Sport

FC U Craiova 1948, eliminare stupidă în derby-ul cu Universitatea Craiova. Radu Petrescu n-a făcut nicio concesie

FC U Craiova 1948 a luat stupid un cartonaș roșu în derby-ul cu Universitatea Craiova. Arbitrul Radu Petrescu n-a vrut să închidă ochii la gestul lui Padula.
04.11.2023 | 23:15
FC U Craiova 1948 eliminare stupida in derbyul cu Universitatea Craiova Radu Petrescu na facut nicio concesie
Arbitrul central Radu Petrescu acorda un cartonas galben lui Andrea Padula sub privirile lui Cristian Mihai Capatina in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 4 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a rămas în 10 în minutul 77 al derby-ului cu Universitatea Craiova. Andrea Padula a văzut cartonașul roșu pentru un gest pe care contestatul Radu Petrescu n-a vrut să îl treacă cu vederea.

FC U Craiova, eliminare stupidă cu Universitatea Craiova. Putea fi iertat Padula de Radu Petrescu?

Andrea Padula și-a lăsat echipa în inferioritate numerică după ce a primit două cartonașe galbene într-un interval de cinci minute. Ambele avertismente încasate de fundașul italian al lui FC U Craiova 1948 au venit în urma unor comportări nesportive.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, Radu Petrescu i-a arătat galbenul lui Padula în minutul 72, după o îmbrânceală cu Mihai Căpățînă. Fundașul oaspeților nu s-a învățat însă minte și, cinci minute mai târziu, a cerut vehement un cartonaș galben pentru Nicușor Bancu.

Căpitanul Universității Craiova comisese henț, Petrescu acordase lovitură liberă directă pentru FC U Craivoa 1948, dar fără sancțiune disciplinară.

ADVERTISEMENT

Deși mulți arbitri închid ochii în astfel de situații, Petrescu a vrut să aplice la sânge regulamentul și i-a dat al doilea galben lui Padula, trimițându-l mai devreme la vestiare.

Padula, recalcitrant și la pauza derby-ului

Andrea Padula a avut o atitudine nesportivă pe tot parcursul derby-ului de pe „Ion Oblemenco”. Deși Petrescu i-a acordat cele două cartonașe galbene abia în ultimele 20 de minute ale meciului, italianul și-a dat în petec și la pauză.

ADVERTISEMENT

În drum spre vestiare, fotbalistul lui FC U Craiova 1948 a intrat într-un conflict cu Vladimir Screciu, chiar sub ochii „centralului” bucureștean. Italianul a fost liniștit însă de Petrescu, fără sancțiune disciplinară, și ambele dintre cele două tabere s-au stins pentru moment.

Universitatea Craiova a jucat însă degeaba în superioritate numerică. Gazdele de pe „Oblemenco” nu și-au creat absolut nicio ocazie la poarta lui Gurău în cele 20 de minute î care au evoluat cu un om în plus.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, echipa care și-a creat mai multe șanse de a înscrie și a tranșa meciul a fost cea antrenată de Giovanni Costantino.

ADVERTISEMENT