Sport

La Liga, etapa 37. Real Madrid și Atletico luptă până în ultima rundă pentru locul 2. Cine este a doua echipă retrogradată în liga secundă

Vezi aici FC Sevilla - Real Madrid, Atletico Madrid - Real Sociedad și alte partide din etapa 37 din La Liga, penultima din actualul sezon.
28.05.2023 | 21:28
La Liga etapa 37 Real Madrid si Atletico lupta pana in ultima runda pentru locul 2 Cine este a doua echipa retrogradata in liga secunda
Real Madrid și Atletico se luptă în ultima rundă pentru locul 2 în La Liga. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
27-05-2023
19:16

La Liga, etapa 37: Rezultatele, programul și clasamentul

Sâmbătă, 27 mai

  • FC Sevilla – Real Madrid 1-2 (Mir 3 / Rodrygo 29, 69)

Duminică, 28 mai

  • Almeria – Valladolid 0-0
  • Athletic Bilbao – Elche 0-1 (Boye 90+2)
  • Atletico Madrid – Real Sociedad 2-1 (Griezmann 37, Molina 73 / Sorloth 88)
  • FC Barcelona – Mallorca 3-0 (Fati 1, 24, Gavi 70)
  • Cadiz – Celta Vigo 1-0 (Sobrino 53)
  • Getafe – Osasuna 2-1 (Latasa 39, Mata 90 / Avila 2)
  • Girona – Betis Sevilla 1-2 (Gutierrez 36 / Iglesias 47, 77)
  • Valencia – Espanyol 2-2 (Lopez 38, Lino 90+3 / Montes 40, Braithwaite 50)
  • Rayo Vallecano – Villarreal 2-1 (de Tomas 56, Palazon 63 /Lo Celso 83)

Espanyol a retrogradat matematic cu o etapă rămasă până la finalul sezonului. Nu mai puțin de șase echipe se bat în ultima rundă pentru salvarea de la retrogradare: Valladolid, Celta Vigo, Almeria, Valencia, Getafe și Cadiz. Cele șase echipe sunt despărțire de doar 2 puncte în clasament înainte de finalul sezonului.

La Liga

27-05-2023
17:02

LIVE. FC Sevilla - Real Madrid 1-2. (R. Mir 3 / Rodrygo 29, 69)

Vezi aici cele mai importante faze video

Echipe de start Sevilla - Real Madrid. Sursă foto: Flashscore.ro
Echipe de start Sevilla – Real Madrid. Sursă foto: Flashscore.ro

În perioada sâmbătă, 28 mai – duminică, 29 mai, au loc partidele din cadrul etapei a 37-a, penultima din actualul sezon, al La Liga. Momentan sunt clare următoarele lucruri: FC Barcelona este noua campioană, Real Madrid a câștigat Cupa Spaniei, Elche este prima retrogradată, iar FC Barcelona, Atletico Madrid și Real Madrid sunt calificate în viitoarea ediție a grupelor Champions League. Foarte aproape de această mare performanță, de pe locul 4, este Real Sociedad, care cu două etape înainte de final are patru puncte peste locul 5, Villarreal. Însă lupta pentru locurile de Europa League și Conference League nu este încheiată, precum și cea pentru ultimele locuri retrogradabile.

FC Sevilla – Real Madrid și Atletico Madrid – Real Sociedad sunt două dintre multele meciuri interesante din etapa 37 din La Liga

Sunt cu adevărat foarte multe jocuri interesante în etapa a 37-a, penultima a acestui sezon, în La Liga în weekend-ul 27-28 mai. Este vorba de partidele FC Sevilla – Real Madrid, echipa gazdă, care va juca a șaptea finală de Europa League, cu AS Roma, după ce le-a câștigat pe primele șase, trage totuși, precauțional, și la locul 7, de Conference League. Real Madrid dispută ultimele minute din acest sezon, care a însemnat doar Cupa Spaniei, foarte puţin față de obiectivele de la startul sezonului.

ADVERTISEMENT

La Madrid Atletico nu va avea meci ușor cu Real Sociedad, pentru că bascii, învingători acum două etape acasă la Barcelona, vor să își păstreze până la final locul 4, pe care se află acum și un eșec ar face dramatică ultima rundă, pentru că Villarreal ar putea veni la doar două puncte în urmă. Palpitante sunt și meciurile Getafe – Osasuna, Valencia – Espanyol, cu oaspeții obligați să joace la victorie sau Cadiz – Celta Vigo.

Sâmbătă, 27 mai, ora 20:00

  • FC Sevilla – Real Madrid

Duminică, 28 mai, ora 20:00

  • Almeria – Valladolid
  • Athletic Bilbao – Elche
  • Atletico Madrid – Real Sociedad
  • FC Barcelona – Mallorca
  • Cadiz – Celta Vigo
  • Getafe – Osasuna
  • Girona – Betis Sevilla
  • Valencia – Espanyol
  • Rayo Vallecano – Villarreal
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV FC Sevilla – Real Madrid, Atletico Madrid – Real Sociedad și alte meciuri din etapa 37 din La Liga

Această penultimă etapă va avea o particularitate care nu mai existat până acum în istoria transmisunilor în direct efectuate de posturile TV abilitate de la noi, respectiv faptul că se joacă la aceeași oră nouă meciui duminică, 28 mai, fie se va alege o partidă, în funcție de cum va părea a fi cel mai interesant meci, fie, cel mai probabil, va fi un mixt de transmisiuni alternative sub titulatura de Multi-gol.

Singurul meci pe care îl veți putea urmări în totalitate din etapa 37 de La Liga va fi cel de sâmbătă, dintre FC Sevilla și Real Madrid, pe terenul echipei andaluze, care se pregătește de finala Europa League de la Budapesta, de miercuri, 31 mai. Acesta va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 3.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 27 mai

ora 20:00 FC Sevilla – Real Madrid (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 3)

Duminică, 28 mai

  • ora 20:00 Multigol La Liga etapa 37 (Digi Sport 4, Prima Sport 4)

FC Sevilla, ultima repetiție, cu Real Madrid, pentru finala Europa League

Meciul uvertură al etapei 37,. penultima, din La Liga, are loc sâmbătă, 27 mai, pe stadionul din Sevilla. Acolo unde singura echipă spaniolă calificată în finala unei cupe europene, are un oaspete de lux, dar fără nici un obiectiv, Real Madrid, care vine fără golgeterul Karim Benzema. La Sevilla numărul absenților cu probleme medicale este mult mai mare, în jur de cinci jucători.

FC Sevilla mai are șanse la locul 7, de Conference League, pentru că este la numai un punct de acesta, dar evident că ținta este câștigarea celui de-al șaptela trofeu al Europa League, ceea ce ar aduce, automat, o prezență absolut nesperată în grupele Champions League în calitate de deținătoare a trofeului Europa League, situație de care au mai beneficat până acum Manchester United și Eintracht Frankfurt, ultima chiar în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid – Real Sociedad meciul decisiv pentru basci în grupele Champions League, în etapa 37 din La Liga

Real Sociedad nu este încă sigură de ocuparea locului 4, care ar duce în grupele Champions League. O înfrângere la Madrid coroborată cu un posibil succes al lui Villareal tot la Madrid, dar pe terenul lui Rayo Vallecano ar face să se decidă totul în ultima etapă. Atletico Madrid are numeroase absenţe, în frunte cu portarul Oblak.

Foarte dramatică este lupta pentru supravieţuire. Sunt partide directe Almeria – Valladolid şi Cadiz – Celta Vigo dar şi confruntarea Getafe – Osasuna este deschisă oricărui rezultat pentru că gazdele sunt în mare pericol de retrogradare iar oaspeţii se bat la locul 7, de Conference League. De asemeni, meciul Valencia – Espanyol este unul de totul sau nimic la supravieţuire.

 

ADVERTISEMENT