Sport

FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1, în etapa 26 din SuperLiga. Covăsnenii, pas mare spre play-off. Cum arată clasamentul

Sepsi Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din deplasare cu FC Botoșani din etapa 26 a SuperLigii și a făcut un pas important pentru calificarea în play-off.
20.02.2023 | 18:57
FC Botosani  Sepsi Sf Gheorghe 11 in etapa 26 din SuperLiga Covasnenii pas mare spre playoff Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Botosani si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Liga 1 SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 20.02.2023. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-02-2023
17:04

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1

FC Botoșani nu a reușit să câștige partida de pe teren propriu cu Sepsi deși a evoluat aproape o repriză cu un om în plus. Astfel că, în urma rezultatului de egalitate, scor 1-1, distanța dintre echipa covăsneană și cea moldoveană s-a păstrat de 7 puncte, iar trupa lui Bergodi este din ce în ce mai aproape de calificarea în play-off.

De fapt, s-a văzut clar încă din startul meciului, Sepsi a venit la Botoșani chitită să nu piardă. A stat la cutie, a încercat să dea lovitura pe contraatac și era cât pe ce să plece cu toate punctele dacă Safranko nu irosea o ocazie rarisimă la 1-0 pentru formația sa. A ratat cu seninătate din postură de singur cu portarul, moldovenii au făcut imediat 1-1, iar finalul meciului a fost unul incendiar.

Cu om în plus din minutul 55, după eliminarea stupidă a lui Păun, FC Botoșani a căutat golul victoriei, însă a ratat două ocazii uriașe în prelungiri prin Pinson. Cu o victorie, ar mai fi putut spera la un loc în Top 6, așa…

SuperLiga
Clasament SuperLiga

 

20-02-2023
15:03

FC Botoșani - Sepsi Sf. Gheorghe 1-1 (Patache 45 / C. Matei 30)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+4: Șutul lui Pinson la colțul scurt este respins greu de Began.

Min. 90+2: Zabou se descurcă excelent în careu, îi pasează perfect lui Pinson, însă șutul acestuia din vole este respins in extremis de Began.

Min. 63: Șutul lui Mihai Roman II din careu trece peste poartă.

Min. 55: Păun face un fault stupid în apropierea careului botoșănean, vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 45: GOOOL FC Botoșani! Gazdele recuperează o minge în jumătatea de teren adversă, iar Patache înscrie cu un șut puternic de la peste 20 de metri, cu largul concurs al portarului Began.

Min. 44: Safranko scapă singur cu portarul Pap, însă șutează direct în acesta din 7-8 metri.

Min. 30: GOOOL Sepsi! Oaspeții deschid scorul la prima fază de atac mai periculoasă prin Cosmin Matei, care a șutat din careu pe sub portarul Pap.

Min. 7: Corner pentru gazde, Sadiku vine pe scurt și reia cu călcâiul, dar mingea se duce în plasa laterală.

Min. 1: A început partida.

20-02-2023
14:20

FC Botoșani - Sepsi Sf.Gheorghe. Echipele de start

FC Botoșani: E.Pap – Patache, Mutombo, Șeroni, Țigănașu – Dican, Sadiku, Ivanov – Dragu, M.Roman II, Mailat. Rezerve: Ducan – David, Mboko, Golofca, Zabou, Pinson, Camara, M.Roman I, Cioiu. Antrenor: Flavius Stoican.

Sepsi Sf.Gheorghe: Began – Bălașa, Tamas, Ciobotariu, Ispas – Junior, Păun – Rondon, C.Matei, Aganovic, Safranko. Rezerve: Gedo – I. Gheorghe, Al. Tudorie, Achahbar, Dumitrescu, Papa, Ninaj, Dimitrov. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe are loc luni, 20 februarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei 26 din SuperLiga. Este o partidă cu un obiectiv important, respectiv ultimul loc din play-off. Moldovenii, care au pierdut pentru prima dată în 2023 runda precedentă, la Arad, au 30 de puncte și au obligatoriu nevoie de victorie. Covăsnenii au primit decizia la masa verde, victorie cu 3-0 cu FC U Craiova, și au făcut acum 37 de puncte, fiind marii favoriți la locul 6.

Unde se joacă meciul FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa 26 din SuperLiga

Întâlnirea FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută luni, 20 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul „Municipal” din localitatea moldoveană, în etapa 26 din SuperLiga. De regulă, nu a fost niciodată genul de partidă care să atragă publicul ca un magnet în tribunele stadionului din Botoșani, dar s-ar putea ca acum să fie altfel.

ADVERTISEMENT

Aceasta deoarece echipa locală încă mai are șanse de a prinde ultimul loc de play-off, pe care se află tocmai Sepsi, și are nevoie de susținere. Pe de altă parte, formația vizitatoare a făcut subiectul conflictului xenofob și rasist de la meciul cu FC U Craiova 1948, care a produs multă iritare printre suporterii celorlate echipe din SuperLiga.

Cine transmite la TV partida FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă luni, 20 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul „Municipal” din localitate, în etapa 26 din SuperLiga. Ea va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Botoșani, luni, 20 februarie, se anunță o vreme frumoasă, cu cer senin aproape tot timpul pe durata zilei. Nu există pericol de ploaie, aceasta putând să apară începând de marți, 21 februarie. Temperatura maximă a zilei la ora amiezii va fi de 9 grade și cum partida se dispută de la ora 17:00, probabil că nu va scădea mai mult de un grad. Arbitrul întâlnirii este piteșteanul Cătălin Popa.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe

Flavius Stoican și Cristiano Bergodi se pot numi doi antrenori fericiți la capitolul probleme de lot, pentru că își pot alcătui după cum cred că este mai bine formula de start pentru acest meci. Botoșănenii, pentru a mai putea spera la play-0ff, trebuie să învingă obligatoriu, motiv pentru care Flavius Stoican va trimite pe teren o echipă cât mai ofensivă.

ADVERTISEMENT

După ce a primit victoria la masa verde cu 3-0 în urma incidentelor xenofobe și rasiste de la meciul de acasă, suspendat la vremea respectivă, împotriva FC U Craiova 1948, covăsnenii respiră mult mai ușurați pentru locul 6, ultimul de baraj. Au patru puncte peste Petrolul, care etapa viitore va primi vizita lui CFR Cluj, și șapte peste FC Botoșani, Chindia și FC U Craiova 1948, dar ultima, ca și Sepsi, va evolua luni, 20 februarie, de la ora 20:00, pe teren propriu cu FC Voluntari și poate veni lângă Petrolul.

Cote la pariuri la jocul FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe

Este oarecum neeașteptată diferența de cotă destul de severă din partea caselor de pariuri, în sensul în care oaspeții sunt favoriți la cota de 1,90. Moldovenii au primit 4,20 pentru a reuși ei victoria, în condițiile în care FC Botoșani a pierdut pentru prima dată în acest an abia etapa trecută, la Arad, după o serie de trei succese consecutive. Șansă dublă „X2” are cotă 1,25, iar șansă dublă „1X” are cotă 1,65. Gol marcat Sepsi valorează 1,25, iar gtol marcat de gazde 1,55.

ADVERTISEMENT

Sunt opt meciuri între cele două echipe jucate pe stadionul din Botoșani și bilanțul este foarte echilibrat. Moldovenii au reușit trei succese, ultimul pe 24 ianuarie 2022, cu 1-0. covăsnenii două. Ultima partidă directă de aici s-a încheiat cu 1-0 pentru oaspeți și de trei ori a fost egal. În turul acestui sezon, Sepsi a demolat acasă Botoșanii cu un halucinant 7-0.

ADVERTISEMENT