Sport

FC U Craiova 1948 jubilează după ce Comisia de Recurs a decis rejucarea meciului cu Sepsi: „Vom fi campioni!”

Marcel Pușcaș, președintele lui FC U Craiova 1948, a fixat obiectivul echipei. Când va cuceri titlul echipa lui Adrian Mititelu.
09.03.2023 | 23:54
FC U Craiova 1948 jubileaza dupa ce Comisia de Recurs a decis rejucarea meciului cu Sepsi Vom fi campioni
FC U Craiova 1948 e la doar 7 puncte de primul loc, ocupat de Farul. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 are șanse mari să ajungă în play-off, după ce s-a decis ca meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe să se rejoace, iar conducerea clubului deja visează departe.

Marcel Pușcaș, euforic după ce FC U Craiova 1948 a ajuns pe loc de play-off: „Suntem la 7 puncte de primul loc!”

Președintele lui FC U Craiova 1948 e convins că echipa sa va reuși să cucerească titlul în SuperLiga și a făcut o promisiune pe pagina sa de Facebook: „Într-o zi vom fi campioni! Era în luna ianuarie 2019. Era anul în care n-am promovat în liga a doua. Disputam promovarea cu Turris, echipa patronului Dragnea”.

ADVERTISEMENT

Oficialul lui FC U Craiova 1948 și-a adus aminte discursul pe care l-a avut în fața jucătorilor înainte de promovare: „Eram în ianuarie, în cantonament în Antalya. Am adunat echipa la centrul terenului, înainte de antrenament, să le spun câteva vorbe. Printre ele au fost: ‘Măi băieți avem un retur infernal. Suntem la 7 puncte de primul loc. Nu va fi ușor!

Dacă nu vom trage toți la aceeași căruță, nu avem nicio șansă! Dar țineti minte ce vă spun:
această echipă, cu noi sau fără noi (inclusiv cu mine), va ajunge în Liga 1′. Martori au rămas azi, Napoli și Mogoșanu. Respect, ambilor! Au trecut 4 ani.

ADVERTISEMENT

Azi pot spune, din nou, că această echipă va fi campioana României! Cu noi sau fără noi! Mai am trei ani până la pensie. I-am zis unui singur om din club că aș vrea să mă văd încă o dată campion.
Se numește Gabi Blondu’”.

Titlul cu FC U Craiova 1948, marea dorință a lui Marcel Pușcaș înainte de pensionare: „Am de 3 ori campion cu Steaua, dar Craiova e altceva”

Deși a câștigat titlul de mai multe ori ca jucător, câștigarea campionatului cu FC U Craiova 1948 ar fi ceva cu totul și cu totul special pentru Marcel Pușcaș: „Am fost de trei ori cu Steaua, dar Craiova este altceva. Este chinul provinciei ‘complexate’. Este provincia nealterată. Este provincia autocenzurată. Este provincia cu probleme și idealuri majore, dar cu bucurii minore. Totul este intempestiv.

ADVERTISEMENT

Reacțiile sunt zbuciumate, de neînțeles deseori. Ele sunt prioritare logicii, uneori bunului simț.
Totul durează minute, poate o oră. Oltenii nu numără până la 10 ca să-ți răspundă. Ei răspund instant. Cum le vine”.

Fotbalul se trăiește în continuare la intensitate maximă în Bănie, ceea ce l-a fermecat pe fostul mare fotbalist: „Craiova este singurul oraș din România în care pozele ‘Echipei Maxima’ sunt încă pe toate tramvaiele. Opresc la roșu la Universitate și-i văd la stop pe prietenii Țicleanu și Beldeanu.

ADVERTISEMENT

Mă leși? M-am săturat de ei. Au burți, sunt cărunți, sunt bunici. Peluza Sud, tribuna a-2-a, nu i-au văzut jucând. Au trecut 40 de ani. Tramvaiele au aceeași vârstă, poate mai mult. Timpul s-a oprit în loc în Craiova. E timpul ca acele să se miște”.

În final, Marcel Pușcaș le face o promisiune suporterilor din Oltenia: „Trecutul a fost mare, impresionant chiar. E cazul să nu se mai trăiască din amintiri. Când tramvaiele vor fi schimbate în Craiova, craiovenii vor avea parte de o nouă poză pe mijloacele de transport. Acea poză va fi cu FCU 1948. Termen de execuție: 3 ani. Nu vreau să-mi prelungesc pensionarea. Nu va fi cazul. Sper!”.

ADVERTISEMENT