Sport

Florin Costea, comparație între cele două echipe de top ale lui Mititelu la FC U Craiova: „Cea din 2008 e în sufletul meu, dar o văd în play-off pe cea de acum”. Exclusiv

Florin Costea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că FC U Craiova 1948 este favorită în lupta pentru calificarea în play-off împotriva celor de la Sepsi.
12.03.2023 | 18:47
Florin Costea comparatie intre cele doua echipe de top ale lui Mititelu la FC U Craiova Cea din 2008 e in sufletul meu dar o vad in playoff pe cea de acum Exclusiv
Florin Costea crede în șansele lui FC U Craiova 1948 la play-off: „Mi-aș dori din tot sufletul să termine mai sus”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt – FC U Craiova 1948 este partida pe care toți suporterii grupării din Bănie o așteaptă cu sufletul la gură. Confruntarea dintre trupa lui Marius Măldărășanu și formația lui Adrian Mititelu se va juca duminică de la ora 21:00, iar Florin Costea speră ca elevii lui Nicolo Napoli să obțină victoria și calificarea în play-off.

Florin Costea le ține pumnii oltenilor și o vrea pe FC U Craiova 1948 în play-off: „Șansele au crescut în ultimele meciuri. Mi-aș dori din tot sufletul să termine și mai sus”

Formația finanțată de Adrian Mititelu este aproape de calificarea în play-off-ul din SuperLiga, iar oltenii sunt optimiști în această privință. Șansele alb-albaștrilor au crescut consederabil de la începutul anului 2023, iar Florin Costea este de părere că elevii lui Nicolo Napoli vor termina sezonul regulat în primele șase echipe ale campionatului.

ADVERTISEMENT

„Șansele erau mult mai mici înainte, acum sunt destul de mari. Diseară se poate stabili a șasea participantă în play-off și sper să fie Craiova. Șansele au crescut în ultimele meciuri pentru Craiova, care a câștigat în Giulești, meciurile de acasă și șansele sunt destul de mari să intre în play-off”, a declarat Florin Costea.

Florin Costea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că FC U Craiova 1948 are cel mai spectaculos joc din campionat în momentul de față. Fostul atacant al oltenilor speră ca oltenii să termine cât mai sus în clasamentul din SuperLiga și se bucură că partida cu Sepsi OSK se va rejuca.

ADVERTISEMENT

„Este echipa care joacă cel mai frumos fotbal în momentul acesta și merită să fie acolo. Eu zic că este favorită pentru calificarea în play-off, mai sunt două meciuri pentru echipă și se poate întâmpla orice, sper sa se califice Craiova în play-off. 

Este normal să se rejoace meciul cu Sepsi, oricine cred că ar fi dezavantajat. Cel mai corect și normal este să se joace meciul, rezultatul să se decidă pe teren nu prin alte mijloace. Mi-aș dori din tot sufletul să termine și mai sus în clasament, așteptăm aceste două partide și să intrăm în play-off”, a spus fostul jucător de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu este aproape de cea mai mare performanță la FC U Craiova 1948! Cine este cea mai bună generație pe care a avut-o în Bănie: „Pentru mine asta rămâne”

De-a lungul acestul sezon din SuperLiga, FC U Craiova 1948 a obținut succese împotriva formațiilor de pe podiumul clasamentului, iar Florin Costea nu exclude ca oltenii să izbutească astfel de victorii și în play-off. Acesta a declarat că gruparea din Bănie poate învinge pe oricine într-o zi bună, la fel cum pot și să piardă.

„A demonstrat în ultimele jocuri că au o echipă foarte bună, au câștigat în Giulești, pe CFR Cluj a învins-o acasă cu FCSB a scos un egal pe Arena Națională, deci se poate întâmpla orice. Dacă va intra în play-off cred că are șanse să câștige cu oricine, la fel cum poate să piardă”, a mărturisit Florin Costea.

ADVERTISEMENT

În prezent, Florin Costea pune umărul la promovarea celor de la ARO Câmpulung Muscel în Liga 3, însă în urmă cu 15 făcea furori în SuperLiga. Atacantul trecut pe la gruparea din Bănie a făcut parte din generația care a fost aproape de preliminariile cupelor europene în sezonul 2008-2009.

Adrian Mititelu a pierdut participarea în preliminariile Europa League în fața celor de la FC Vaslui, iar FC U Craiova 1948 a terminat pe poziția a șaptea. Dacă se va califica în play-off, finanțatorul oltenilor va obține cea mai bună clasare în SuperLiga cu gruparea din Bănie.

„Cea mai bună versiune rămâne cea din 2008-2009 pentru mine, erau mai mulți români și olteni la echipă. Vă dați seama că îmi este mai drag de echipa în care am jucat și eu. Nu am nimic nici cu această echipă, jucători de valoare care au demonstrat înainte să fie în primele locuri. Deci pentru mine rămâne versiunea din 2008-2009”, a mărturisit fostul atacant al oltenilor.

Florin Costea o vede pe FC U Craiova 1948 în lupta pentru titlul de campioană: „Ambiție a avut mereu domnul Mititelu”

Yassine Bahassa și Juan Bauza sunt jucătorii despre care Florin Costea crede că o pot ajuta pe FC U Craiova 1948 să se lupte la titlul de campioană din sezonul următor. Acesta a mărturisit că Adrian Mititelu este o fire ambițioasă și își dorește să formeze o echipă puternică.

„Înainte nu erau doar frații Costea, erau mai mulți jucători de valoare, aproape toată echipă. Bauza și Bahassa sunt doi jucători în formă, și-au demonstrat valoarea în Liga 1 și care sunt printre cei mai buni jucători ai campionatului. Sper să demonstreze în continuare, de la anul să se bată și pentru titlu.

Ambiție a avut mereu domnul Mititelu, de asta nu a vândut mulți jucători de-a lungul timpului și nici acum în afară de Compagno. Ambiție a avut și va avea mereu, a trecut prin momente grele, știți foarte bine ce s-a întâmplat la Craiova și sper să se bată la campionat”, a încheiat Florin Costea.

ADVERTISEMENT