Sport

FCSB – Dinamo, în pericol! „Ori în Ghencea, ori în afara Bucureștiului” Exclusiv

Lovitură cu 10 zile înainte de startul SuperLigii. "Arcul de Triumf" nu poate găzdui meciuri în competiţie pentru că sistemul VAR nu poate fi montat pe noul stadion.
05.07.2023 | 13:53
FCSB  Dinamo in pericol Ori in Ghencea ori in afara Bucurestiului Exclusiv
FCSB - Dinamo se joacă în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo şi FCSB aveau planuri să joace meciuri de pe teren propriu pe noul stadion “Arcul de Triumf” în SuperLiga. Doar că cele două cluburi bucureştene primesc o lovitură dură, cu 10 zile înainte de startul sezonului.

FCSB – Dinamo, în pericol! Nu se poate monta sistemul VAR pe “Arcul de Triumf”

Din informaţiile FANATIK, noua arenă “Arcul de Triumf” nu poate găzdui meciuri din SuperLiga pentru că nu se poate monta sistemul de arbitraj video, care va fi folosit pentru al doilea sezon la rând în campionat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, administratorii “Arcului de Triumf“ nu au ajuns până la această oră la un acord pentru poziționarea camerelor video necesare pentru implementarea acestei tehnologii, după mai multe întâlniri cu Alexandru Deaconu, managerul VAR în România, precum și cu deținătorii drepturilor TV pentru campionatul intern.

Justin Ştefan: “Fotbal se poate juca, dar fără VAR și probabil nicio echipă nu va fi de acord”

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a confirmat informaţiile FANATIK şi a declarat pentru publicaţia noastră că trebuie să existe anumite modificări la arenă, iar asta va lua timp:

ADVERTISEMENT

“În acest moment nu se poate juca pe Arcul de Triumf pentru că nu există VAR. E vorba mai mult de o chestie de infrastructură, pentru că trebuie modificată fereastra unei clădiri pentru montarea VAR-ului.

E nevoie de avize, de tot ce se presupune acest lucru și e doar treaba administratorului stadionului. Timpul e foarte scurt, nu știu dacă se poate rezolva până începe campionatul. Fotbal se poate juca, dar fără VAR și probabil nicio echipă nu va fi de acord.

ADVERTISEMENT

“La această oră, derby-ul FCSB – Dinamo nu se poate juca pe Arc cu VAR”

Știu că pe termen scurt este vorba despre FCSB – Dinamo, din etapa a doua. Dacă nu se va juca în Ghencea, atunci probabil va fi în afara Bucureștiului pentru că nu avem VAR pe Arcul de Triumf. La această oră, derby-ul FCSB – Dinamo nu se poate juca pe Arc cu VAR.

Iar pe termen lung îi privește pe cei de la Dinamo, care vor fi nevoiți să meargă pe altă arenă din afara Capitalei. Totul depinde de implementarea VAR la Arcul de Triumf, dar Liga nu are un răspuns concret în această privință. Repet, nu depinde de noi”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Iustin Ștefan, secretarul general al LPF.

ADVERTISEMENT

Dinamo este primul club de fotbal care a închiriat stadionul “Arcul de Triumf” pentru meciurile de pe teren propriu. “Câinii” au jucat “acasă” pe Arc, dar în liga secundă nu este implementat sistemul VAR.

Dinamo – Universitatea Craiova, la Târgovişte?! FCSB vrea marele derby în Ghencea

Singura variantă a dinamoviştilor pentru meciul din prima etapă cu Universitatea Craiova a rămas noul stadion din Târgovişte. Arena Naţională va fi indisponibilă între 15 iulie şi 15 august, pe cel mai mare stadion al ţării fiind programate concerte. “Câinii” nu pot evolua nici la Giurgiu, pentru că peluza nu are aviz ISU.

FCSB va fi gazdă în a doua etapă, dar sunt semnale că derby-ul istoric cu Dinamo se va juca pe noul stadion Steaua. Dacă roş-albaştrii nu vor putea închiria arena din Ghencea, probabil se va juca tot la Târgovişte.

  • 18.000 de euro costă un meci organizat pe “Arcul de Triumf“, chirie, operare echipamente, curățenie, nocturnă, schimbare buturilor de rugby cu porțile de fotbal și marcajul gazonului.
  • 8.207 de locuri are stadionul „Arcul de Triumf”

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT