Sport

FC U Craiova 1948 – FC Voluntari 2-1, în etapa 26 din SuperLiga. Oltenii încă mai speră la play-off. Cum arată clasamentul

După o repriză secundă de vis, FC U Craiova s-a impus cu 2-1 în fața lui FC Voluntari și încă mai speră la un loc în play-off cu 4 etape înainte de terminarea sezonului regular.
20.02.2023 | 21:47
FC U Craiova 1948  FC Voluntari 21 in etapa 26 din SuperLiga Oltenii inca mai spera la playoff Cum arata clasamentul
Condusă la pauză cu 0-1, FC U Craiova a întors scorul cu FC Voluntari în primul sfert de oră al reprizei secunde
ADVERTISEMENT
20-02-2023
19:59

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC U Craiova – FC Voluntari 2-1

FC U Craiova a avut 15 minute minute de vis în repriza secundă a meciului cu FC Voluntari, a întors deficitul de un gol de la pauză și a urcat până pe locul 7 în clasamentul din SuperLiga. Oltenii lui Adrian Mititelu au 33 de puncte, cu 5 mai puține decât Sepsi, dar încă mai speră că vor prinde ultimul loc de play-off. Mai sunt 4 etape din sezonul regular, însă programul covăsnenilor este unul infernal, urmând să întâlnească pe Farul, CFR Cluj și FCSB, adică primele 3 clasate.

De partea cealaltă, FC Voluntari e departe de echipa care prindea play-off-ul și juca finala Cupei României în sezonul trecut. Ilfovenii au ajuns la cinci înfrângeri consecutive și s-au apropiat periculos de locurile ce duc la baraj. Iar scaunul lui Liviu Ciobotariu pare a se clătina din ce în ce mai tare.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
20-02-2023
18:02

FC U Craiova 1948 - FC Voluntari 2-1 (Bahassa 54, Nemec 61 aut. / Damașcan 24)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 87: Baeten pătrunde pe dreapta, centrează în fața porții pentru Bahassa, dar devierea acestuia nu-l pacălește pe portarul Mihai Popa.

Min. 61: GOOOL FC U Craiova! Corner pentru gazde, mingea vine înșelător pe 6 metri, de unde Nemec o trimite imparabil cu stângul în propria poartă.

Min. 54; GOOOL FC U Craiova! Baeten recuperează o minge în apropierea careului advers, îi pasează în centru lui Bauza, de la acesta mingea ajunge la Bahassa, care înscrie cu un șut plasat din careu.

Min. 45: Gurău intervine senzațional în două rânduri la aceeași fază și se opune unui nou gol al ilfovenilor. Mai întâi a respins lovitura de cap a lui Nemec din 6 metri, mingea a ajuns la Matricardi, însă Gurău a apărat incredibil șutul acestuia din câțiva metri, deși se afla la pământ.

Min. 37: Damașcan e la un pas de a face „dubla”, dar reia cu capul din 6 metri peste poarta lui Gurău.

Min. 24: GOOOL FC Voluntari! Marcelo Lopes centrează perfect pe lung, iar Damașcan, nemarcat, reia din 6 metri cu latul în plasă.

Min. 9: Portarul oaspeților reține șutul lui Bauza din marginea careului.

Min. 6: Achim șutează puternic de la peste 20 de metri, mingea trece peste poarta lui Mihai Popa.

Min. 1: A început partida.

20-02-2023
16:43

Echipele de start la FC U Craiova - FC Voluntari

Au apărut echipele de start la FC U Craiova – FC Voluntari.

FC U Craiova: Gurău – Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas – Albu, Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – Chițu. Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Zanfir, Van Durmen, Ganea, Blîdar. Sidibe, Piccolomo, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli 

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – M. Lopes, Răduț, Tavares, Rață, Aliji – Nemec, Damașcan. Rezerve: Fernandez, Andreș, Paz, Al. Vlad, Costin, Voican, D. Florea, Merloi, Dumiter. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul FC U Craiova – FC Voluntari are loc luni, 20 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 26 din SuperLiga, fiind jocul care pune capăt acestei runde. Oltenii vin după o superbă victorie la București, cu Rapid, dar și după verdictul din cazul de xenofobie și rasism de la meciul cu Sepsi la Sfântu Gheorghe, pierdut la masa verde cu 3-0. Ilfovenii sunt în cădere liberă, locul 11, cu 26 de puncte, șase meciuri fără victorie.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari, în etapa 26 din SuperLiga

Confruntarea FC U Craiova 1948 – FC Voluntari se desfășoară luni, 20 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în etapa 26 din SuperLiga. După ce la meciul cu U Cluj patronul clubului craiovean, Adrian Mititelu, a decis să joace fără spectatori în urma incidentelor xenofobe și rasiste declanșate de fanii echipei la Sf. Gheorghe, acum acesta revine și meciul cu FC Voluntari se va disputa cu spectatori.

ADVERTISEMENT

Dar în cazul în care ultrașii olteni se vor dădea din nou la manifestări care încalcă legea, partida va fi oprită până la evacuarea ultrașilor, chiar dacă aceștia ar fi avut biletele plătite. Adrian Mititelu a anunțat clar că va lua măsuri dure împotriva suporterilor care nu se vor comporta civilizat.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Partida FC U Craiova 1948 – FC Voluntari se joacă luni, 20 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Băniei, în etapa 26 din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită la televizor pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona dacă alegeți să intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Luni, 20 februarie, craiovenii, care mai nou, în ultima vreme, sunt atenți la mișcările seismice din zona Gorjului, pentru că îi afectează și pe ei, vor avea parte de o vreme ca de primăvară, cu cer senin în permanență, iar temperatura la amiază va ajunge la 13 grade, scăzând la aproximativ 8-9 grade la ora partidei. Aceasta va fi condusă la centru de bucureșteanul Marcel Bîrsan.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Antrenorul Nicolo Napoli are un singur absent la meciul împotriva ilfovenilor. Este vorba despre Răzvan Popa, cel care a fost titularul postului de portar cam pe tot parcursul sezonului, dar în acest an a pierdut locul în favoarea lui Ionuț Gurău. Între jucător și patronat, familia Mititelu, a izbucnit un conflict dur, Popa declarând că fiul lui Adrian Mititelu l-ar fi amenințat chiar cu corecția fizică.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari e pe locul 12, la egalitate de puncte cu FC Hermannstadt și cu FC Argeș, toate trei fără victorie de cinci etape încoace. Antrenorul Liviu Ciobotariu a recunoscut că jocul echipei nu merge și pericolul de a aluneca oricând pe loc de baraj sau chiar retrogradabil este foarte mare. Nu vor juca la Craiova mijlocașul Droppa, accidentat, și fundașul sau închizătorul, în funcție de nevoi, Meleke, care este suspendat.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – FC Voluntari

Pentru casele de pariuri, echipa olteană, care practică un fotbal foarte spectaculos, ofensiv, este favorită, la cota de 1,90, în timp ce FC Voluntari are cotă de 5,00, pentru a da lovitura în Bănie. Șansă dublă „1X” are cotă 1,22, iar șansă dublă „X2” ajunge la cota de 1,70. Un gol marcat de olteni are cotă 1,20, iar o reușită a ilfovenilor ajunge la 1,65.

ADVERTISEMENT

Atenție însă pentru trupa lui Nicolo Napoli, pentru că partidele disputate în compania lui FC Voluntari nu aduc amintiri plăcute în Bănie. Cu excepția ultimul joc, disputat în grupa de Cupa României, câștigat acasă de craioveni cu 1-0, toate cele trei meciuri de campionat dintre cele două echipe s-au terminat cu succesul ilfovenilor, oltenii marcând un singur gol.

ADVERTISEMENT