Sport

FCSB, 5 căpitani în amicalul cu LASK Linz. Cum s-a plimbat banderola pe parcursul meciului

Nu mai puțin de cinci jucători ai FCSB au primit banderola de căpitan în partida cu LASK Linz, în momente diferite ale meciului.
14.01.2024 | 12:31
FCSB 5 capitani in amicalul cu LASK Linz Cum sa plimbat banderola pe parcursul meciului
FCSB, 5 căpitani în 68 de minute cu LASK Linz. De ce a fost luată această decizie
ADVERTISEMENT

FCSB a învins fără probleme în partida amicală cu LASK Linz, scor 3-1, marcatorii fiind Luis Phelipe (’21), Florinel Coman (’64) și David Miculescu (’75), însă a atras atenția un detaliu mai puțin obișnuit: banderola de căpitan s-a plimbat de cinci ori pe teren, la cinci jucători diferiți, în momente diferite ale partidei desigur. FANATIK a asistat la partida disputată în Antalya.

FCSB, 5 căpitani în 68 de minute cu LASK Linz

Primul care a primit banderola de căpitan a fost Baba Alhassan, jucătorul transferat de la FC Hermannstadt. Ulterior, banderola a ajuns la brazilianul Luis Phelipe, în minutul 14. Se pare că acest gest l-a impulsionat pe fotbalist, care a reușit să înscrie primul gol pentru bucureșteni. După aproximativ 15 minute banderola a ajuns mai apoi la căpitanul de drept Darius Olaru, în minutul 32).

ADVERTISEMENT

Cei de la FCSB au ales să plimbe banderola printre jucătorii FCSB, cel puțin în cantonament, pentru a-i încuraja și motiva suplimentar pe aceștia, în special pe fotbaliștii nou veniți. Mai mult, după ce Olaru a ieșit de pe teren în minutul 57, banderola a ajuns la Adrian Șut, așadar al 4-lea căpitan al zilei.

Turul de forță al banderolei s-a oprit pe brațul lui Ovidiu Popescu, în minutul 68, așadar al 5-lea căpitan pentru FCSB în partida cu LASK Linz. De remarcat că antrenorul Elias Charalambous a folosit toți jucătorii avuți la dispoziție, inclusiv juniorii Toma, Popa și Laszlo.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat FCSB la meciul amical cu LASK Linz

De altfel, FCSB a început în prima repriză cu Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Olaru, Șut, Alhassan – Luis Phelipe, Compagno, Oct. Popescu, însă pe parcurs au intrat și rezervele A. Vlad, Panțîru, Coman, Miculescu, Lixandru, Pandele, Toma, Ov. Popescu, Laszlo, Radaslavescu, Pantea, Popa.

Brazilianul Luis Phelipe, căpitan de ocazie astăzi și marcator al unui gol, recunoștea într-un interviu acordat FCSB că îi este foarte greu să se acomodeze la liderul din SuperLigă, pentru că nivelul este foarte ridicat, comparativ cu cel de la Poli Iași sau de la alte echipe unde a evoluat în cariera sa în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat brazilianul Luis Phelipe: „Antrenamentele sunt mult mai grele”

“Sunt foarte fericit să fiu aici și să încep cantonamentul alături de noii mei colegi, noii mei prieteni. Este o săptămână grea pentru mine și pentru toți jucătorii, dar trebuie să fim pregătiți pentru meciurile care urmează.

Este foarte diferit, antrenamentele sunt mult mai grele și mai intense decât la vechea mea echipă și se simte. Pentru mine este greu să mă adaptez, dar toată lumea, de la staff, la jucători, mă ajută să o fac.

ADVERTISEMENT

Când am venit aici, foarte multă lume mi-a scris pe Instagram: ‘Bine ai venit, trebuie să dai goluri’. E normal, deoarece FCSB este cel mai mare club din România și trebuie să fiu concentrat și să fac jocuri bune pentru echipă și să bucur suporterii”, a declarat Luis Phelipe pentru FCSB TV.

Cu toate acestea, brazilianul anunța că va reuși să se impună la FCSB și să le ofere multe bucurii fanilor. “Le promit suporterilor că o să fac ce știu să fac. Sunt un jucător care driblează, care trage la poartă, așa că fanii și colegii pot fi siguri că îmi voi da viața pe teren, iar echipa se poate baza pe calitățile mele pentru a câștiga meciuri”, a completat fotbalistul.

  • 5 căpitani a avut FCSB la meciul amical cu LASK Linz
ADVERTISEMENT
Tags:
1,50 este cota BETANO pentru „1 solist” la FCSB - UTA Arad