Sport

Liverpool, gest emoționant pentru Sven-Goran Eriksson, bolnav de cancer în fază terminală. Legendarul antrenor își va îndeplini marele vis

Fostul antrenor Sven-Goran Erikkson, bolnav de cancer în fază terminală, își va îndeplini marele vis. Liverpool a făcut anunțul oficial.
13.02.2024 | 15:23
Liverpool gest emotionant pentru SvenGoran Eriksson bolnav de cancer in faza terminala Legendarul antrenor isi va indeplini marele vis
Liverpool a recurs la un gest emoționant pentru Sven-Goran Erikkson. Antrenorul bolnav de cancer își va îndeplini marele vis. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sven-Goran Erikkson, legendarul antrenor suedez, a mărturisit la începutul anului că este bolnav de cancer pancreatic în fază terminală. Fostul selecționer al Angliei urmează să își îndeplinească marele vis al carierei, acela de a sta pe banca lui Liverpool.

Sven-Goran Eriksson, bolnav de cancer în fază terminală, își va îndeplini marele vis

Fost antrenor, printre altele, la Benfica, Lazio sau AS Roma, Sven-Goran Erikkson a făcut o sală întreagă să plângă în momentul în care a apărut la Premiile Sportului Suedez. Legendarul antrenor suedez este bolnav de cancer pancreatic în fază terminală.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 76 de ani, Sven-Goran Erikkson s-a declarat un fan al lui Liverpool și și-a dorit dintotdeauna să-i antreneze pe „Cormorani”. „Întotdeauna mi-am dorit să fiu manager al lui Liverpool. Știu că acest lucru nu se va mai întâmpla, dar oricum rămân un fan al «cormoranilor»”, spunea Sven-Goran Erikkson.

Antrenorul suedez își va îndeplini marele vis. Sven-Goran Erikkson va face parte din staff-ul echipei legendelor lui Liverpool și va sta pe bancă la meciul contra echipei legendelor lui Ajax. Confruntarea va avea loc pe 23 martie, pe Anfield.

ADVERTISEMENT

Liverpool, gest emoționant pentru Sven-Goran Eriksson. Anunțul oficial

Astfel, Sven-Goran Erikkson se va alătura unui staff tehnic din care mai fac parte legende ale lui Liverpool, precum Ian Rush, John Barnes și John Alridge. „Liverpool FC este încântată să confirme că Sven-Goran Eriksson va face parte din staff-ul legendelor lui Liverpol la meciul contra legendelor lui Ajax, pe 23 martie.

Fostul selecționer al Angliei se va alătura unui staff compus din legende ale lui Liverpool, precum Ian Rush, John Barnes și John Alridge, pentru meciul anual organizat de Fundația LFC.

ADVERTISEMENT

Toți cei care au legătură cu clubul și Fundația LFC sunt nerăbdători să-i primească călduros pe Sven și familia lui pe Anfield – și să-l vadă pe bancă pentru o zi – într-o ocazie fantastică de strângere de fonduri”, a fost anunțul oficial al lui Liverpool. Suma obținută din vânzarea biletelor va merge către LFC Foundation, organizație pentru pentru ajutorarea copiilor și tinerilor defavorizați.

Sven-Goran Erikkson, mesaj tulburător: „Mai am de trăit un an”

Medicii i-au dezvăluit lui Sven-Goran Erikkson că mai are “cel mult” un an de trăit. Legendarul antrenor suedez a promis că își va trăi ultimul an din viață cât se poate de normal. „Mai am de trăit un an, în cel mai rău caz ceva mai puțin, în cel mai bun caz mai mult. Nu poți fi sigur. 

ADVERTISEMENT

Sper să mai am destul de multe zile în care să mă trezesc din pat. Să fiu sănătos într-atât cât să pot călători și să mă uit la cât mai mult fotbal, fie pe stadion, fie la televizor”, a spus Sven-Goran Erikkson.

Antrenorul de 76 de ani are în palmares 18 trofee cu IFK Goteborg, Benfica, AS Roma, Sampdoria și Lazio. Fostul selecționer al Angliei în perioada „Generației de Aur” i-a antrenat, printre alții, pe legendarii David Beckham, Steven Gerrard și Frank Lampard.

ADVERTISEMENT