marcând cinci goluri.

În vara anului 2018, s-a transferat la Viitorul, care în 2021 s-a unit cu Farul și a devenit Farul Constanţa, unde a rămas până în prezent, având înregistrate în total peste 200 de apariții în prima ligă din România. A câștigat trei titluri în cariera sa: campionatul în sezonul 2022-2023, Cupa în sezonul 2018-2019 și Supercupa în 2019-2020.

Andrei Artean este așteptat în Cipru în următoarele zile pentru a trece prin examenele medicale și pentru a finaliza acordul”, este anunțul făcut de Apollon Limassol.

15-01-2024
15:30

FC Voluntari l-a transferat pe Grigore Turda

FC Voluntari a anunțat achiziționarea fundașului central Grigore Turda, care a jucat ultima dată în eșalonul secund la FC Argeș.

”Bun venit, Grigore Turda! Cluburile FC Voluntari și FC Argeș au ajuns la un acord în privința transferului definitiv al jucătorului Grigore Turda. Grigore Turda, care a semnat un contract pe o perioadă de 2 ani și jumătate cu formația noastră, este un fundaș central, în vârstă de 26 de ani.

Evaluat de site-urile de specialitate la 600.000 de euro, noul nostru jucător a mai evoluat în cariera sa la CSM Sighet, Foresta Suceava, Armătura Zalău, Pandurii Târgu-Jiu și FC Argeș, alături de formația piteșteană bifând peste 80 de prezențe în SuperLiga!

Grigore Turda va purta numărul 26 pe echipamentul nostru de joc. Grigore, bun venit în familia FC Voluntari!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ilfovene.

 

15-01-2024
13:05

Vitalie Damașcan, împrumutat de Sepsi în Elveția

Vitalie Damașcan nu va continua la Sepsi în a doua parte a sezonului. Atacantul în vârstă de 24 de ani va fi împrumutat de covăsneni la FC Stade Lausanne-Ouchy, ultimul loc din prima ligă de fotbal a Elveției.

În prima parte a sezonului, Damașcan a adunat 20 de partide pentru Sepsi, reușind să marcheze un singur gol. „Jucătorul Sepsi OSK, Vitalie Damașcan şi-a luat rămas bun de la echipă, el urmând să evolueze în Elveția.

Atacantul, în vârstă de 24 de ani, va juca sub formă de împrumut la FC Stade Lausanne Ouchy, până la 30 iunie 2024. Vitalie, mult succes la noua echipă!”, a fost anunțul făcut de Sepsi pe pagina oficială de Facebook.

Cotat la 700.000 de euro de Transfermarkt, Damașcan a semnat în vara anului 2021 cu Sepsi. De-a lungul timpului, formația lui Laszlo Dioszegi l-a împrumutat pe atacant în SuperLiga, la FC Voluntari.

 

14-01-2024
11:27

FC Botoșani l-a achiziționat pe Zoran Mitrov

FC Botoșani a anunțat transferul mijlocașului ofensiv Zoran Mitrov, care în urmă cu doar 24 de ore s-a despărțit de Petrolul Ploiești.

”Bine ai venit, Zoran Mitrov! FC Botoșani anunță transferul mijlocașului ofensiv Zoran Mitrov, ultima oară la Petrolul Ploiești. În vârstă de 21 de ani, fotbalistul crescut de UTA Arad a mai evoluat pentru juniorii lui Sassuolo, dar și pentru formații precum Ripensia Timișoara și FC Brașov”, se arată pe pagina de Facebook a grupării botoșănene.

 

13-01-2024
12:35

Petrolul s-a despărțit de Mitrov și Vraciu

Petrolul Ploiești a anunțat că s-a despărțit de tinerii jucători Zoran Mitrov și David Vraciu, ambii în vârstă de câte 21 de ani.

”FC Petrolul Ploiești și jucătorii Zoran Mitrov (21 ani) și David Vraciu (21 ani) au ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale. Mulțumim și mult succes în continuare!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării prahovene.

 

13-01-2024
11:10

FC Botoșani a renunțat la Carlo Casap

FC Botoșani face curățenie în lot în această iarnă, în speranța că vor reuși să se salveze de la retrogradare. Așadar, a venit rândul lui Carlo Casap să plece din Moldova înainte de primele meciuri oficiale din 2024.

”Mulțumim, Carlo Casap! FC Botoșani anunță încetarea, de comun acord, a raporturilor contractuale cu mijlocașul Carlo Casap, după o jumătate de sezon petrecută pe „Municipal”, perioadă în care a bifat 11 meciuri și a înscris un gol. Clubul nostru îi mulțumește pentru perioada petrecută alături de noi și îi dorește mult succes în viitor! #fcbt #multumim #casap”, au transmis moldovenii.

 

12-01-2024
11:32

Ariel Lopez, noul jucător al lui UTA Arad

Oțelul Galați a anunțat oficial despărțirea de Ariel Lopez în dimineața zilei de vineri, 12 ianuarie. În aceeași zi, fundașul central cu dublă cetățenie, uruguaiano-spaniolă, a fost prezentat oficial de UTA Arad.

„A trecut pe la San Isidro, UD Las Zocas, Getafe B, Navalcarnero și Inter de Madrid, toate din Spania, Dunărea Călărași și FC Buzău în România.

Polivalentul fotbalist poate evolua atât mijlocaș defensiv cât și fundaș central și ajunge la UTA de la Oțelul Galați. În prima parte a sezonului, a jucat 18 meciuri în Superligă și patru partide în Cupa României, competiție în care a punctat de două ori.

Îi urăm bun venit și la cât mai multe reușite în tricoul roș-alb!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a celor de la Oțelul Galați.

 

12-01-2024
09:40

Poli Iași l-a prezentat oficial pe Allanzinho

Poli Iași a oficializat un nou transfer în perioada de mercato din iarnă. Moldovenii l-au prezentat pe Allanzinho, jucător brazilian care evoluează în extrema stângă.

În vârstă de 23 de ani, Allanzhino a fost format de Santos, formație istorică a Braziliei care i-a lansat în fotbalul profesionist pe Neymar și Pele. Brazilianul a fost adus în Copou pentru a-l înlocui pe Luis Phelipe, plecat la FCSB.

Despre mutarea lui Poli Iași a vorbit, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, președintele clubului moldovean, Cornel Șfaițer. „Doamne, astăzi vreau să-ți mulțumesc pentru această mare binecuvântare din viața mea.

Mulțumesc că ai transformat în realitate unul dintre cele mai mari visuri ale mele! Vreau să mulțumesc Politehnicii Iași pentru această oportunitate. 2024 va fi un an plin de victorii”, au fost cuvintele lui Allanzinho, care va purta tricoul cu numărul 21 la Poli Iași.

 

12-01-2024
07:57

Ariel Lopez a fost dat afară de Oțelul Galați

Oțelul Galați a anunțat oficial despărțirea de Ariel Lopez. Mijlocașul defensiv a fost unul dintre jucătorii de bază ai gălățenilor în prima parte a sezonului. Uruguayanul a adunat 22 de apariții pentru Oțelul, reușind să marcheze două goluri. 

„Mijlocașul defensiv Ariel López Varela și SC Oțelul Galați au decis în condiții amiabile încetarea relațiilor contractuale scadente în vara acestui an. Jucătorul uruguayan fusese legitimat ca roș-alb-albastru în iunie 2023”, se arată pe site-ul oficial al clubului. 

Cotat la 400.000 de euro de Transfermarkt, Ariel Lopez a marcat în meciul de cupă al celor de la Oțelul Galați împotriva FCSB, scor 1-1. În România, Ariel Lopez a mai evoluat pentru Dunărea Călărași și Gloria Buzău.

ariel lopez

11-01-2024
17:14

CFR Cluj l-a transferat pe Petar Mamic

CFR Cluj își continuă campania de achiziții și a anunțat transferul fundașului croat Petar Mamic, care a jucat ultima dată în Lituania la Zalgiris Vilnius.

”Bun venit, Petar Mamic! Suntem bucuroși să anunțăm cel de-al treilea transfer al acestei ierni! Începând de astăzi, fundașul lateral Petar Mamic se alătură echipei noastre. Crescut la celebra academie a celor de la Dinamo Zagreb, apărătorul a bifat, la nivel de juniori, 31 de prezențe la echipele naționale ale Croației!

Cu peste 200 de meciuri în carieră, croatul a evoluat în țara natală pentru Dinamo Zagreb, Inter Zapresic, HNK Rijeka, Varazdin, Lokomotiva Zagreb și Hrvatski Dragovoljac, în Polonia pentru Podbeskidzie, dar și în primul eșalon al Lituaniei la Zalgiris Vilnius, formație pentru care a bifat în ultimii doi ani 73 de apariții și 4 goluri”, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Gruia.

 

11-01-2024
07:26

FC Botoșani l-a prezentat oficial pe Juan Cruz Kaprof

FC Botoșani are un nou atacant. „Lanterna roșie” din SuperLiga l-a prezentat oficial pe Juan Cruz Kaprof, un atacant argentinian crescut de River Plate. Născut la Buenos Aires, atacantul de 28 de ani are o cotă de piață de 200.000 de euro, potrivit Transfermarkt.com.

Juan Cruz Kaprof a semnat cu FC Botoșani un contract valabil până la finalul sezonului. Atacantul a rămas liber de contract în această iarnă după despărțirea de Sarmiento Junin, din prima ligă argentiniană.

„FC Botoșani nu renunță la luptă! Așa cum a anunțat zilele trecute, finanțatorul Valeriu Iftime, face toate eforturile pentru ca echipa noastră să evolueze și în sezonul următor în Superliga României.

Și tocmai de aceea continuăm campania de transferuri și întărim un compartiment extrem de important pentru reușita echipei în cea de-a doua parte a actualului sezon.

Cel mai nou transfer bifat de către FC Botoșani este cel al atacantului Juan Cruz Kaprof. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani este crescut de River Plate, club pe care l-a părăsit în 2018, când a semnat cu Atletico Tucuman”, se arată pe pagina oficială de Facebook a lui FC Botoșani.

 

10-01-2024
20:24

U Cluj l-a împrumut pe Ovidiu Perianu la Gloria Buzău

Universitatea Cluj a decis să-l trimită pe mijlocașul Ovidiu Perianu să joace sub formă de împrumut la Gloria Buzău, în Liga 2, până la finalul sezonului.

De remarcat este faptul că jucătorul de 21 de ani a ajuns la ”șepcile roșii” în vară, sub formă de împrumut de la FCSB. El a jucat foarte puțin la U Cluj, două meciuri în campionat (75 de minute în total) și unul în Cupa României (45 de minute) și din această cauză a fost cedat la Gloria Buzău.

”Ovidiu Perianu va îmbrăca tricoul formației Gloria Buzău în a doua parte a acestui sezon, urmând ca la finalul campionatului să revină la FCSB, clubul de care aparține. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a strâns trei prezențe în tricoul echipei noastre. Îi mulțumim pentru perioada petrecută la ‘U’ și îi dorim mult succes în carieră!”, se arată pe pagina de Facebook a grupării clujene.

 

10-01-2024
07:37

Oțelul Galați l-a transferat pe Aly Mallé

Oțelul Galați a bifat un nou transfer în perioada de mercato din iarnă. Aly Mallé, un atacant de bandă originar din Mali, a semnat cu formația pregătită de Dorinel Munteanu un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire.

În vârstă de 25 de ani, Aly Mallé a evoluat ultima oară în liga a doua turcă, la liderul Eyupspor. Fotbalistul poate evolua în ambele benzi ale atacului, dar și în spatele atacantului. „Tehnic și rapid, sportivul cu dublă cetățenie Mali – Mauritania este un fost copil-minune al fotbalului din statul african Mali. În 2015, la Cupa Mondială U17 din Chile a reușit un turneu remarcabil, cu 2 goluri marcate și 2 assist-uri, evoluția sa atrăgând interesul marilor cluburi din Premier League precum Arsenal, Liverpool, Manchester City, dar și pe cel al lui Paris Saint-Germain.

În cele din urmă, în februarie 2016, Aly, desemnat Balonul de Bronz al competiției, a făcut pasul de la echipa la care s-a lansat, Black Stars, la Watford pentru suma de 800.000 de euro.

Împrumutat în Spania la Granada, fotbalistul a semnat un an mai târziu cu Udinese, grupare italiană care l-a trimis tot sub formă de împrumut la Grasshopers, în Elveția, pentru ca apoi să ajungă în Turcia, la Yeni Malatyaspor.

Selecționat și la naționala U23 a statului Mali, noul jucător al Oțelului a mai fost transferat temporar la Erzurumspor, Balikesirspor, Eyüpspor și Keçiörengücü. Cele mai bune cifre, goluri și pase decisive, le-a înregistrat la Balikesirspor, Granada B și Udinese U19”, se arată în prezentarea jucătorului făcută pe site-ul oficial al Oțelului.

Aly Mallé a semnat cu Oțelul Galați din postura de jucător liber de contract. Atacantul este așteptat să se alăture lotului lui Dorinel Munteanu în cantonamentul de iarnă.

 

09-01-2024
12:54

Sepsi a împrumutat un jucător în a doua ligă maghiară

Sepsi a anunțat împrumutul lui Krisztián Dobozi în a doua ligă maghiară la Kazincbarcika, locul 9. Tânărul fundaș central crescut la academia covăsnenilor va evolua în tricoul maghiarilor până la finalul sezonului.

Cotat la 100.000 de euro de Transfemarkt.com, Dobozi a făcut pasul la echipa mare a lui Sepsi în urmă cu un an. Fotbalistul de 19 ani are două apariții pentru echipa mare a lui Sepsi, ambele în Cupa României.

„Clubul nostru îi urează mult succes la noua echipă!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a celor de la Sepsi.

 

09-01-2024
08:39

Oțelul Galați a anunțat despărțirea de Rosario Latouchent

Rosario Latouchent nu mai este jucătorul celor de la Oțelul Galați. Internaționalul din Martinica a semnat cu formația lui Dorinel Munteanu în august 2023, din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Kauno Zalgiris.

Oțelul și Rosario Latouchent au hotărât de comun acord încetarea relațiilor contractuale. Fotbalistul născut la Paris poate evolua în ambele benzi ale defensivei.

În tricoul Oțelului, fundașul a adunat 9 apariții, 7 în SuperLiga și 2 în Cupa României, reușind să înscrie un gol. „Mult succes în continuare, Rosario!”, se arată pe site-ul oficial al Oțelului.

 

08-01-2024
20:00

Olandezul Elvis Manu pleacă de la Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu atacantul olandez Elvis Manu pentru încetarea colaborării.

”FC Universitatea Cluj și atacantul olandez Elvis Manu au ajuns astăzi la un acord de încetare a colaborării. Ajuns în această toamnă la ‘U’, Manu a evoluat 12 partide, marcând un gol în Cupa României împotriva celor de la FC Botoșani. Îi mulțumim pentru munca depusă la ‘U’ și îi dorim mult success în continuare”, se arată pe pagina de Facebook a ”șepcilor roșii”.

 

Din informațiile FANATIK, pe lângă prestațiile modeste, oficialii clujeni și-au dorit rezilierea contractului cu fotbalistul de 30 de ani și din cauza salariului foarte mare de 14.000 de euro lunar.

08-01-2024
15:10

Opruț s-a întors la FC Hermannstadt

Fundașul stânga Raul Opruț s-a întors la FC Hermannstadt, unde va juca sub formă de împrumut până la vară, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate încă din 13 decembrie 2023.

”Mai are rost să-l (re)prezentăm?!? E (de-)al nostru (din nou)! Bine ai (re)venit, Raul Opruț! Raul s-a întors la noi sub formă de împrumut, de la echipa belgiană KV Kortrijk, până la finalul acestui sezon”, se arată pe pagina de Facebook a clubului sibian.

 

08-01-2024
12:31

Poli Iași a reușit un nou transfer: Todor Todoroski

Politehnica Iași este extrem de activă pe piața transferurilor și a anunțat o nouă mutare. Este vorba despre fundașul dreapta Todor Todoroski, un fundaș macedonean în vârstă de 24 de ani, cu 6 selecții în prima reprezentativă a țării sale.

”Bun venit la Poli Iași! Fundașul dreapta Todor Todoroski a semnat contractul cu clubul nostru. Macedoneanul de 24 de ani, care a bifat și 6 selecții în prima reprezentativă a țării sale, a mai fost legitimat, printre altele, la Vardar Skopje, HNK Sibenik, Radnicki Nis și, până la finalul anului trecut, la Zalaegerszeg, în Ungaria. Mult succes în Copou, Todor!”, au transmis cei de la Poli Iași.
 

08-01-2024
10:00

Poli Iași și-a luat fundaș central de 2 metri

Politehnica Iași anunță transferul fundașului central Alexandru Core, în vârstă de 23 de ani. Fotbalistul se laudă cu o statură impresionantă de 1,98 metri, printre altele. Moldovenii au anunțat transferul acestuia, entuziasmați, pe pagina oficială de Facebook.

”Bun venit în Copou! Fundașul central Alexandru Core a semnat contractul cu Poli Iași. În vârstă de 23 de ani, jucătorul cu o talie de 1,98m a fost legitimat în actualul sezon la Pandurii Tg. Jiu. Mult succes la Poli, Alex!”, au anunțat cei de la Politehnica Iași.

 

07-01-2024
12:19

Bogdan Andone, prezentat oficial de FC Botoșani

Bogdan Andone este în mod oficial noul antrenor al celor de la FC Botoșani. Fost antrenor în trecut la FCSB sau Astra Giurgiu, Andone a fost prezentat chiar duminică, 7 ianuarie, în ziua în care a împlinit vârsta de 49 de ani.

Ultima oară, Bogdan Andone a antrenat în Cipru la Apollon Limassol. „Pe această cale, îi urăm noului nostru antrenor principal un călduros ‘La mulți ani!’, multă sănătate și putere de muncă, atât cu ocazia zilei de naștere, cât și cu ocazia zilei sale onomastice!”, au scris moldovenii pe rețelele de socializare.

 

Bogdan Andone a venit la FC Botoșani alături de antrenorul secund Marius Suller. „În vârstă de 45 de ani, acesta a mai pregătit în carieră echipe precum Universitatea Cluj, Concordia Chiajna și Apollon Limassol (Cipru), iar cum va face parte din noul staff tehnic alcătuit de tehnicianul Bogdan Andone, care o va conduce pe FC Botoșani.

Mult succes, Marius Suller, și cât mai multe rezultate pozitive alături de noi!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a celor de la FC Botoșani.

06-01-2024
08:38

Oțelul Galați l-a prezentat oficial pe Anes Rusevic

Atacantul sârb Anes Rusevic este noul jucător al celor de la Oțelul Galați. Anunțul oficial a fost făcut de gălățeni în cursul zilei de sâmbătă, 6 ianuarie.

Ultima oară la Zhetysu Taldykorgan, grupare din prima ligă a Kazahstanului, Anes Rusevic a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu formația lui Dorinel Munteanu.

Anes Rusevic a semnat cu Oțelul din postura de jucător liber de contract și s-a alăturat deja lotului în cantonamentul de la Vatra Dornei.

„A reușit o dublă chiar în ultimul meci disputat de Zhetysu Taldykorgan în anul 2023: a marcat ambele goluri din lovituri de pedeapsă într-un duel cu Aktobe, scor 2-2. Pentru Zhetysu, în culorile căreia a jucat din luna iulie a anului trecut, Anes a înscris de șase ori.

Rušević, fost component al naționalelor Under 20 și Under 21 ale Serbiei, a mai jucat la FK Rabotnički, în primul eșalon al Macedoniei de Nord, club pentru care a înscris 12 goluri, la FC BATE Borisov, în Belarus, unde a punctat de 4 ori, și la FK Proleter Novi Sad, FK Napredak Kruševac, FK Novi Pazar și FK Javor Matis Ivanjica, formații din Serbia în contul cărora a marcat de 14 ori”, se arată pe site-ul oficial al clubului.

 

06-01-2024
08:06

U Cluj a anunțat despărțirea de Ioan Filip

U Cluj a anunțat despărțirea de mijlocașul defensiv Ioan Filip. Jucătorul în vârstă de 34 de ani, unul dintre cei mai importanți jucători în sezonul în care „șepcile roșii” au promovat în SuperLiga, a plecat de pe Cluj Arena după trei sezoane și jumătate.

„Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu jucătorul Ioan Filip privind încetarea, pe cale amiabilă, a contractului. Ioan Filip a evoluat pentru echipa noastră timp de trei ani, prima dată ajungând pe Cluj Arena la începutul sezonului 2020/2021.

A revenit la ”U” la mijlocul stagiunii 2021/2022 și a contribuit la promovarea echipei în prima ligă. În total, acesta a strâns 85 de meciuri în tricoul alb-negru, marcând cinci goluri.

FC Universitatea Cluj îi mulțumește lui Ioan Filip pentru munca depusă și îi urează mult succes în carieră!”, a fost anunțul făcut de U Cluj.

Sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, Ioan Filip nu a prins foarte multe minute. În prima parte a sezonului actual, mijlocașul a adunat doar 10 apariții fără să marcheze vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.

 

05-01-2024
09:06

FC Botoșani îl vrea pe Dragoș Grigore

Ajuns rezervă de lux la Rapid, Dragoș Grigore este dorit la patronul Valeriu Iftime la FC Botoșani, care face tot posibilul să salveze echipa de la retrogradare.

”Deocamdată, nu știu care este nivelul discuțiilor cu Dragoș. Eu vineri o să fiu la București. Confirm că există discuții, dar nu știu exact unde s-a ajuns. În mod normal, vineri ar trebui să știm mai multe”, a declarat Iftime, pentru playsport.ro.

În vârstă de 37 de ani, Dragoș Grigore mai are contract cu Rapid până în vară. Jucătorul nu intră în planurile antrenorului Cristiano Bergodi, care în prima parte a sezonului l-a folosit doar în 2 meciuri, unul în campionat și altul în Cupa României.

04-01-2024
14:04

Un fost jucător de la FCSB revine în campionatul României

Politehnica Iași a mai pregătit două transferuri în această iarnă. Un fost jucător francez de la FCSB care revine în campionatul României și un german care are 26 de ani.

După ce echipa lui Leo Grozavu i-a adus pe Alexandru Core și pe Martin Boakye, formația moldoveană a mai semnat cu fundașul Rachid Bouhenna și cu mijlocașul Hamza Saghiri.

Până la 32 de ani, stopper-ul francez a evoluat pe la mai multe echipe precum Sedan și Compiegne (Franța), Doncaster (Anglia), Bertix (Belgia), Constantine și Algeirs (Algeria), Dundee United (Scoția).

Fundașul a mai trecut în România pe la Sepsi, CFR Cluj și FCSB. Ultima experiență a fost în Grecia la Ionikos Nikeas, formație care a retrogradat din prima ligă. După performanța slabă a echipei grecești, Bouhenna a rămas liber de contract.

În schimb, Hamza Saghiri nu a mai avut contact cu România. Până la 26 de ani, germanul a jucat doar în țara natală la Waldhof Mannheim și Viktoria Koln, în al treilea eșalon.

04-01-2024
10:05

Dorinel Munteanu a pus 7 jucători pe lista de transferuri

Dorinel Munteanu este pregătit să renunțe la nu mai puțin de 7 jucători care au evoluat pentru Oțelul Galați în prima parte a sezonului. Gălățenii au plecat în cursul zilei de joi, 4 ianuarie, într-un cantonament la Vatra Dornei, unde s-au mai pregătit și în trecut. 

„Neamțul” are la dispoziție un lot format din 25 de jucători. Totuși, antrenorul așteaptă întăriri, iar primul care vine la Galați este un atacant sârb care va efectua joi vizita medicală. 

Fundașii Andrei Rus, Costin Ghiocel (ambii, convocați pentru cantonamentul de la Vatra Dornei), Dan Panait, Rosario Latouchent, mijlocașii Pablo Gaitan și Ariel Lopez și de atacantul Iliya Dimitrov sunt jucătorii puși pe lista de transferuri de Dorinel Munteanu, potrivit site-ului oficial al clubului. 

“Ne cunoaștem foarte bine punctele forte și pe cele slabe și încercăm din răsputeri să întărim echipa pentru meciurile care urmează de la finalul acestei luni încolo. Îmi doresc din partea tuturor să tragă tare la munte, am mare încredere în ei, inclusiv în cei noi care ni se vor alătura“, a declarat Dorinel Munteanu. 

Oțelul Galați se va pregăti la Vatra Dornei până pe 13 ianuarie. Formația lui Dorinel Munteanu va susține cel puțin un joc amical. Din cantonamentul de la munte lipsește Ionuț Neagu, accidentat. Primul meci oficial al anului pentru Oțelul este cu FC Voluntari. 

Lotul Oțelului Galați pentru cantonamentul de la Vatra Dornei:

  • Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Relu Stoian, Gabriel Ursu
  • Fundași: Mihai Adăscăliței, Jonathan Cisse, Ștefan Farcaș (revenit după împrumutul la Unirea Braniștea), Costin Ghiocel, Dragan Lovric, Iustin Neacșu, Andrei Rus, Joao Serrao, Miguel Silva, Francois Yabre, Milen Zhelev
  • Mijlocași: Ștefan Bodișteanu, Denis Bordun, Juri Cisotti, Vasile Jardan, Frederic Maciel, Răzvan Tănasă, Samuel Teles, Diego Zivulic
  • Atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Alexandru Pop
04-01-2024
07:25

Hermannstadt l-a prezentat oficial pe Kablan Davy N'Goma

Hermannstadt a oficializat transferul lui Kablan Davy N’Goma. Fotbalistul francez în vârstă de 28 de ani a semnat cu sibienii din postura de jucător liber de contract după despărțirea de FC Botoșani.

În prima parte a sezonului, extrema din Hexagon a îmbrăcat tricoul moldovenilor, după ce a fost adus la echipă în vara trecută de patronul Iftime.

Kablan Davy N’Goma poate evolua pe ambele benzi din atac, cât și în spatele atacantului. Amiens, Epinal, Tarbes, Bourges, Avoine, Canet din Franța, Blansko și RFCU Luxembourg din Cehia, respectiv Luxembourg sunt echipele la care a evoluat Kablan Davy N’Goma de-a lungul carierei.

  • 9 partide a adunat Kablan Davy N’Goma la FC Botoșani în prima parte a sezonului.

 

03-01-2024
14:05

CFR Cluj s-a despărțit oficial de Yevhen Konoplyanka

Yevhen Konoplyanka nu mai este jucătorul celor de la CFR Cluj. Anunțul oficial a fost făcut de ardeleni pe rețelele de socializare. Neluțu Varga a declarat, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA încă de pe 11 decembrie 2023 că fotbalistul ucrainean nu va continua în Gruia din iarnă.

„Mulțumim, Yevhen Konoplyanka! Clubul CFR 1907 Cluj și jucătorul Yevhen Konoplyanka au ajuns la un acord privind încetarea amiabilă a contractului.

Îi mulțumim pe această cale și îi urăm mult succes în continuare!”, a fost anunțul făcut de CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Konoplyanka a semnat în vara anului trecut cu CFR Cluj, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Ucraineanul a adunat doar 4 apariții în tricoul „vișiniu”, iar conducerea clubului din Gruia s-a plâns de atitudinea fotbalistului care se dă lovit înainte de fiecare meci.

 

02-01-2024
17:17

FC Hermannstadt a anunțat oficial despărțirea de atacantul Adrian Petre, care a jucat doar 5 în tricoul sibienilor de la venirea în vară.

”Mulțumim, Adi Petre! A.F.C. Hermannstadt și atacantul Adi Petre au reziliat de comun acord înțelegerea contractuală. Îi dorim mult succes lui Adrian în următoarele provocări din carieră!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului sibian.

 

Fostul jucător de la FCSB a jucat 24 de minute în 3 meciuri pentru FC Hermannstadt în SuperLiga și alte 89 de minute în 2 partide din Cupa României Betano.

01-01-2024
16:10

Jefte Betancor a plecat de la CFR Cluj și va juca în Grecia

Atacantul spaniol Jefte Betancor, care s-a despărțit în luna noiembrie de CFR Cluj, a semnat cu formația elenă Panserraikos.

”Panserraikos anunță că s-a înțeles cu fotbalistul Jefte Betancor, care a semnat un contract valabil pe un an și jumătate. Atacantul de 30 de ani va începe antrenamentele cu echipa noastră în următoarele zile”, se arată pe site-ul oficial al clubului grec.

În vârstă de 30 de ani, fotbalistul iberic a dat două goluri și două pase decisive în 17 meciuri jucate în acest sezon la CFR Cluj, în toate competițiile. Panserraikos se află pe locul 11 în clasamentul campionatului Greciei, cu 14 puncte acumulate în 15 etape.

01-01-2024
11:16

David Ciubăncan se întoarce la CFR Cluj

Conducerea clubului CFR Cluj a decis să-l readucă în lot pe atacantul David Ciubăncan, care a fost împrumutat în prima parte a sezonului în Liga 3.

Conform sportarad.ro, antrenorul italian Andrea Mandorlini și-a dat acordul ca tânărul fotbalist în vârstă de 19 ani să facă parte din lotul feroviarilor pentru cantonamentul pe care îl vor efectua începând din 6 ianuarie la Oliva Nova (Spania).

Puștiul de 1,97 metri a impresionat în prima parte a sezonului la formația Șoimii Lipova, pentru care a marcat 8 goluri, astfel că CFR îl va lua în stagiul de pregătire pentru a vedea dacă este pregătit să debuteze în SuperLiga.

01-01-2024
07:58

Brazilianul Roger Junio a semnat cu U Cluj

După transferul fundașului Thalisson Kelven, U Cluj a mai adus un brazilian la echipă chiar înainte de Anul Nou. Formația pregătită de Neluțu Sabău l-a semnat pe mijlocașul Roger Junio, care a mai evoluat în România la UTA Arad și CFR Cluj. Cu ultima echipă, a ieșit campion în SuperLiga în sezonul 2021/2022.

Ultimul club la care a evoluat Roger Junio înainte să semneze cu „șepcile roșii” a fost Al-Taraji din liga secundă a Arabiei Saudite, pentru care a evoluat în 9 partide și a înscris 4 goluri.

„FC Universitatea Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Roger Junio Rodrigues Ferreira (27 de ani) este noul jucător al echipei noastre.

Mijlocașul ofensiv brazilian are în palmares două titluri de campion în Letonia și unul în România, dar și peste 80 de meciuri în Superliga”, a transmis „U” Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 

31-12-2023
12:35

Petrolul s-a despărțit de Zoran Petrovic

Petrolul Ploiești a anunțat că a ajuns la o înțelegere pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu jucătorul Zoran Petrovic, în vârstă de 26 de ani.

”Atacantul muntenegrean făcea parte din lotul echipei noastre din vara acestui an, bifând 10 apariții în Superțăiga, cu un gol marcat în confruntarea cu Dinamo, și o prezență în Cupa României”, se arată pe site-ul oficial al grupării prahovene.

29-12-2023
15:04

Fundaș central din Brazilia pentru U Cluj

Universitatea Cluj l-a transferat pe fundașul central Thalisson Kelven. ”FC Universitatea Cluj l-a transferat pe Thalisson Kelven (25 de ani), un fundaș central brazilian cu 99 de prezențe în primele două ligi din Brazilia”, au transmis oficialii Universității Cluj.

Cotat la 250.000 de euro, Kelven a jucat în majoritatea carierei la echipe din ligile inferioare din Brazilia. ”Înainte de a semna cu echipa noastră, Kelven a avut parte de un an excelent în tricoul celor de la Mirassol. A bifat 27 de prezențe în Série B, dintre care 22 ca integralist. De asemenea, a marcat 3 goluri și a oferit o pasă decisivă”, mai transmit clujenii.

27-12-2023
12:07

Juhvel Tsoumou și-a reziliat contractul cu Rapid

Rapid a anunțat oficial despărțirea de atacantul congolez venit în această vară: „Contractul cu Juhvel Tsoumou s-a încheiat, iar atacantul congolez nu va continua în Giulești.


Nu a jucat foarte mult în tricoul Rapidului, însă îi mulțumim pentru profesionalismul arătat în această perioadă. Mult succes, Juhvel!”, au transmis giuleștenii pe pagina oficială de Facebook a clubului.

27-12-2023
09:18

UTA Arad se desparte de un jucător în această iarnă după doar 5 meciuri

UTA Arad a ales să se despartă de Ivaylo Markov după doar 5 meciuri pe care bulgarul le-a jucat în tricoul arădenilor. Fundașul a venit în această vară la UTA liber de contract după o experiență în Polonia la Podbeskidzie.

“Mulțumim, Ivaylo Markov! Relația contractuală dintre UTA și Ivaylo Markov s-a încheiat. Îi mulțumim pentru timpul petrecut alături de UTA și îi urăm multă baftă în viitor!”, a fost mesajul clubului de pe Facebook.

24-12-2023
15:01

FCSB a anunțat oficial transferul lui Luis Phelipe

“Bine ai venit, Luis Phelipe! FCSB anunță transferul lui Luis Phelipe, jucător provenit de la FC Politehnica Iasi. Atacantul în vârstă de 22 de ani se va alătura lotului condus de Elias Charalambous pe 8 ianuarie, când va efectua vizita medicală și se va deplasa în cantonamentul de iarnă.

Fotbalistul brazilian va purta tricoul cu numărul 19. Clubul nostru îi urează Bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!”, este comunicatul FCSB.

23-12-2023
19:46

Adi Petre, liber de contract după experiența de la Hermannstadt

Adi Petre a ales să plece de la Hermannstadt după ce Marius Măldărășanu a decis să nu se mai bazeze pe serviciile jucătorului. Atacantul este liber de contract, așa cum anunță și unul dintre acționarii formației din Sibiu.

“Adi Petre pleacă sigur, el are contract până în această iarnă, cu opțiune de prelungire, care nu va fi activată. Antrenorul Măldărășanu va decide pe cine nu mai contează, posibil să fie și alte plecări de jucători, cu rezilieri amiabile de contract”, a spus Claudiu Rotar, potrivit Ora de Sibiu.

23-12-2023
15:29

Farul și-a luat adio de la Adrian Mazilu

Farul a anunțat despărțirea oficială de Adrian Mazilu. Tânărul atacant în vârstă de 17 ani a semnat în vară cu Brighton, în Premier League, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Meciul cu Rapid, scor 0-0, a fost ultimul pentru Adrian Mazilu în tricoul Farului. „Mulțumim, Adrian Mazilu! Meciul cu Rapid a fost ultimul pentru atacantul de 17 ani în tricoul Farului.

Cu o contribuție importantă la cucerirea titlului în sezonul 2022-2023, Mazilu va evolua la Brighton din această iarnă. Mult succes în noua provocare, Adi!”, a fost anunțul făcut de Farul pe pagina oficială de Facebook.

Campioana SuperLigii a primit suma de 4,6 milioane de euro, plus bonusuri de pe urma transferului lui Adrian Mazilu. Gică Hagi a păstrat un procent de 20% din vânzarea ulterioară a jucătorului.

 

23-12-2023
12:13

Baba Alhassan, prezentat oficial la FCSB

Baba Alhassan este în mod oficial noul jucător al celor de la FCSB, mutare anunțată în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA. Anunțul oficial a fost făcut de formația „roș-albastră” pe rețelele de socializare. Fotbalistul ghanez adus de Gigi Becali de la Hermannstadt va purta tricoul cu numărul 42.

Baba Alhassan va merge la FCSB pe 8 ianuarie, când va efectua vizita medicală și când va pleca în cantonamentul din Turcia alături de echipa lui Charalambous și Pintilii.

„Clubul nostru îi urează Bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!”, a fost anunțul făcut de FCSB, pe pagina oficială de Facebook.

 

22-12-2023
15:28

Farul s-a despărțit de Marco Borgnino

Farul Constanța a anunțat despărțirea oficială de Marco Borgnino. Cele două părți au decis, de comun acord, întreruperea relațiilor contractuale. Borgnino a ajuns în vară la Farul și a plecat de la trupa lui Gică Hagi, deși mai avea contract până în vara anului 2027.

Marco Borgnino a evoluat în 13 partide în toate competițiile, în care a reușit o pasă de gol. Argentinianul s-a înțeles deja pentru un transfer la Cobreloa, în liga a doua din Chile.

 

22-12-2023
15:22

UTA Arad a anunțat două plecări

UTA Arad a anunțat despărțirea de 2 jucători în cursul zilei de vineri, 22 decembrie. Frederik Holst și Cătălin Carp au reziliat pe cale amiabilă contractul cu formația antrenată de Mircea Rednic. 

În vârstă de 29 de ani, Frederik Holst a venit în vară la UTA Arad din postura de jucător liber de contract. Danezul a adunat doar 3 apariții în tricoul arădenilor, dintre care o prezență în Cupa României. 

De cealaltă parte, Cătălin Carp, care mai avea contract până la finalul sezonului cu UTA, a adunat 18 apariții în tricoul „alb-roșu”, reușind să înscrie două goluri. 

Cu 36 de apariții în naționala Moldovei, Cătălin Carp a sosit la UTA Arad în vară. Fotbalistul este cotat la 350.000 de euro de Transfermarkt. 

S-a încheiat prima parte a sezonului, iar jucătorii alături de staff-ul tehnic merg în vacanță, însă pentru o scurtă perioadă de timp. Fie că vorbim despre lupta la titlu sau fie că facem referire la disputa pentru supraviețuire, cluburile din SuperLiga trag tare pentru a-și atinge obiectivele. FANATIK vă prezintă toate transferurile din iarnă din fotbalul românesc.

Transferuri SuperLiga iarna 2024. Mutări importante în fotbalul românesc

După o scurtă perioadă de odihnă, jucătorii și antrenorii vor reveni la treabă pentru pregătirea ultimelor etape rămase din sezonul regulat. Ulterior, în funcție de clasament, echipele se vor pregăti pentru play-out sau play-off.

ADVERTISEMENT

Perioada oficială de transferuri din iarnă în SuperLiga este 16 ianuarie – 12 februarie 2024. Totuși, formațiile de top au început deja să facă primele mutări, iar cea mai activă este FCSB. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, formația finanțată de Gigi Becali i-a transferat oficial pe Luis Phelipe și Baba Alhassan.

Principala urmăritoare a FCSB-ului în materie de transferuri este nimeni alta decât rivala Rapid. Giuleștenii au oficializat deja mutările lui Florent Hasani și Borisav Burmaz. Neluțu Varga și Dan Șucu au anunțat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA transferuri răsunătoare în această iarnă.

ADVERTISEMENT

Dinamo caută să iasă din criză

Se anunță transferuri și la Dinamo, formație care a luat o gură mare de oxigen după victoria de pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-0. Conducerea „alb-roșiilor” a anunțat că Zeljko Kopic, înlocuitorul lui Ovidiu Burcă pe banca din Ștefan cel Mare, are posibilitatea să aducă jucători după bunul plac.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Florin Andone, Ronaldo Deaconu și Ionuț Nedelcearu se află pe radarul „câinilor”. Dinamo a terminat anul pe locul 15 în clasament, penultimul. FC Botoșani este „lanterna roșie”.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a anunțat despărțirea de 3 jucători în iarnă

CFR Cluj nu a strălucit în prima parte a sezonului. Fosta campioană a României ocupă locul 2 în clasament, la 8 puncte în spatele liderului FCSB. Neluțu Varga a anunțat o adevărată revoluție în Gruia și a anunțat deja primele plecări la FANATIK SUPERLIGA.

Cristi Bălgrădean, Yevgen Konoplyanka și Luca Juricic nu fac parte din planurile lui Andrea Mandorlini pentru lupta la titlu cu FCSB. În schimb, patronul ardelenilor a anunțat nu mai puțin de 7 transferuri la CFR Cluj, dintre care 3 atacanți.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, Farul sau U Cluj sunt așteptate să își contureze lotul pentru a doua parte a sezonului care se anunță extrem de incendiară. FANATIK vă ține la curent cu toate exclusivitățile care contează în materie de transferuri și nu numai.

ADVERTISEMENT