Sport

FCSB – CFR Cluj 0-1, restanță din etapa 9 din SuperLiga. Victorie marca Dan Petrescu, la limită și din fază fixă. Cum arată clasamentul

FCSB ratează ocazia de a se apropie de lider. CFR s-a impus cu 1-0 pe Național Arena și a egalat-o la puncte pe Farul Constanța.
15.12.2022 | 21:58
FCSB  CFR Cluj 01 restanta din etapa 9 din SuperLiga Victorie marca Dan Petrescu la limita si din faza fixa Cum arata clasamentul
FCSB - CFR Cluj 0-1, restanță din etapa 9 din SuperLiga. Victorie marca Dan Petrescu, la limită și din fază fixă. Cum arată clasamentul. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-12-2022
17:58

FCSB - CFR Cluj 0-1 (Janga 70)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL: CFR Cluj se impune cu 1-0 și o egalează la puncte pe liderul Farul. Ardelenii rămân însă pe 2, deoarece are un golaveraj mai slab. În schimb, FCSB este pe poziția a patra, la nouă lungimi de primul loc.

Min. 77 – Plouă cu ocazii la poarta lui Scuffet! Mai întâi, Florinel Coman îl ia ia țintă din poziție ideală pe Scufett. Un minut mai târziu, Yuri îl blochează la limită pe Malcom Edjouma și rămâne 0-1.

Min. 70 – GOOOL CFR Cluj!!! Vlad nu mai scapă! Portarul lui FCSB scoate lovitura de cap a lui Yuri, dar Janga împinge mingea în plasă.

Min. 69 – O nouă șansă de de gol pentru CFR Cluj! Yuri se înalță peste defensiva roș-albastră, iar Vlad respinge in extremis în transversală.

Min. 63 – Ocazie uriașă a campioanei! Burcă trimite excelent cu capul după centrarea aceluiași Deac, dar Andrei Vlad are un reflex uluitor!

Min. 58 – Apare și prima șansă de gol la poarta lui Vlad. Centrează Deac din lovitură liberă, iar Boateng reia puțin peste transversală.

Min. 50 – Vine și prima ocazie de gol a meciului! Edjouma finalizează după ce s-a distrat cu fundașii CFR-ului, Scuffet respinge greșit mingea în față, dar niciun jucător al gazdelor nu vine să o trimită în plasă.

Min. 46 – Billel Omrani a făcut o primă repriză dezamăgitoare șia fost schimbat la pauză. În locul său a intrat David Miculescu.

Min. 45 – Istvan Kovacs pune capăt primei reprize, una lipstă de ocazii la cele două porți.

Min. 1 – A început derby-ul de pe Național Arena!

15-12-2022
16:36

Echipele de start la FCSB - CFR Cluj

Au fost anunțate echipele de start la derby-ul FCSB – CFR Cluj. Primul „11” al roș-albaștrilor a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, cu Omrani și Oaidă titulari, în locul accidentaților Compagno și Olaru.

  • FCSB: A. Vlad – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă, Șut, Edjouma – Cordea, Omrani, Oct. Popescu; Rezerve: Ducan – Haruț, Coman, Miculescu, I. Cristea, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu; Antrenor: Leo Strizu
  • CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Bordeianu, Boateng, Deac – Yeboah, Janga, Petrila; Rezerve: Sava – Braun, Hoban, Itu, Cvek, Roger, Bîrligea, Gîdea, Malele; Antrenor: Dan Petrescu

Meciul FCSB – CFR Cluj are loc joi, 15 decembrie, cu începere de la ora 20:00 și reprezintă o restanță din etapa 9 din SuperLiga. FCSB se află pe locul 4, cu 35 de puncte, la șase lungimi de ardeleni, care se află pe poziția secundă, cu 41 de puncte. Un succes al bucureștenilor ar reduce ecartul la doar trei puncte și la șase de liderul Farul.

Unde se joacă meciul FCSB – CFR Cluj

Confruntarea FCSB – CFR Cluj se desfășoară joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din București și este o restanță din etapa 9 din SuperLiga. CFR Cluj nu a putut profita runda trecută, cea cu numărul 20, de pasul complet fals al liderului Farul la Sibiu, la primul meci pe teren propriu pe noul stadion al lui Hermannstadt, pentru că a condus cu 1-0 la Botoșani până în minutul 90, când a fost egalată de golul lui Dragu.

ADVERTISEMENT

FCSB a mai bifat o victorie, în mocirla de la Ploiești, 2-0 cu Chindia și are un tonus bun înaintea acestui meci extrem de dificil, pentru că echipa lui Dan Petrescu este un adversar de calibru, extrem de experimentat, care știe să joace la perfecție astfel de meciuri. Tocmai pentru că este un meci foarte greu managerul general al FCSB, Mihai Stoica, își exprima speranța că voe veni mulți suporteri pentru a susține echipa.

Cine transmite la TV partida FCSB – CFR Cluj

Partida FCSB – CFR Cluj se joacă joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din capitală, fiind un meci restant din etapa a 9-a din SuperLiga și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO

ADVERTISEMENT

La București joi, 15 decembrie, cerul va fi acoperit cam pe întreaga durată a zilei, poate cu excepția orelor 13-15, când ar putea ieși puțin soarele, dar nu va ploua. La orele amiezii vor fi 8 grade dar apoi temperatura va scădea drastic, ajungând la ora 20:00 între unul și două grade, deci foarte rece. Revenit de la Mondial, unde a fost de opt ori rezervă, Istvan Kovacs se va afla la centru la acest meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FCSB – CFR Cluj

Este un moment delicat pentru FCSB acest meci restant cu CFR Cluj, deși echipa pregătită de cuplul Leonard Strizu – Mihai Pintilii. Aceasta ca urmare a faptului că doi dintre cei mai buni oameni, mijlocașul coordonator Darius Olaru și atacantul italian Andrea Compagno nu vor mai putea evolua în acest an, urmare a teribilului accident produs chiar în debutul partidei cu Chindia.

ADVERTISEMENT

Cei doi nu s-au observat reciproc la un balon aerian și s-au lovit năpraznic cap în cap, fiind transportați de urgență la spital, unde li s-a cusut plăgile produse pe suprafețe destul de mari. Putea fi mult mai rău, practic s-a trecut pe lângă o tragedie, dar starea lor nu este încă bună pe delin, Olaru resimte cel mai mult urmările contactului dar și Compagno a declarat că s-a simțit destul de rău după ciocnire. În locul lui Compagno se va alege dintre Omrani și Miculescu iar pentru Olaru între Oaidă și Nikolov. Dan Petrescu îl are suspendat pe fundașul central croat Kollinger.

Cote la pariuri la jocul FCSB – CFR Cluj

Cotele au luat o turnură neașteptat în decursul a câtorva ore pe parcursul zilei de joi, 15 decembrie. La prima oră aveam o partidă extrem de echilibrată, cu CFR Cluj cotă 2,55 ușor fabvorită în fața FCSB, 2,70 pentru ca în jurul prânzului casele de pariuri să răstoarne cotațiile: FCSB 2,50 la victorie, CFR Cluj 3,20. Șansă dublă 1X cotă 1,40, șansă dublă X2 cotă 1,65. Gol marcat FCSB cotă 1,35, gol marcat CFR Cluj cotă 1,50.

ADVERTISEMENT

Din 2011 până acum au fost 14 meciuri directe în campionat la București. De cinci ori s-a impus FCSB, de șase ori am consemnat un rezultat de egalitate și în trei rânduri au avut câștig de cauză clujenii, ultima dată în 2020 cu 2-0, goluri Susic și Itu. Sezonul trecut a fost 3-1 pentru FCSB iar cu an înainte am consemnat cel mai spectaculos meci direct, 3-3, cu gol egalizator Burcă pentru CFR la ultima fază.

ADVERTISEMENT