Sport

Etapa 26 din Premier League. Wolverhampton atacă locurile de cupe europene după succesul cu Sheffield United. Cum arată clasamentul

Vezi aici Wolverhampton - Sheffield United, West Ham - Brentford, dar și rezultatele partidelor din etapa a 26-a din Premier League.
25.02.2024 | 16:06
Etapa 26 din Premier League Wolverhampton ataca locurile de cupe europene dupa succesul cu Sheffield United Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
25-02-2024
12:49

Wolverhampton - Sheffield United 1-0 (Sarabia 31)

Final de meci – Wolverhampton se impune cu 1-0 în fața lui Sheffield United și urcă pe locul 8, aproape de pozițiile de cupe europene.

ple

Min. 36 – Neto șutează periculos de la 18 metri, dar mingea se duce peste poartă.

Min. 31 – GOOOL Wolverhampton!!! Ait-Nouri centrează perfect din stânga și Sarabia deschide scorul cu o lovitură de cap.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Wolverhampton – Sheffield United.

  • Wolverhampton: Sa – Kilman, Dawson, Toti – Semedo, Lemina, Gomes, Ait-Nouri – Sarabia, Neto – Hwang Hee-Chan. Rezerve: Bentley – Bellegarde, H. Bueno, S. Bueno, Chirewa, Doherty, Doyle, Fraser, Traore. Antrenor: Gary O’Neil.
  • Sheffield United: Grbic – Ahmedhodzic, Robinson, Trusty – Bogle, Hamer, Vini Souza, Norwood, Larouci – McAtee – Brewster. Rezerve: Foderingham – Arblaster, Brooks, Curtis, Davies, McBurnie, Osborn, Osula, Sasnauskas. Antrenor: Chris Wilder.
24-02-2024
19:44

Etapa 26 din Premier League. Rezultatele meciurilor de sâmbătă și clasamentul

Clasamentul în Premier League
Clasamentul în Premier League după etapa 26. Sursa Foto: Flashscore
  • Aston Villa – Nottingham 4-2 (Watkins 4, Douglas Luiz 29, 39, Bailey 61 / Niakhate 45+5, Gibbs-White 48)
  • Brighton – Everton 1-1 (Dunk 90+5 / Branthwaiten 73)
  • Crystal Palace – Burnley 3-0 (Richards 68, Ayew 72, Mateta 77)
  • Manchester United – Fulham 1-2 (Maguire 89 / Bassey 65, Iwobi 90+7)
  • Bournemouth – Manchester City 0-1 (Foden 24)
  • Arsenal – Newcastle 4-1 (Botman AG 18, Havertz 24, Saka 65, Kiwior 69 / Willock 84)
24-02-2024
17:36

Bournemouth - Manchester City 0-1 (Foden 24)

Min. 90+8 – Final de meci!

Min. 67 – Ocazie uriașă a lui Bournemouth. Solanke lovește cu capul după lovitura de la corner, iar Ederson scoate mingea de pe linia porții.

Min. 24 – GOOOL Manchester City!!! Phil Foden deschide scorul!

Min. 1 – Start de meci!


Echipele de start:

Bournemouth - Manchester City
Echipele de start la Bournemouth – Manchester City. Sursa Foto: Flashscore

 

24-02-2024
14:11

LIVE Acum se joacă 4 meciuri

Vezi aici cele mai importante faze

  • Aston Villa – Nottingham 4-2 (Watkins 4, Douglas Luiz 29, 39, Bailey 61 / Niakhate 45+5, Gibbs-White 48)
  • Brighton – Everton 1-1 (Dunk 90+5 / Branthwaiten 73)
  • Crystal Palace – Burnley 3-0 (Richards 68, Ayew 72, Mateta 77)
  • Manchester United – Fulham 1-2 (Maguire 89 / Bassey 65, Iwobi 90+7)
  • Min. 90+11 – Final de meci!
  • Min. 90+7 – GOOOL Fulham!!! Adama Traore scapă pe contraatac și îl găsește în careu pe Iwobi care șutează excelent în poarta lui United.
  • Min. 89 – GOOOL Manchester United!!! Harry Maguire egalează pentru gazde după o respingere a lui Leno.
  • Min. 73 – Leno reușește să pareze perfect șutul puternic al lui Marcus Rashford.
  • Min. 72 – Bruno Fernandez aproape de a egala pentru gazde, dar portarul este pe fază și păstrează poarta intactă.
  • Min. 65 – GOOOL Fulham!!! Calvin Bassey recuperează balonul în careul lui Manchester United după un corner, preia foarte bine și marchează.
  • Min. 39 – Onana plonjează și scoate extraordinar un șut plasat al lui Pereira.
  • Min. 33 – Iwobi pasează în centrul careului, Rodrigo Muniz pivotează pe lângă Lindelof, dar șutul său nimerește bara.
  • Min. 31 – Șutul lui Dalot trece puțin pe lângă poarta lui Leno.
  • Start de meci!
  • Manchester United: Onana – Dalot, Varane, Maguire, Lindelof – Mainoo, Casemiro – Garnacho, Bruno Fernandes, Forson – Rashford. Rezerve: Bayindir – Amrabat, Antony, Collyer, Diallo, Eriksen, Evans, Kambwala, McTominay. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Fulham: Leno – Robinson, Bassey, Adarabioyo, Castagne – Lukic, Reed – Iwobi, Pereira, Wilson – Rodrigo Muniz. Rezerve: Rodak – Ballo-Toure, Broja, Cairney, De Cordova-Reid, Diop, Ream, Tete, Traore. Antrenor: Marco Silva.
22-02-2024
09:03

Virgil van Dijk a intrat în istoria lui Liverpool după ce marcat cu Luton

Liverpool a făcut spectacol pe teren propriu împotriva lui Luton în etapa a 26-a din Premier League. Deși oaspeții au deschis scorul, formația antrenată de Jurgen Klopp a marcat 4 goluri și și-a consolidat poziția în fotoliul de lider. 

Primul gol al „Cormoranilor” a venit în minutul 56 și a fost marcat de Virgil van Dijk. Fundașul olandez care îmbracă tricoul lui Liverpool din iarna anului 2018 a marcat cu o lovitură de cap după un corner executat excelent de Mac Allister. 

Virgil van Dijk a ajuns la 18 goluri marcate în tricoul lui Liverpool. Astfel, internaționalul olandez a devenit fundașul cu cele mai multe goluri marcate pentru Liverpool pe Anfield (12). 

Totodată, Virgil van Dijk a marcat cu cel puțin 4 goluri mai mult decât orice alt fundaș din Premier League, începând cu sezonul 2018/2019, conform Opta Joe

În partida de miercuri seară a marcat și Cody Gakpo. Astfel, Liverpool a devenit singura echipă din Top 5 campionate din Europa care are cel puțin 5 jucători cu minim 10 goluri marcate în actuala stagiune: Mohamed Salah (19), Darwin Nunez (13), Luis Diaz (10), Diogo Jota (14) și Cody Gakpo (11).

21-02-2024
18:45

Liverpool - Luton Town 4-1 (Van Dijk 56, Gakpo 58, Luis Diaz 71, Elliott 90 / Ogbene 12)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Liverpool se impune cu 4-1 în fața lui Luton Town, însă ”cormoranii” au avut ceva de tras după ce au fost conduși la pauză. Trupa lui Jurgen Klopp s-a distanțat la 4 puncte în clasament de Manchester City și la 5 de Arsenal.

ple

Min. 90 – GOOOL Liverpool!!! Elliott a urmărit excelent un balon blocat de defensiva lui Luton și îl învinge pe Kaminski cu un șut în forță de la 14 metri.

Min. 71 – GOOOL Liverpool!!! Robertson recuperează în jumătatea adversă, îi pasează lui Luis Diaz care trece de un adversar și înscris cu un șut la scurt.

Min. 58 – GOOOL Liverpool!!! Mac Allister mai dă o centrare foarte bună și Gakpo înscrie tot cu capul.

Min. 56 – GOOOL Liverpool!!! Van Dijk restabilește egalitatea cu o lovitură de cap după un corner executat de Mac Allister.

Min. 51 – Luis Diaz șutează dintr-o poziție bună, însă îl nimerește pe Menghi.

Min. 32 – Endo aruncă superb un balon peste apărarea adversă, dar reluarea lui Luis Diaz trece puțin pe lângă poartă.

Min. 12 – GOOOL Luton Town!!! Kelleher respinge cum poate cu piciorul șutul lui Chong, dar mingea ajunge la Ogbene care înscrie cu capul în poarta goală.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Liverpool – Luton Town.

  • Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez – Mac Allister, Endo, Gravenberch – Elliott, Gakpo, Luis Diaz. Rezerve: Adrian – B. Clark, Danns, Gordon, Konate, McConnell, Nyoni, Robertson, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.
  • Luton Town: Kaminski – Mengi, Osho, Vell – Ogbene, Lokonga, Barkley, Doughty – Morris, Chong – Woodrow. Rezerve: Krul – Berry, Burke, J. Clark, Kabore, Mpanzu, Nelson, Potts, Townsend. Antrenor: Rob Edwards.

Etapa a 26-a din Premier League începe puțin altfel decât protocolul obișnuit, în weekend, pentru că partida FC Liverpool – Luton Town se joacă miercuri, 21 februarie. Motivul este dat de faptul că duminică, 25 februarie are loc pe stadionul Wembley finala Cupei Ligii, între  Liverpool și Chelsea. Londonezii au preferat să amâne derby-ul cu Tottenham pentru a nu risca accidentări sau oboseală accentuată a jucătorilor.

Programul etapei 26 din Premier League

Miercuri, 21 februarie, ora 22:00

  • Liverpool – Luton Town (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Sâmbătă, 24 februarie, ora 17:00

  • Aston Villa – Nottingham
  • Brighton – Everton
  • Crystal Palace – Burnley
  • Manchester United – Fulham (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 3)
  • ora 19:30 Bournemouth – Manchester City (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:00 Arsenal – Newcastle (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Duminică, 25 februarie, ora 15:30

  • Wolverhampton – Sheffield United (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 3)

Luni, 26 februarie, ora 22:00

  • West Ham – Brentford (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Jurgen Klopp nu știe pe cine se poate baza în Liverpool – Luton Town

Pentru că joacă în weekend finala Cupei Ligii cu Chelsea pe stadionul Wembley, Liverpool avea două variante. Una era să amâne pentru o altă dată meciul de acasă cu Luton Town, iar a doua să îl joace la distanță de câteva zile. În cele din urmă s-a optat pentru a doua variantă și astfel etapa a 26-a se deschide încă de miercuri.

Luton e o echipă foarte ciudată. E acolo, la lupta pentru salvare, dar reprezintă un adversar incomod pentru că joacă mereu ofensiv. Iar cormoranii, deși sunt acasă, au imense probleme de lot în toate compartimentele, începând de la portar, unde nu va fi Alisson și până în atac, unde Diogo Jota e absent iar Salah și Darwin Nunez acuză probleme și sunt incerți.

ADVERTISEMENT

„Tunarii” au pregătit obuzele pentru „coțofene”

Arsenal – Newcastle este genul de meci deschis, ofensiv de ambele părți, pentru că nici echipa lui Eddie Howe nu se cantonează în apărare. Arsenal se luptă la titlu cu Liverpool și cu Manchester City, deci este vital să bifeze cele trei puncte și în acest meci. Nu este ușor, Mikael Arteta a și spus acest lucru, iar problema este că echipa poate acuza și oboseală sau accidentări.

Asta pentru că miercuri „tunarii” au fost în Portugalia, în patria vinului de Porto, pentru manșa tur a optimilor de finală din Champions League și este foarte greu să recuperezi până sâmbătă efortul depus la acel meci. Arsenal avea deja câțiva jucători indisponibili și meciul de la Porto poate mări lista.

ADVERTISEMENT

Manchester City trebuie să își regăsească energia

Campioana la zi, Manchester City, pare o echipă epuizată. Așa arată după egalul scos in extremis acasă cu Chelsea și, mai ales, după victoria foarte greu obținută, 1-0, tot pe teren propriu cu Brentford, meci în care dacă oaspeții nu ar fi comis o mare gafă la faza golului lui Haaland cine știe cum ar fi arătat tabela la final.

Pep Guardiola a observat și el îngrijorat lipsa de vlagă din jocul echipei sale, care însă l-a avut pe creierul echipei, Kevin de Bruyne, pe bancă și admite că echipa nu este în cea mai bună formă, dar trebuie să se ridice pentru că sunt meciuri în campionat și în Champions League care trebuie câștigate.

ADVERTISEMENT

Chelsea a preferat să își amâne derby-ul londonez cu Tottenham

Finala Cupei Ligii a pus și în fața celor de la Chelsea aceeași dublă opțiune pe care a avut-o Liverpool. De a juca în devans partida de campionat din etapa a 26-a sau de a o amâna. Cum față de „cormorani”, care au ca adversar pe Luton Town The Blues ar fi avut parte de un duel incomparabil mai greu, pe teren propriu cu Tottenham, antrenorul Mauricio Pochettino a optat pentru amânarea partidei.

Astfel echipa lui Radu Drăgușin are o săptămână și ceva la dispoziție pentru pregătirea viitoarelor meciuri din campionat, Tottenham venind după un episod nefavorabil, eșecul pe teren propriu cu Wolverhampton, care o scoate momentan din zona primelor patru locuri, Aston Villa, locul 4, fiind beneficiara.

ADVERTISEMENT