Sport

FCSB – Dinamo 2-1 în etapa 2 din SuperLiga. “Roş-albaştrii”, start perfect de sezon

FCSB a câştigat derby-ul cu Dinamo, scor 2-1, jucat pe stadionul "Arcul de Triumf". "Roş-albaştrii" au bifat a doua victorie consecutivă a sezonului.
22.07.2023 | 23:33
FCSB  Dinamo 21 in etapa 2 din SuperLiga Rosalbastrii start perfect de sezon
Florinel Coman a deschis scorul în FCSB - Dinamo
ADVERTISEMENT
22-07-2023
18:32

FCSB - Dinamo 2-1 (Coman 30, Olaru 35 / Gregorio 82)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE DIN MECI ÎN FORMAT LIVE VIDEO

FINAL: FCSB a învins-o pe Dinamo, scor 2-1, în etapa a 2-a din SuperLiga. Golurile au fost marcate de Florinel Coman (30), Darius Olari (35), respectiv Goncalo Gregorio (82). Formaţia lui Elias Charalambous ocupă locul 3, la egalitate de puncte cu Farul şi CFR Cluj, în timp ce “câinii” sunt pe ultima poziţie.

Min. 82: GOOOL Dinamo! Neluţ Roşu a şutat în transversală, apoi mingea a revenit la dinamovişti. După un şut de la distanţă respins greşit de Târnovanu, Goncalo Gregorio a profitat şi a marcat.

Min. 76: Florinel Coman a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu.

Min. 75: După un contraatac spectaculos, Compagno a ajuns faţă-n faţă cu Golubovic, dar portarul lui Dinamo a respins în extremis. Mingea a ajuns la Edjouma, care a şutat mult peste poartă.

Min. 73: Cordea a şutat de puţin pe lângă bara porţii lui Golubovic.

Min. 71: Darius Olaru a fost înlocuit cu Malcom Edjouma.

Min. 64: Încă o schimbare la Dinamo, după ce Cristi Costin a intrat în locul lui Lamine Ghezali.

Min. 58: Ovidiu Burcă a făcut două schimbări: au ieşit Ahmed Bani şi Dani Iglesias, în locul lor au intrat Dennis Politic şi Goncalo Gregorio.

Min. 46: Două schimbări la FCSB în startul reprizei secunde: au ieşit Miculescu şi Băluţă, în locul lor au intrat Cordea şi Compagno.

Min. 45+1: Miculescu a scăpat singur cu portarul şi a şutat în acesta, dar de la marginea fusese indicată deja o poziţie de ofsaid a jucătorului FCSB.

Min. 44: Florinel Coman a şutat pe spaţiul porţii, dintr-o lovitură liberă din apropierea tuşei, dar portarul lui Dinamo a respins în corner.

Min. 35: GOOOL FCSB! După un corner executat de Florinel Coman, mingea a ajuns la Darius Olaru, care a şutat în forţă, în diagonală, şi l-a învins pe portarul lui Dinamo.

Min. 30: GOOOL FCSB! Florinel Coman a deschis scorul cu un şut în forţă de la marginea careului, după ce l-a driblat cu uşurinţă pe Gabriel de Moura.

Min. 9: Adnan Golubovic a reuşit o paradă importantă, după ce a respins mingea trimisă de Adrian Şut.

Min. 3: Defensiva lui Dinamo este sub presiune în startul meciului, după ce jucătorii de la FCSB au avut câteva combinaţii în viteză.

Min. 1: A început derby-ul dintre FCSB şi Dinamo.

22-07-2023
16:51

Echipele de start la FCSB - Dinamo, ora 21:30

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Olaru, Șut, Djokovic – Băluță, Miculescu, Coman. Rezerve: Vlad, Ov. Popescu, Cordea, Radaslavescu, Ngezana, V. Gheorghe, Edjouma, Lixandru, Compagno. Antrenor: E. Charalambous. 

Dinamo: Golubovic – G. De Moura, Giafer, R. Grigore, Amzăr – Ghezali, Larrucea, Iglesias, N. Roșu – Bani, Abdallah. Rezerve: Dujmovic, Bena, I. Roșu, Țîră, Politic, Borcea, Patriche, Costin. Antrenor: O. Burcă. 

Eternul derby de România, FCSB – Dinamo, care sezonul trecut nu a existat, ca urmare a faptului că Dinamo retrogradase în eșalonul secund, revine în actualitate sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, chiar din etapa 2 din SuperLiga. Sorții au decis această confruntare atât de timpurie dintre cele două mari rivale bucureștene, cele mai titrate cluburi din fotbalul românesc.

Unde se joacă derby de România, FCSB -Dinamo, în etapa 2 din SuperLiga

Foarte repede are loc derby de România, cum este cunoscut și nomenclatorul internațional al derbyurilor de top din lume meciul dintre FCSB, până în 2017 Steaua și Dinamo. Și foarte aproape a fost ca el să se desfășoare pe stadionul Steaua, cel ridicat până în 2021 din fondurile de la UEFA pentru participarea României, prin București, la organizarea EURO 2020. Până la mijlocul acestei săptămâni au durat negocierile dintre FCSB și CSA Steaua, care se consideră proprietara stadionului, dar în cele din urmă varianta a picat, datorită opoziției feroce a colonelului Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

Deși nici organizatorii de la stadionul Arcul de Triumf, o arenă incomparabil mai mică decât cea din Ghencea, de numai 7000 de locuri, nu au fost încântați, motivând lipsa de securitate corespunzătoare unui astfel de eveniment, derbyul va avea loc pe micuțul dar cochetul stadion ridicat tot din fondurile de la UEFA. FCSB a anunțat că de această dată nu se vor vinde bilete online, de teama ca în acest mod fanii câinilor să ia o mare parte dintre bilete, dacă nu pe toate, online neexistând posibilitatea să se știe cine a achiziționat biletele.

Cine transmite la TV derby de România, FCSB – Dinamo

Derby-ul FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Arcul de Triumf în etapa a 2-a din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări în direct și dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Va fi o zi greu de suportat pentru bucureșteni sâmbătă, 22 iulie, ca urmare a faptului că va fi o zi caniculară la nivel maxim, în care încă de la ora 08:00 vom avea peste 25 de grade iar la orele amiezii pur și simplu va fi o căldură de foc în Capitală, ajungând la minim 38 de grade. Partea proastă este că nu prea ar fi loc de ploaie iar derbyul are toate șansele să se joace, chiar și la ora 21:30, la minim 32 de grade. Arbitrul craiovean Sebastian Colțescu va fi obligat să acorde cele două pauze pe reprize, de hidratare.

Ce absențe sunt în derby de România, FCSB – Dinamo

La FCSB singurul jucător care nu va putea fi pe teren în derby este atacantul Octavian Popescu, suspendat pe două etape după eliminarwa cu roșu direct din meciul cu Rapid din finalul sezonului anterior. În rest toată lumea este aptă iar fundașul sud-african Ngezana cel mai probabil se va afla pe bancă, în teren urmând a juca Dawa cu Haruț.

ADVERTISEMENT

Nici Dinamo nu are probleme mari de lot. Singurul absent este atacantul Bodișteanu. Este posibil ca Ovidiu Burcă să încerce să stopeze din forța atacului FCSB jucând cu cinci fundași, al cincilea, în zona centrală, lângă Giafer și Bena fiind spaniolul Larrucea, de regulă poziționat ca mijlocaș defensiv.

Cote la pariuri la derbyul FCSB – Dinamo

Este derby de România, tradiționalul FCSB – Dinamo, dar momentan, așa cum s-a întâmplat și acum doi ani, înainte de retrogradarea pentru prima dată a echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare în Liga 2, doar pe hârtie spunem derby, pentru că din punct de vedere financiar diferența e încă mare în favoarea FCSB, de aici și cea de lot și evident, șansele la victorie nu presupun echilibru. De aceea FCSB are cotă de 1,45 la victorie iar Dinamo are un imens 7,00. Decalajul reiese și din cotele la șansă dublă, unde X2 ajunge la un fntastic 2,80 iar un gol Dinamo la cota de 1,70.

ADVERTISEMENT

Ultimele douâ meciuri directe, înainte de retrogradare au fost adevărate coșmaruri pentru fanii alb-roșiilor, echipa lor cedând cu 3-0 și 6-0. Dinamo nu mai avea nici jucători, toți străinii plecând din cauza neachitării drepturilor salariale și ultimul succes pentru câini îl avem în anul 2020, când reușitele lui Sin și Lazâr, respectiv Tănase, din penalty, au adus un 2-1 pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT