Sport

FC U Craiova 1948 reacționează după verdictul Comisiei de Disciplină: „Vom face recurs, apoi vom merge la TAS!”

Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova 1948, a reacționat după verdictul Comisiei de Disciplină a FRF. Oficialul juveților a declarat că oltenii vor face recurs deciziei.
15.02.2023 | 16:22
FC U Craiova 1948 reactioneaza dupa verdictul Comisiei de Disciplina Vom face recurs apoi vom merge la TAS
FC U Craiova 1948 reacționează după verdictul Comisiei de Disciplină: „Vom face recurs, apoi vom merge la TAS!”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat măsurile luate după scandalul de xenofobie din deplasarea de la Sfântu Gheorge. Astfel, oltenii au pierdut cu 3-0 la „masa verde” împotriva celor de la Sepsi, iar formația lui Adrian Mititelu este nevoită să organizeze următoarele șase meciuri fără spectatori pe un teren neutru.

Marcel Pușcaș reacționează după verdictul Comisiei de Disciplină: „Vom face recurs, apoi vom merge la TAS”

Marcel Pușcaș a declarat că FC U Craiova 1948 va face recurs deciziei Comisiei de Disciplină, iar oltenii vor merge până la TAS. Președintele alb-albaștrilor rămâne optimist și crede că gruparea din Bănie nu va pierde cele trei puncte la „masa verde”, chiar decizia forului care conduce fotbalul românesc nu este favorabilă.

ADVERTISEMENT

„Nu văd de ce am plătit noi consecințele, poate că sunt și alte substraturi, dar nu sunt în măsură să le comentez. Vom face recurs și după vom ajunge și la TAS. Este ciudat pentru că în cazul în care vom câștiga și precis la TAS va fi o altă interpretare, nu știu ce se va întâmpla cu competiția.

Cine a luat această decizie trebuia să se gândească de două ori și să prevadă un eventual TAS, un verdict al unei instanțe din afara României, care poate să fie contrară cu cea luată astăzi. Să te duci undeva pe la sfârșitul play-off-ului și să ne dea nouă dreptate, să câștigăm meciul pentru o slabă organizare a celor de la Sepsi, să se întoarcă rezultatele, ce se va întâmpla în situația asta?”, a declarat Marcel Pușcaș la emisiunea LigaDigisport.

ADVERTISEMENT

Conducătorul celor de la FC U Craiova 1948 este de părere că observatorul partidei Sepsi – FC U Craiova 1948 este principalul vinovat. Marcel Pușcaș a declarat că Andrei Chivulete a aplicat corect regulamentul, însă putea să mai aștepte câteva minute înainte de a trimite cele două formații la vestiar.

„Ca să nu existe discuții de niciun fel, trebuia ca rezultatul să fie cel de pe teren dintre cele două echipe fără suporteri. Nu se mai ajungea nici la TAS, nici la recurs. Vina cea mai mare nu o are Chivulete, pentru că a aplicat regulamentul, așa cum scrie. 

ADVERTISEMENT

S-a pripit puțin, putea să mai aștepte după reluare două, trei minute, nu să ia o decizie la prima scandare, așa face un arbitru diplomat cu experiență. Vina cea mai mare o are observatorul, care trebuia să ia măsurile de rigoare, dar și organizatorul de joc

Trebuia să ia măsura de evacuare a suporterilor. Nu vom lăsa lucrurile așa. Vom face apel și dacă și acea decizie ne va fi defavorabilă, mergem la TAS. S-a mai câștigat campionatul în România la TAS. Suntem de râsul Europei, cu spețele cu care mergem la TAS. Am discutat cu cineva de acolo recent”, a spus președintele celor de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, avertisment dur înaintea deciziei Comisiei de Disciplină: „Le fac plângere penală”

Într-o intervenție telefonică la FANATIK SUPERLIGA, Adrian Mititelu a transmis un avertisment dur dacă FC U Craiova 1948 va pierde cele trei puncte din confruntarea cu Sepsi OSK. Finanțatorul alb-albaștrilor este dispus să facă orice pentru a-și face dreptate, după scandalul de xenofobie de la Sfântu Gheorghe.

 „Suntem foarte preocupați de această decizie, pentru că eu sunt convins că noi vom răsturna această soluție, dar una e să mergi cu handicapul de șapte puncte și cu speranța că poate-poate, și alta e să rămâi la patru puncte. Eu vă spun o chestiune: ăsta e abuz în serviciu!

Dacă membrii comisiei hotărăsc să pierdem acest meci la masa verde, eu vă spun că le fac și plângere penală! Cu mine nu se joacă!  Deci dacă ei mâine… pentru că n-au nicio acoperire legală! Faptul că vine un nebun și scrie în regulament o frază care combate… cum să răspund eu dacă n-am nicio obligație, nici competență legală să răspund acolo?

Nici nu sunt pomenit eu în treaba aia acolo! Să îmi spui mie că pierd cu 3-0? Deci le fac plângere penală a doua zi la comisie, cu orice consecințe! Repet, pentru că ăsta e abuz în serviciu! Nu ai cum să hotărăști împotriva legii”, a declarat Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT