Sport

FC Brașov nu a primit licența pentru Liga 2! Anunțul oficial de la TAS

TAS a respins apelul făcut de clubul FC Brașov după ce nu a primit licența din partea FRF, astfel că în actualul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor va juca Progresul Spartac.
07.08.2023 | 16:37
FC Brasov nu a primit licenta pentru Liga 2 Anuntul oficial de la TAS
TAS a respins apelul făcut de clubul FC Brașov după ce nu a primit licența din partea FRF, astfel că în actualul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor va juca Progresul Spartac. Sursă foto: Facebook FC Brasov Official
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat la 10 iulie că ”stegarii” nu a primit dreptul de a evolua în sezonul următor al ligii secunde, iar conducerea clubului de la poalele Tâmpei a decis să conteste decizia la TAS.

TAS a respins apelul făcut de FC BRașov. Stegarii, fără licență pentru Liga 2 Casa Pariurilor

La aproape o lună de la deschiderea cazului, TAS a anunțat că a respins apelul pentru licență al clubului FC Brașov, astfel că locul ”stegarilor” în actuala stagiune din Liga 2 Casa Pariurilor va fi luat de Progresul Spartac.

ADVERTISEMENT

”Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind neacordarea certificatului pentru participarea în ediția 2023-2024 a Ligii 2 în cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte.

Apelul clubului a fost respins și decizia comisiilor de licențiere a fost validată. Prin urmare, AFC Progresul 1944 Spartac va evolua în ediția 2023-2024 a Ligii 2. Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de Adrian Stângaciu, manager al departamentului juridic FRF, și de Paul Ciucur, avocat FRF”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

Partida FC Brașov sau Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, din prima etapă a noului sezon din Liga 2 Casa Pariurilor, a fost amânată de FRF până la soluționarea cazului ”stegarilor”. Fupă anunțul TAS, urmează să fie stabilită data la care se va desfășura întâlnirea cu Progresul Spartac în eșalonul secund.

Progresul a retrogradat în Liga 3 după un baraj cu Metaloglobus

Lotul echipei FC Braşov s-a reunit pe 19 iunie pentru a pregăti sezonul competiţional 2023/2024, fără a ști că echipa nu va primi licența. Antrenorul Dan Alexa a avut la dispoziţie 26 de jucători la primul antrenament, dintre care patru tineri de la centrul de copii şi juniori al clubului.

ADVERTISEMENT

”Ca la fiecare început, cu speranță, cu motivație, am avut o vacanță destul de lungă. Important este să ne organizăm din toate punctele de vedere. A fost greu pentru că am avut acea interdicție la transferuri.

Discuția este simplă. Toți cei implicați trebuie să înțeleagă că dacă vor cu adevărat promovarea la FC Brașov trebuie să ajute echipa”, declara antrenorul Dan Alexa la reunirea de acum o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

Progresul Spartac a încheiat sezonul regulat din ediția precedentă pe locul 16, iar apoi în play-out a terminat pe locul 5 în Grupa B. Formația bucureșteană a fost nevoită să joace un baraj pentru menținerea în Liga 2 Casa Pariurilor cu Metaloglobus, pe care l-a pierdut.

ADVERTISEMENT