Sport

Rejucarea Sepsi – FC U Craiova, decisivă pentru stabilirea ultimei calificate în play-off. Toate calculele înaintea meciului de la Sfântu Gheorghe. Update

Întâlnirea Sepsi - FC U Craiova este decisivă pentru stabilirea ultimei echipei calificate în play-off. Ce avantaj au oltenii înaintea partidei.
12.03.2023 | 23:15
Rejucarea Sepsi  FC U Craiova decisiva pentru stabilirea ultimei calificate in playoff Toate calculele inaintea meciului de la Sfantu Gheorghe Update
Întâlnirea Sepsi - FC U Craiova se va rejuca, astfel că toate calculele pentru intrarea în play-off au fost date peste cap, iar oltenii sunt acum la mâna lor. Sursă foto: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-03-2023
21:23

Sepsi - FC U Craiova, ”finala” pentru ultimul loc în play-off

Sepsi și FC U Craiova au pierdut meciurile cu FCSB și FC Hermannstadt din etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat din SuperLiga, astfel că rejucarea partidei directe de la Sfântu Gheorghe devine decisivă pentru stabilirea formației care va încheia pe locul 6.

Înaintea jocului de la Sfântu Gheorghe, oltenii au un punct avans în clasament, astfel că au de partea lor și posibilitatea unui rezultat de egalitate. Rejucarea întâlnirii dintre Sepsi și FC U Craiova este programată joi, 16 martie, de la ora 21:00.

Comisia de Recurs a FRF a hotărât rejucarea meciului de la Sfântu Gheorghe din minutul 1, anulând astfel decizia Comisiei de Disciplină, care oferise victoria la ”masa verde” formației covăsnene.

Rejucarea partidei Sepsi – FC U Craiova schimbă toate calculele pentru accederea în play-off

După ce s-a luat hotărârea ca partida Sepsi – FC U Craiova, întreruptă definitiv de arbitrul Andrei Chivulete după ce fanii oaspeților au avut scandări xenofobe, să se rejoace, calculele pentru intrarea în play-off se schimbă radical.

ADVERTISEMENT

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, și înainte de rejucarea întâlnirii de la Sfântu Gheorghe, echipa lui Adrian Mititelu are un punct avans față de formația covăsneană, 40 de puncte pentru olteni și 39 pentru Sepsi.

În aceste condiții, FC U Craiova se află la mâna ei în ceea ce privește intrarea în play-off. Oltenii își pot asigura locul între primele 6 în sezonul regulat cu o victorie pe terenul lui FC Hermannstadt, coroborată cu un eșec al lui Sepsi pe Arena Națională cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Cele două meciuri se vor disputa în același timp pentru a se asigura echidistanța. Astfel, partidele din etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat din SuperLiga, au fost programate pentru duminică, 21 martie, de la ora 21:00.

În cazul în care FC U Craiova nu se va impune cu Hermannstadt sau Sepsi nu va pierde jocul cu FCSB, atunci rejucarea întâlnirii de la Sfântu Gheorghe va deveni o adevărată ”finală” pentru play-off.

ADVERTISEMENT

Când se rejoacă Sepsi – FC U Craiova

Președintele clubului din Bănie, Marcel Pușcaș, a dezvăluit ca se aștepta ca aceasta să fie decizia pe care o va lua Comisia de Recurs, însă a menționat faptul că jucătorii lui Nicolo Napoli au fost surprinși de rezultatul final al acestui caz.

Patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, a dezvăluit în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că cel mai târziu partida se va rejuca săptămâna viitoare în zilele de miercuri, 15 martie, sau joi, 16 martie.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile a fost un trend prin care tot mai mulți oameni implicați în fotbalul românesc au cerut rejucarea partidei dintre Sepsi și FC U Craiova. Printre aceștia s-a numărat și Orlando Nicoară, directorul EAD.ro, firma căreia îi aparțin drepturile de televizare din SuperLiga, care a spus la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că rejucarea ar fi decizia corectă din punct de vedere sportiv.

ADVERTISEMENT