Sport

FC Hermannstadt – Rapid 0-2, în etapa a 14-a din SuperLiga. Giuleștenii își consolidează locul 2. Cum arată clasamentul

Rapid a câștigat cu 2-0 meciul din deplasare cu FC Hermannstadt, disputat pe stadionul din Mediaș, și și-a consolidate locul 2 în clasamentul SuperLigii.
14.10.2022 | 22:54
FC Hermannstadt  Rapid 02 in etapa a 14a din SuperLiga Giulestenii isi consolideaza locul 2 Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Hermannstadt si FC Rapid Bucuresti, contand pentru SuperLiga Superbeta, desfasurat pe Stadionul Municipal din Medias, luni 14 octombrie 2022. © FOTO:Macrea Valentin/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
14-10-2022
19:56

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Hermannstadt – Rapid 0-2

După două etape la rând fără victorie, în care nu obținuse decât un punct, Rapid a simțit din nou gustul victoriei în etapa a 14-a din SuperLiga. Giuleștenii antrenați de Adrian Mutu au câștigat cu 2-0 meciul din deplasare cu FC Hermannstadt și și-au consolidat poziția secundă în clasament. Rapid are acum un avans de 6 puncte față de locul 3, ocupat de campioana CFR Cluj, dar distanța față de liderul Farul s-a redus la numai două puncte.

Neînvinsă în primele 10 etape, FC Hermannstadt a intrat apoi într-o „gaură neagră” din care nu reușește să iasă. Echipa lui Marius Măldărășanu are 3 înfrângeri consecutive în SuperLiga, a căzut pe locul 4 în clasament, iar prezența în play-off nu mai pare așa sigură ca în urmă cu 3-4 etape.

superliga
Clasament SuperLiga
14-10-2022
19:05

FINAL: FC Hermannstadt - Rapid 0-2 (Emmers 75, D. Grigore 78). Giuleștenii obțin victoria pe final

Min. 90+4: Fluier final. Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-0.

Min. 78: GOOOL RAPID! Andrei Ciobanu execută un corner de pe dreapta și Dragoș Grigore reia cu capul în plasă din 7-8 metri.

Min. 75: GOOOL RAPID! Giuleștenii deschid scorul cu un eurogol. Ioniță pătrunde în careu pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, de Emmers reia cu călcâiul în plasă, asemenea lui Madjer în finala CUpei campionilor Europeni din 1987.

Min. 61: Șutul lui Balaure din colțul careului nu nimerește poarta lui Horațiu Moldovan.

Min. 60: Luckassen șutează din întoarcere, peste poartă.

Min. 55: Minge centrată în careul mic al rapidiștilor și Ionuț Stoica reia în bară.

Min. 54: Balaure șutează din întoarcere de la marginea careului, Moldovan respinge în corner de la rădăcina barei.

Min. 48: Sefer pătrunde în careu pe dreapta și șutează din 10 metri la colțul scurt, pe lângă poartă.

Min. 46: A început repriza a doua.

14-10-2022
18:00

PAUZĂ: FC Hermannstadt - Rapid 0-0. Egal „alb” după prima repriză

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+1: S-a terminat prima repriză.

Min. 41: Sefer șutează din afara careului, mingea trece peste poartă.

Min. 37: Sefer șutează puternic de la peste 25 de metri, mingea trece puțin pe lângă poarta lui Muțiu.

Min. 28: Petrescu trimite o centrare periculoasă pe 6 metri, Horațiu Moldovan boxează din fața lui Paraschiv.

Min. 20: Joc echilibrat, ocaziile mari de gol au lipsit cu desăvârșire până acum.

Min. 18: Oroian pătrunde pe stânga, centrează în fața porții rapidiste, însă acolo nu e niciun un coechipier care să împingă mingea în plasă.

Min. 6: Andrei Ciobanu execută în zid o lovitură liberă de la 20 de metri.

Min. 1: A început partida de la Mediaș dintre Hermannstadt și Rapid.

14-10-2022
16:55

Echipele de start la FC Hermannstadt - Rapid

Au apărut echipele de start la FC Hermannstadt – Rapid, meci care va începe la ora 21:00 pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș.

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu, Alhassan, Oroian – D. Paraschiv. Rezerve: Letica – Antoche, Etienne, Răuță, I. Năstăsie, Iancu, Balaure, Buhăcianu, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Emmers, Al. Albu, A. Ciobanu – Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II. Rezerve: A. Drăghia – Dussaut, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, Pănoiu, Despa, Vojtus, Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul FC Hermannstadt – Rapid are loc vineri, 14 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 14-a, penultima a turului sezonului regulat, în SuperLiga. Se vor afla față în față două echipe din Top 6 intrate în criză în ultimele etape. Sibienii au înregistrat primele două eșecuri, unul după altul, giuleștenii au scos doar un punct în ultimele 180 de minute.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt – Rapid, în etapa a 14-a din SuperLiga

Confruntarea FC Hermannstsdt – Rapid se desfășoară vineri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș, acolo unde sibienii și-au jucat toate partidele considerate acasă în acest sezon, în etapa a 14-a din SuperLiga. Va fi un meci atractiv, cu două dintre cele mai bune echipe ale campionatului, aflate pe podium, dar care în ultimele două etape nu au mai avut evoluțiile excelente de până atunci.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt a înregistrat primele două înfrângeri, una după alta, cu Sepsi la Mediaș și la Cluj, cu Universitatea. Rapid a surprins neegativ mai întâi în înfrângerea de la Ploiești cu Chindia, ultima clasată, care nu avea nici o victorie, și apoi a făcut cu greu egal acasă cu FC Botoșani. Stadionul va fi destul de plin, pentru că vor veni câteva mii de sibieni și cel puțin o mie de fani giuleșteni.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – Rapid

Partida FC Hermannstadt – Rapid se joacă vineri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Gaz Metan” din Mediaș, în etapa a 14-a din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Mediaș, vineri, 14 octombrie, este o autentică zi de toamnă, cu un cer mai mult senin pe tot parcursul zilei, fără pericol de deschidere a umbrelelor. Temperatura maximă, la ora amiezii, nu va trece de 17 grade și va coborî simțitor până la 12 grade la la ora partidei care va fi condusă de arbitrul bucureștean Andrei Chivulete.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Hermannstadt – Rapid

Sibienii nu pot în continuare conta pe Issah, lovit în față cu piciorul în meciul de Cupă de la Brașov. În schimb, există și o veste bună, legitimarea portarului croat Carlo Letica de la CFR Cluj, care poate debuta chiar de la acest meci.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, este revenirea la antrenamente, cu posibilitatea de a fi trecut pe foaia de joc deocamdată ca rezervă, a atacantului slovac Jakub Vojtus, accidentat în etapa 1 la Cluj, cu CFR. Vestea rea este grava accidentare a francezului Papeau din meciul cu FC Botoșani, soldată cu o absență de minim trei luni.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – Rapid

Extrem de echilibrat se anunță a fi și meciul de la Mediaș, motiv pentru care și cotele pariurilor pentru victorie sunt extrem de apropiate. Un succes al Rapidului are cotă 2,55, iar o victorie în contul echipei antrenate de un fost mare jucător al Rapidului, Marius Măldărășanu, ajunge la cota 3.10. Șansă dublă „X2” are cotă 1,45, inversul cotă 1,65. Gol marcat Rapid cotă 1,35, inversul 1,60.

ADVERTISEMENT

Nici în acest meci bookmakerii nu văd înscriindu-se multe goluri. Nu mai puțin de 1,55 este cota pentru ca în meci „să se înscrie minim două goluri”. Cele două echipe realizează o premieră, pentru că nu s-au mai întâlnit niciodatâ la nivel de primă divizie. Adrian Mutu a spus că așteaptă o replică de orgoliu din partea echipei sale.

ADVERTISEMENT