Sport

FC Voluntari – Hermannstadt 1-1, în etapa 24 din SuperLiga. Ilfovenii câștigă un punct după un penalty acordat cu VAR la ultima fază

FC Voluntari și Hermannstadt au remizat, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga. Gazdele au înscris la ultima fază dintr-un penalty acordat cu VAR.
05.02.2024 | 18:53
FC Voluntari  Hermannstadt 11 in etapa 24 din SuperLiga Ilfovenii castiga un punct dupa un penalty acordat cu VAR la ultima faza
FC Voluntari și Hermannstadt au remizat, scor 1-1, în etapa a 24-a din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
05-02-2024
14:22

FC Voluntari - Hermannstadt 1-1 (pen. Florea 90+8 / Paraschiv 30)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. FC Voluntari smulge un punct din duelul cu Hermannstadt. Dumiter a fost faultat în careu, iar Szabolcs Kovacs a dictat penalty cu ajutorul VAR. Florea a înscris. 

FC Voluntari

Min. 90+8: GOOL FC Voluntari! Medina greșește, iar Dumiter este aproape să restabilească egalitatea. Șutul atacantului se duce peste poartă. Szabolcs Kovacs acordă 11 metri cu ajutorul VAR pentru un fault. Florea înscrie. 

Min. 75: Ocazie mare de gol pentru Hermannstadt. Paraschiv șutează periculos, dar Jesus Fernandez respinge. 

Min. 68: Dublă ocazie pentru Hermannstadt. Jesus Fernandez are două intervenții incredibile. Balaure și Paraschis au ratat din poziții excelente.

Min. 42: Silviu Balaure este lansat excelent. Atacantul pătrunde în careu, însă șutul se duce peste poartă. Oaspeții reclamă penalty pentru un fault. 

Min. 30: GOOL Hermannstadt! Balaure îl găsește liber în careu pe Paraschiv. Atacantul lui Hermannstadt îl prinde pe Fernandez pe picior greșit și deschide scorul. 

Min. 23: Popescu șutează de la distanță, însă Cătălin Căbuz reține fără probleme. 

Min. 1: Partida a început!

FC Voluntari: Fernandez – Matricardi, Ricardinho, Armaș, Aliji – Cascini, Răduț, Rață – Popescu, Ciobanu, Nemec. Rezerve: Andrei, Boboc, Carnat, Cocian, Crepulja, Dumiter, Florea, Paz, Turda, Vâlceanu, Voican. Antrenor: Nicolae Dică.

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure, Mino, Murgia, Jipa, Biceanu – Paraschiv. Rezerve: Antoche, Bucuroiu, Ciubotaru, Fonseca, Medina, Mitrică, Muțiu, N’Goma, Oroian, Pop, Stoica. Antrenor: Marius Măldărășanu.


FC Voluntari și Hermannstadt se întâlnesc în etapa 24 din SuperLiga. Ilfovenii vor avea parte de o premieră în duelul de pe Stadionul Anghel Angelescu. Nicolae Dică va debuta pe banca tehnică a gazdelor și va încerca să aducă prima victorie a echipei din acest an.

În cazul oaspeților, Hermannstadt va încerca să ia cele trei puncte pentru a urca pe locul 6, poziție de play-off. Sibienii conduși de Marius Măldărășanu sunt la un punct de Sepsi Osk în clasament. În ultimul meci dintre FC Voluntari – Hermannstadt, sibienii s-au impus în etapa 9 acasă, scor 3-1. 

04-02-2024
20:58

SuperLiga, etapa 24: program, rezultate și clasament

Vineri, 2 februarie

  •  FC Botoșani – Politehnica Iași 2-1 (Lopez 56, Mouaddib 90+1 / Saghiri 28)
  • FC U Craiova 1948 – Dinamo 2-1 (Bahassa 13, Bauza 52 / Politic 64)

Sâmbătă, 3 februarie

  • Petrolul – CFR Cluj 1-2 (Irobiso 23 / Keita 52, Deac 90+4)
  • Rapid – Oțelul 2-1 (Rrahmani 8, Burmaz 45+2 / Cisotti 87)

Duminică, 4 februarie

  • U Cluj – UTA 1-3 (D. Popa 45+4 / Omondi 13, Luckassen 36, Fabry 55, Koljic 74 pen., )
  • Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 1-3 (Debeljuh 33 / Markovic 45+2, A Crețu 84)

Luni, 5 februarie

  • ora 17:00 FC Voluntari – FC Hermannstadt (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 FCSB – Farul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga
04-02-2024
10:22

U Cluj - UTA Arad 1-3 (D. Popa 45+4 / Omondi 13, Luckassen 36, Omondi 55)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – UTA Arad câștigă meciul din deplasare cu Universitatea Cluj, scor 3-1, și ia o gură mare de oxigen în bătălia pentru menținerea în SuperLiga.

sup

Min. 60 – Iliev are o paradă fabuloasă în fața lui Omondi, scăpat încă o dată de apărarea clujenilor.

Min. 55 – GOOOL UTA Arad!!! Omondi centrează cu efect spre interior din partea stângă, Fabry încearcă să atingă mingea dar nu reușește și aceasta îl păcălește pe Iliev și intră în poartă.

Min. 45+4 – GOOOL U Cluj!!! Daniel Popa a redus din diferență la ultima fază a primei reprize, cu un șut fabulos cu efect dintr-un unghi închis.

Min. 36 – GOOOL UTA Arad!!! Omondi profită de o gafă uriașă a lui Mitrea, scapă singur cu portarul Iliev, dar trage direct în acesta. Atacantul arădenilor are noroc că mingea îi rămâne tot lui, îi pasează lui Luckassen și acesta înscrie în poarta goală.

Min. 22 – Nistor șutează puternic din prima, dar mingea este pe mijlocul porții și nu-i pune probleme lui Kucher.

Min. 13 – GOOOL UTA Arad!!! Omondi îl deposedează pe Masoero la mijlocul terenului, pătrunde pe un culoar liber în stânga și îl învinge pe Iliev.

Min. 7 – Thalisson marchează cu capul după o centrare a lui Nistor și o ieșire neconvingătoare a portarului Kucher, dar golul este anulat cu ajutorul VAR pentru o poziție de ofsaid la Nistor în momentul în care primește balonul.

Start de meci!

Echipele de start la meciul U Cluj – UTA Arad.

  • U Cluj: Iliev – Chipciu, Thalisson, Mitrea, Masoero, Roger – Silaghi, Fossati, Bic – Nistor, D. Popa. Rezerve: Gorcea – Chirilă, Pițian, Vătăjelu, Chinteș, Simion, Pănoiu, Grobry, Anselmno, V. Gheorghe, Roguljic. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
  • UTA Arad: Kucher – Căpușă, Conte, Benga, Rodrigues – Fabry, Freitas, C. Mihai – Omondi, Luckassen, Micovschi. Rezerve: Iacob – Ofosu, Lopez, Trif, Stolnik, Morar, R. Pop, A. David. Antrenor: Mircea Rednic.
02-02-2024
19:07

Bogdan Andone, mesaj clar pentru patronul Valeriu Iftime

Imediat după victoria spectaculoasă cu Poli Iași, antrenorul lui FC Botoșani, Bogdan Andone, a avut un mesaj pentru patronul Valeriu Iftime, căruia i-a cerut să mai aducă jucători.

”Băieții trebuie felicitați pentru atitudine și modul în care au luptat. Mă bucur că au înțeles că doar așa putem lupta până în ultima etapă și să rămânem în SuperLiga. Avem nevoie de jucători, mai sunt foarte multe meciuri, avem nevoie de soluții în cazul în care apar accidentări, suspendări. Trebuie să avem soluții, avem nevoie de puncte.

Mă bucur că cei care au intrat de pe bancă au fost la nivel maxim. Jucătorii au respectat ce am vorbit, le-am spus la pauză că sunt mulțumit de modul în care au interpretat prima repriză. Le-am spus să aibă aceeași atitudine, aceeași agresivitate. Mă bucur că am început repriza a doua exact așa cum trebuia.

Mă bucur că am reușit să îi aduc pe George, pe Filip. Mă bucur că jucătorii cu experiență înțeleg situația, conducerea, patronul trebuie să înțeleagă că avem nevoie de jucători, avem nevoie de dubluri pe posturi, avem nevoie să marcăm. Sper să găsim jucătorii de care avem nevoie.

Trebuie să ne adaptăm situației. Nu aveam soluții, nu avem un atacant cu talie. Alin Șeroni a mai fost atacant, e un jucător cu talie, mă bucur că l-am putut introduce în joc. Azi a fost puțină șansă cu introducerea lui Șeroni pe faza de atac.

E un prim pas. Să așteptăm să se termine etapa, dar ăsta ar fi primul pas, să părăsim ultima poziție. Targetul e să ajungem pe un loc de baraj. Trebuie să ne pregătim zi de zi și etapă de etapă”, a declarat Andone.

02-02-2024
19:01

Leo Grozavu, neașteptat de calm după un eșec

Antrenorul echipei Poli Iași, Leo Grozavu, a pus înfrângerea din meciul cu FC Botoșani pe două nesincronizări ale defensivei sale.

”Ăsta este fotbalul. Se întâmplă. Nu am nimic de reproșat băieților. În fotbal ai nevoie și de șansă. Din păcate, au fost două nesincronizări care s-au transformat în goluri. Va fi un campionat lung, foarte disputat. Nu am fost pragmatici. Am discutat și la pauză.

Știam că din minutul 60 vor intra într-o criză și vor face greșeli. Am luat gol după un aut, care nu anunța nimic. Lupta pentru evitarea retrogradării era echilibrată și înaintea jocului. Se vor mai pierde puncte. Play-out-ul va conta. Acolo se va juca pe puncte adevărate”, a declarat Grozavu.

02-02-2024
14:22

FC Botoșani - Poli Iași 2-1 (Lopez 56, Mouaddib 90+1 / Saghiri 28)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – FC Botoșani învinge Politehnica Iași, scor 2-1, după o revenire spectaculoasă. În urma acestei victorii, trupa lui Bogdan Andone scapă de ultimul loc în clasamentul din SuperLiga, pe care se află acum Dinamo.

sup

Min. 90+1 – GOOOL FC Botoșani!!! Mitrov pătrunde excelent în stânga, centrează în mijlocul careului și Mouaddib declanșează fiesta la Botoșani.

Min. 82 – Harrison șutează frumos de la mare distanță, dar Ducan este pe fază și respinge.

Min. 56 – GOOOL FC Botoșani!!! Enzo Lopez înscrie din apropiere după centrarea lui David. Golul a fost analizat în camera VAR, fiind suspect de o poziție de ofsaid, și a fost validat după 4 minute.

Min. 45+3 – Ducan respinge de sub transversală lovitura cu capul a lui Bouhenna.

Min. 28 – GOOOL Poli Iași!!! Saghiri pătrunde nestingherit spre poarta Botoșaniului și îl învinge pe Ducan cu un ut de la 18 metri.

Min. 24 – Țigănașu centrează în forță în fața porții, Fulop reia spectaculos cu călcâiul, dar portarul Ailenei e pe fază și blochează.

Min. 9 – Saghiri ratează prima ocazie, șutul său în diagonală de la 18 metri trecând puțin pe lângă poarta lui Ducan.

Start de meci!

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Sadiku, Miron, Țigănașu – G. David, Dican, I. Filip – E. Florescu, L. Fulop, A. Adams. Rezerve: A. Ureche, C. Petro, A. Șeroni, Mouaddib, R. Creț, M. Cioiu, A. Dragu, M. Ilicic, D. Celea, Z. Mitrov, A. Ferreira. E. Lopez. Antrenor: B. Andone.

Poli Iași: I. Ailenei – T. Todoroski, R. Bouhenna, N. Samayoa, R. Ispas – H. Saghiri, M. Bordeianu, C. Jatoba – L. Mihai, Bettaieb, A. Gheorghiță. Rezerve: T. Niga, Ștefanovici, Katanec, F. Ilie, M. Martac, D. Farcaș, A. Hrib, S. Buș, R. Ion, S. Harrison, De Oliveira Silva. Antrenor: L. Grozavu. 

În perioada vineri, 2 februarie – luni, 5 februarie, au loc partidele din cadrul etapei a 24-a din SuperLiga. Se vor juca, de această dată, exact câte două meciuri în fiecare zi. Meciurile FCSB – Farul, Petrolul – CFR Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova și Rapid – Oțelul se anunță cele mai atractive, dar acest lucru nu înseamnă că restul partidelor nu pot oferi multe momente interesante, cu fotbal de nivel bun.

Programul etapei a 24-a din SuperLiga

Vineri, 2 februarie

  • ora 17:00 FC Botoșani – Politehnica Iași (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 FC U Craiova 1948 – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 februarie

  • ora 17:00 Petrolul – CFR Cluj (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 20:00 Rapid – Oțelul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Duminică, 4 februarie

  • ora 13:00 U Cluj – UTA (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 15:30 Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Luni, 5 februarie

  • ora 17:00 FC Voluntari – FC Hermannstadt (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 FCSB – Farul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Derby-ul suferinței din Moldova, FC Botoșani – Politehnica Iași, deschide etapa a 24-a din SuperLiga

Runda a 24-a din SuperLiga debutează vineri, 2 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Botoșani, cu un joc foarte tare. Un derby al Moldovei, dar un derby al suferinței, pentru că atât FC Botoșani cât și Politehnica Iași sunt jos și au ca obiectiv supraviețuirea sau în cazul gazdelor, în primul rând evitarea retrogradării directe.

ADVERTISEMENT

Patronul botoșănenilor, Valeriu Iftime, spune că va face orice efort pentru ca echipa să nu retrogradeze și a adus un atacant argentinian, care însă nu poate evolua în acest meci, pentru că abia a sosit. Ieșenii au probleme serioase de lot, portarul titular Lung Junior fiind accidentat, iar unul dintre mijlocașii cheie, italianul Marchioni, este suspendat.

Adrian Mititelu se teme de „roș-albi” în meciul FC U Craiova 1948 – Dinamo

Dinamo este cu cuțitul la os, spectrul retrogradării fiind tot mai serios. Câinii sunt obligați să joace fiecare meci la victorie, fie că sunt acasă sau pe teren străin. Acum merg la Craiova, unde trupa lui Giovanni Costantino vine după două eșecuri la rând, 3-4 în Giulești cu Rapid, după ce a condus cu 3-1 în minutul 75, și 0-1 cu Farul, oltenii fiind văduviți de un penalty clar.

ADVERTISEMENT

La Dinamo e furtună în toată regula, pentru că a început epurarea jucătorilor străini mai vechi, deoarece trebuie respectat numărul de străini permis în lot. Echipa a jucat chiar bine în derby-ul cu Rapid, dar a capotat în ultimele minute.

Un nou episod din serialul finul contra nașul în FCSB – Farul

Liderul FCSB, care parcă e un robot programat numai să câștige, va evolua pe Arena Națională contra unei echipe care a început bine acest an, Farul Constanța. Va fi un nou episod din confruntarea dintre finul Gigi Becali și nașul Gică Hagi. Gigi Becali se luptă de zor să mai scape de doi jucători, Dorin Rotariu, care cu greu a acceptat rezilierea amiabilă a contractului, și italianul Andrea Compagno, despre care se spune că Olympiacos Pireu ar oferi 450.000 de euro.

Alt meci important din zona luptei pentru primul loc se va desfășura pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. Petrolul, neînvinsă în primele două jocuri din acest an, va da replica echipei lui Adrian Mutu, CFR Cluj, la prima partidă pe banca ardelenilor în deplasare. Petrolul a mai câștigat forță în atac odată cu reîntoarcerea lui Irobiso, dar și Clujul are o soluție excelentă în ofensivă, Peter Michael, care a și marcat la meciul de debut.

Reușește Cristiano Bergodi să rupă invincibilitatea Oțelului în deplasare?

Rapid, care are șase puncte din primele două etape din acest an, va evolua acasă în fața unui adversar foarte greu. Este vorba despre Oțelul Galați, trupa lui Dorinel Munteanu fiind singura din SuperLiga care încă nu a putut fi răpusă de nici o echipă gazdă.

Meci foarte încins la Sfântu Gheorghe, cu luptă pentru play-off. Deja bulgarul Ivaylo Petev este serios în corzi la Universitatea Craiova și dacă va pierde am putea asista la o demitere record, după numai câteva meciuri. În schimb, la Sepsi a revenit sub formă de împrumut fundașul Andres Dumitrescu de la Slavia Praga, dar nu va fi convocat acum. Sepsi a pierdut etapa trecută la Arad primul meci sub comanda lui Bernd Storck.

ADVERTISEMENT