Sport

FCSB a refuzat un internațional ghanez care a ajuns titular în Serie A: ”La noi, patronii sunt directori sportivi”

Un internațional ghanez din Serie A ar fi putut ajunge la FCSB, însă transferul său a fost refuzat de oficialii ”roș-albaștrilor”.
06.02.2024 | 10:14
FCSB a refuzat un international ghanez care a ajuns titular in Serie A La noi patronii sunt directori sportivi
Un internațional ghanez din Serie A ar fi putut ajunge la FCSB, însă transferul său a fost refuzat de oficialii ”roș-albaștrilor”. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În perioada de mercato din această iarnă, vicecampioana României a făcut trei transferuri. La liderul din SuperLiga au ajuns mijlocașul Baba Alhassan, atacantul Luis Phelipe și fundașul Nana Antwi, toate mutările fiind anunțate în exclusivitate de FANATIK.

Cum a ratat FCSB un internațional ghanez din Serie A

Agentul Florin Manea, cel care l-a dus de curând pe Radu Drăgușin la Tottenham, a dezvăluit în comentariile făcute în timpul unei emisiuni online a jurnalistului Gabi Safta că a propus un internațional ghanez din Serie A la FCSB.

ADVERTISEMENT

Este vorba de atacantul formației Genoa, Caleb Ekuban, în vârstă de 29 de ani, însă a fost refuzat de oficialii ”roș-albaștrilor” pe motiv că jucătorul nu avea la acel moment decât 9 meciuri în Serie A, după ce fusese adus de la Tranbzonspor.

”Rolul lor ar fi ăsta, dar nu îl fac toți. Se bagă și la echipă, și la transferuri. De aia nu am adus la FCSB, dar nu numai la ei. Nu înțelege nimeni. Am propus la FCSB un atacant de la Genoa, Caleb Ekuban, și MM (n.r. – Mihai Stoica) a zis că nu vrea jucători care nu au jucat decât 9 meciuri în Serie A.

ADVERTISEMENT

Acum are 6 goluri în Serie A (n.r. – are 3 goluri în 47 de meciuri) și e titular la Genoa. Ideea nu este că refuză, ci că refuză pe considerente greșite, că nu se pricep. La noi, patronii sunt directori sportivi. La Rapid face Angelescu (n.r. – Victor Angelescu) transferurile. În afară de Gică (n.r. – Gică Hagi) toate cluburile sunt conduse de oameni fără pregătire specifică”, a declarat Manea.

Ekuban a marcat 2 goluri la naționala Ghanei

Caleb Ekuban poate juca vârf împins, al doilea atacant sau chiar aripă dreapta. El a fost achiziționat de Genoa în vara anului 2021 de la Trabzonspor, pentru 2,6 milioane de euro. În primul sezon în Serie A, ghanezul a înscris un singur gol în 30 de meciuri, iar ”grifonul” a retrogradat.

ADVERTISEMENT

În Serie B a evoluat în 14 partide și a înscris doar de 2 ori, iar în acest sezon, la revenirea lui Genoa pe prima scenă a fostbalului italian, a ajuns titular și în 17 apariții a marcat de 2 goluri.

Ekuban și-a început cariera de senior la Chievo Verona și apoi a mai jucat sub formă de împrumut la Sudtirol, Lumezzane, Renate și FK Partizani. În vara lui 2017 a fost vândut la Leeds pentru 560.000 de euro, unde a evoluat un sezon. Apoi fost împrumutat un an la Trabzonspor, iar turcii l-au achiziționat defenitiv pentru 1.000.000 de euro, înainte de a-l ceda la Genoa în 2019.

ADVERTISEMENT

Deși născut în Italia, el a ales să reprezinte naționala Ghanei, țara de origine a părinților săi, pentru care a înscris 2 goluri în 7 întâlniri. Ekuban, care nu a prins lotul pentru Cupa Mondială din Qatar, este cotat în acest moment la un milion de euro, iar vârful a fost în mai 2021, când cota sa era la 7.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „ambele marchează” la meciul FCSB - Sepsi