Sport

Manchester City – Leipzig 7-0 și FC Porto – Inter 0-0, în returul optimilor de finală Champions League. Seară istorică pentru Erling Haaland. Italienii merg în sferturi. Video

Vezi aici în format LIVE stream Manchester City - Leipzig și Porto - Inter. Meciurile au loc marți, 14 martie, de la ora 22:00, în returul optimilor de finală ale Champions League.
14.03.2023 | 23:56
Manchester City  Leipzig 70 si FC Porto  Inter 00 in returul optimilor de finala Champions League Seara istorica pentru Erling Haaland Italienii merg in sferturi Video
Manchester City și Inter s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor. Sursă foto: Twitter.
ADVERTISEMENT
14-03-2023
19:02

FC Porto - Inter* 0-0 (0-1)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Inter se califică în sferturile Ligii Campionilor cu un dram de noroc. Portughezii au lovit de două ori bara în prelungirile meciului și au ratat șansa de a trimite meciul în prelungiri. Echipa lui Simone Inzaghi a acces în sferturi, grație avantajului din meciul tur pe care l-a câștigat cu 1-0. 

Min. 90+6: Portughezii au lovit de două ori bara la aceeași fază, iar tabela rămâne intactă. 

Min. 90+5: FC Porto a fost aproape să dea lovitura în prelungiri, însă Dumfries a respins de pe linia porții 

Min. 76: Ocazie mare de gol pentru FC Porto. Onana reține un șut periculos de la marginea careului. 

Min. 48: La fel ca în prima repriză, Uribe încearcă poarta și în startul reprizei secunde. Șutul mijlocașului columbian trece peste poarta lui Onana. 

Min. 45+3: Pepe a centrat agresiv în fața porții, însă niciun fotbalist al lui Porto nu a ieșit la intercepție pentru a trimite mingea în plasă. 

Min. 45+1: Lautaro Martinez șutează din unghi, însă Costa respinge mingea cu ușurință. 

Min. 40: Ocazie bună de gol pentru Porto. După o serie de pase consecutive Evanilson șutează, însă mingea este blocată de Dimarco. 

Min. 22: Inter își trece în cont prima ocazie de gol prin Edin Dzeko. Șutul atacantului bosniac a fost respins de Costa. 

Min. 19: Eustaquio își încearcă norocul de la marginea careului, iar Andre Onana reține cu dificultăți de lângă bara din stânga porții. 

Min. 3: Uribe șutează periculos din afara careului, iar Onana deviază cu vârful degetelor în corner. 

Min. 1: Partida a început!

Au fost anunțate echipele de start pentru duelul FC Porto – Inter. În tur, italienii s-au impus cu scorul de 1-0:

  • FC Porto: D. Costa – Pepe, Cardoso, Marcano(c), Zaidu – Eustaquio, Uribe, Grujic, Galeno – Evanilson, Taremi; Rezerve: Claudio Ramos, Samuel Portugal – Carmo, Veron, Rodrigo Conceicao, Namaso, Andre Franco, Wndell, Toni Martinez, Vasco Sousa, Borges, Folha; Antrenor: Sergio Conceicao
  • Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Martinez, Dzeko; Rezerve: Handanovic, COrdaz – Gagliardini, De Vrij, Correa, Bellanova, Asilani, D’Ambrosio, Skriniar, Carboni, Brozovic, Lukaku; Antrenor: Simone Inzaghi
14-03-2023
18:48

Manchester City* - Leipzig 7-0 (1-1) (pen. Haaland 22, 24, 45+3, 53, 57, Gundogan 49, De Bruyne 90+2)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Manchester City s-a calificat „en-fanfare” în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Erling Haaland, autor a cinci goluri în meciul retur, a contribuit decisiv la calificarea „Cetățenilor”. 

Min. 90+2 – GOOOL Manchester City!!! Kevin De Bruyne înscrie și el pentru 7-0!

Min. 57 – GOOOL Manchester City!!! Inevitabilul se produce, iar Haaland marchează și golul 5!

Min. 53 – GOOOL Erling Haaland!!! „Tunetul Nordului” nu are nicio limită și face „pokerul” cu Leipzig!

Min. 49 – GOOOL Manchester City!!! Înscrie și căpitanul Gundogan după ce colegii săi au făcut șah mat apărarea germană!

Min. 45+3: GOOOL Manchester City!!! Erling Haaland este dezlănțuit și marchează pentru a treia oară pe Etihad!

Min. 39: Ocazie de 3-0 pentru City! Gundogan trece ca prin brânză de defensiva lui Leipzig, dar Blaswich se opune cu un reflex uimitor.

Min. 24: GOOOL Manchester City!!! Erling Haaland face „dubla” după o lovitură de cap reușită după respingerea nefericită a lui Blaswich!

Min. 22: GOOOL Manchester City!!! Erling Haaland deschide scorul de la punctul cu var deși portarul nemților ghicise colțul!

Min. 21: Penalty pentru Manchester City! Centralul Vincic arată punctul cu var după ce VAR i-a atras atenția că Henrichs a comis henț în careu.

Min. 1: Partida a început!

Au apărut echipele de start pentru confruntarea Manchester City – Leipzig. În tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1:

  • Manchester City: Ederson – Stones, Akanji, Ruben Dias, Ake – Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan(c), Grealish – Haaland; Rezerve: Ortega, Carson – Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis; Antrenor: Pep Guardiola
  • Leipzig: Blaswich – Henrichs, Orban(c), Gvardiol, Raum – Laimer, Kampl, Haidara – Szoboszlai, Werner, Forsberg; Rezerve: Nyland, Nickisch – Simakan, Olmo, Poulsen, Klostermann, Andre Silva, Haistenberg, Ba; Antrenor: Marco Rose

Marți, 14 martie, au loc alte două partide din cadrul returului optimilor de finală ale Champions League: Manchester City – Leipzig, în tur 1-1 și FC Porto – Inter, în primul meci 1-0 pentru formația italiană. Campioana Angliei este mare favorită în fața celor din Leipzig, duelul extrem de echilibrat se anunță a fi în infernul de pe Estadio do Dragao din Porto.

Cine transmite la TV meciurile Manchester City – Leipzig și FC Porto – Inter

Partidele Manchester City – Leipzig au loc marți, 14 martie, de la ora 22:00, în turul optimilor de finală ale Champions League. Ele vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport, după cum urmează:  Manchester City – Leipzig pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, iar  FC Porto – Inter pe Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. Le mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Manchester vremea nu va ține deloc cu fotbalul, dar pentru englezi ploaia este ceva obișnuit. Va ploua cam pe tot parcursul zilei, iar maxima va fi de 7 grade la prânz, ceea ce înseamnă în jur de 2-3 grade la ora partidei. În schimb la Porto va fi o zi frumoasă, de autentică primăvară, cu maxima de 16 grade iar la ora jocului în jur de 11 grade.

Toate informațiile despre  Manchester City – Leipzig, în optimile de finală ale Champions League

Ce probleme de lot au cele două echipe

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, are doar două probleme de lot, dar nesemnificative, pentru returul cu Leipzig. Este suspendat pe termen nelimitat francezul Mendy, asupra căruia planează mai multe acuzații de viol și accidentat fundațul central John Stones, dar tehnicianul catalan poate alcătui un unsprezece de start extrem de puternic, cu punctele forte Kevin de Bruyne și Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

La Leipzig lucrurile sunt mai complicate. Sunt patru jucători accidentați dar se speră totuși într-o miraculoasă recuperare a celui mai important dintre ei, omul deja vândut din vară la Chelsea, atacantul Nkunku, fără de care forța ofensivâ a echipei care primește aripi de la Red Bull, e mult diminuată. Mai lipsesc portarul Gulacsi, precum și Diallo și Schlager, austriacul fiind un alt om de bază.

Cine arbitrează  Manchester City – Leipzig

Meciul Manchester City – Leipzig a fost încredințat de UEFA, organsim care are ca președinte pe slovenul Aleksandr Ceferin, pe compatriotul acestuia Slavko Vincic, 43 de ani, din Maribor, cel considerat a fi urmașul în arbitraj a lui Damir Skomina, cu care a și fost în echipă o bună perioadă de timp, ca arbitru asistent. Apogeul carierei până acum este finala Europa League din sezonul precedent Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers și a mai fost prezent la turneul final al EURO 2020, unde a condus trei partide.

ADVERTISEMENT

În 2020 s-a ptrecut un eveniment deosebit de neplăcut și de traumatizant în viața sa și a familiei, fiind arestat în Bosnia și Herțegovina pentru confuzie de identitate într-un dosar privind traficul de prostituție și de droguri, dar a fost repede aliberat, cu scuzele de rigoare din partea autorităților din această țară.

Cote la pariuri la jocul Manchester City – Leipzig

Este absolut normal ca Manchester City, unul dintre cele mai bogate cluburi din Europa și din lume să fie considerat marele favorit la accesul în sferturi de finală, mai ales că joacă returul pe teren propriu, pe Etihad Park. Cota la victoria e gazdelor este de 1,35 iar o mare surpriză pe care ar putea-o produce germanii ar avea cota de 10,00. Șansă dublă ar fi 3,40, dar un gol marcat de oaspeți ar ajunge doar la 1,80. Cele două echipe, în afara egalului de 1-1 din tur, au mai fost colege de grupă și sezonul trecut, City câștigând setul acasă cu 6-3 și pierzând când era deja calificată, în ultima etapă, cu 2-1 în Germania.

ADVERTISEMENT

Toate informațiile despre  FC Porto – Inter, în optimile de finală ale Champions League

Ce probleme de lot au cele două echipe

Cu siguranță antrenorul alb-albaștrilor din Porto are probleme în a alcătui cea mai bună formulă de start la acest meci. Pentru că un jucător cheie de la mijloc, Otavio, este suspendat după ce a fost eliminat în meciul tur iar un altul la fel de important, Joao Mario, fost jucător la Inter, a suferit o accidentare la genunchi. Mai sunt out Joao Marcelo, Meixedo și incert brazilianul Evanilson, altă piesă cheie.

Simone Inzaghi, aflat sub mare presiune după eșecul de la Spezia, din campionat, poate avea mari probleme în centrul apărări dacă Milan Skriniar nu va putea fi refăcut. Absențele lui Dalbert, Gossens și Correa nu sunt la fel de grele pentru nerazzuri față de eventuala pierdere a celui mai bun fundaș central.

Cine arbitrează FC Porto – Inter

Partida de la Porto îl va avea la centru pe arbitrul polonez Szymon Marciniak, nimeni altul decât omul care a condus cea mai dramatică finală din istoria turneelor finale de CM în decembrie 2022, Argentina – Franța, decisă în favoarea sud-americanilor abia după executarea loviturilor de departajare, după ce în 120 de minute scorul a fost 3-3.

A fost declarat cel mai bun arbitru din lume în anul 2022, în 2018 conducând Supercupa Spaniei, Real Madrid – Atletico Madrid. Are 42 de ani, este din Plock, unde a și jucat fotbal pentru scurt timp în echipa de juniori a clubului local Wisla, dar de la vârsta de 21 de ani a decis să se dedice numai arbitrajului.

Cote la pariuri la jocul FC Porto – Inter

Pentru casele de pariuri este genul de partidă foarte echilibrată, de aici și cotele destul de apropiate. Totuși Inter pornește ușor favorită, la cota de 2,75 pentru Porto această cotă ajungând la 3,00. 1,45 este cota pentru șansă dublă X2 și 1,50 pentru varianta 1X. Gol marcat Inter valorează 1,35, golul dragonilor puțin mai sus, 1,40.

În afara partidei tur, de la Milano, câștigată de Inter cu 1-0, mai există două duble confruntări între cele două echipe, una în sezonul 2004-2005 și apoi 2005-2006. Pe stadionul din Porto în prmul joc a fost un rezultat de egalitate, 1-1, în următorul FC Porto obținând singurul succes, scor 2-0.

ADVERTISEMENT