Sport

FC Botoșani, gest umanitar la meciul cu Dinamo: ”Aduceți la stadion câte o jucărie”

Întâlnirea Dinamo este ultima a celor de la FC Botoșani în fața propriilor fani în acest an, iar conducerea clubului s-a gândit să facă un gest emoționant.
18.12.2023 | 09:39
FC Botosani gest umanitar la meciul cu Dinamo Aduceti la stadion cate o jucarie
Întâlnirea Dinamo este ultima a celor de la FC Botoșani în fața propriilor fani în acest an, iar conducerea clubului s-a gândit să facă un gest emoționant. Sursă foto: botosaneanul.ro
ADVERTISEMENT

Moldovenii au avut parte de o primă parte de campionat execrabilă, în care au adunat doar 9 puncte, unul mai puțin decât ”roș-albii”. Doar că trupa lui Valeriu Iftime nu a cunoscut gustul victoriei în acest sezon.

Gest umanitar al celor de la FC Botoșani la partida cu Dinamo

Așadar, FC Botoșani este în fața primei victorii la meciul cu Dinamo, din etapa a 20-a din SuperLiga, programat luni, 18 decembrie, de la ora 20:00, dar până la joc moldovenii au făcut un gest umanitar și s-au implicat într-o campanie de ajutorare.

ADVERTISEMENT

”În pragul sărbătorilor de iarnă, ne aducem aminte, o dată în plus, de cei cu care destinul nu a fost prea darnic, ce pot doar să viseze la lucruri care nouă, celorlalți, ni se par de multe ori banale. Crăciunul este despre empatie, despre dăruire și despre bucuria de a citi o clipire de speranță în ochii celorlalți.

Și, pentru că ne dorim să credem că FC Botoșani continuă să reprezinte un factor major de influență în cadrul comunității locale, ne-am decis să adunăm din nou oamenii de bine pentru un scop nobil: așternerea unor zâmbete sincere pe chipurile unor micuți fără posibilități.

ADVERTISEMENT

Așadar, luni, la ultima partidă a anului 2023, de pe teren propriu, cu Dinamo București, vă așteptăm pe cât mai mulți dintre voi să aduceți la stadion câte o jucărie, precum un ursuleț de pluș, o mașinuță sau o păpușă, care să ajungă la micuții din familii defavorizate. Acestea vor fi colectate de către echipa noastră de voluntari și donate pentru a aduce magia Crăciunului în casele, sufletele și pe chipurile celor mici.

Există un Moș Crăciun în fiecare dintre noi. Putem contribui la bucuria unui copilaș printr-un gest extrem de mic. Împreună putem crea o lume mai bună, o lume în care fiecăruia dintre noi să îi placă să trăiască și să dăruiască”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Iftime, ultimatum pentru jucători

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, vrea obligatoriu o victorie contra lui Dinamo pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare, în caz contrar fiind aproape sigur că formația sa va lua drumul eșalonului secund.

”Ce să facem?! Fotbalul e un joc, câștigă unul, pierde altul. Până la urmă, dacă nu vom mai fi în SuperLiga nu va veni sfârșitul lumii, deși ar fi păcat pentru noi. Cu Dinamo verificăm ultimul pașaport de a ne mai lupta în acest campionat.

ADVERTISEMENT

Dacă ne bate Dinamo, gata, închidem, tragem obloanele! Dacă vom câștiga, nu înseamnă că ne putem salva, dar am avea o speranță, că putem juca mai bine. Totuși, FC Botoșani a făcut ceva prin fotbalul românesc în ultimii ani, jucătorii de aici nu s-au confruntat cu astfel de situații precum cea din acest sezon”, a declarat Iftime.

ADVERTISEMENT
Tags: