Sport

FCSB a pierdut un proces pentru neplata unor datorii! Câți bani are de dat Gigi Becali în primă instanţă

FCSB a ratat din nou câștigarea titlului în Liga 1, iar acum a pierdut și un proces pentru neplata unor datorii la Arena Națională.
14.06.2021 | 16:34
FCSB a pierdut un proces pentru neplata unor datorii Cati bani are de dat Gigi Becali in prima instanta
ADVERTISEMENT

Gruparea ”roș-albastră” își joacă meciurile de pe teren propriu pe cel mai mare stadion al țării.

În sezonul recent încheiat, vicecampioana României a evoluat în 13 partide pe Arena Națională.

Proces pierdut de FCSB pentru neplata unor datorii la Arena Națională

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, care administrează Arena Națională, a deschis în septembrie 2020 un proces împotriva clubului FCSB pentru neplata unor datorii adunate după folosirea stadionului din Capitală.

ADVERTISEMENT

Magistrații de la Tribunalul București au dat primul verdict în acest caz și au obligat clubul patronat de Gigi Becali să achite suma de 1.056.969,29 de lei (211.000 de euro). Decizia nu este definitivă, iar FCSB poate ataca hotărârea în termen de 30 de zile.

Suma pe care ”roș-albaștrii” o au de achitat se împarte în trei categorii. Este vorba de 878.380,73 lei ce reprezintă contravaloarea evenimentelor sportive, 137.093,39 lei pentru utilităţi și 41.495,17 lei ca penalităţi de întârziere.

ADVERTISEMENT

FCSB proces datorii

Becali, implicat într-un dosar de corupție

Această decizie vine la 24 de ore după ce numele finanțatorului Gigi Becali a apărut într-un nou dosar de corupție. Avocații omului de afaceri Puiu Popoviciu susțin că latifundiarul din Pipera a mituit un judecător pentru a ”pune mâna pe Steaua”.

În încercarea de a-i convinge pe magistrații Curții Supreme a Regatului Unit să-i accepte apelul împotriva deciziei de extrădare, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect în România, Puiu Popoviciu a lansat acuzații grave la adresa fostului său ”rival”.

ADVERTISEMENT

Relatările avocaților apărării au indicat o posibilă legătură între Gigi Becali și Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, nimeni altul decât judecătorul care  l-a condamnat pe controversatul om de afaceri la 9 ani de închisoare cu executare și a dispus confiscarea terenurilor din Băneasa.

Becali pierde procese pe bandă rulantă

Săptămâna trecută a fost una la fel de grea pentru omul cu banii de la FCSB, acesta pierzând procesul cu atacantul polonez Lukas Gikiewicz. Fostul jucător de la FCSB are de primit 103.000 de euro, după ce vicecampioana României s-a făcut vinovată de ”bullying, intimidare și presiuni psihologice”.

ADVERTISEMENT

Și fundașul Bogdan Planic a primit un verdict pozitiv din partea Camerei de Soluționare a Litigiilor de la FIFA și va primi o sumă uriașă după ce a fost dat afară de la FCSB. Ba, mai mult, dacă suma nu va fi integral achitată într-o lună și jumătate, ”roș-albaștrii” ar putea primi interdicție la transferuri în următoarele trei perioade de mercato.

Cu toate acestea, latifundiarul din Pipera este mulțumit de cum a început să se miște piața transferurilor pentru formația sa, dar visul său este să ajungă la un miliard de euro din acest business.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT