Sport

FCSB e Steaua! Echipa lui Gigi Becali a umplut Arena Națională, cea a Armatei joacă pe un stadion gol. Foto

FCSB a doborât recordul de spectatori în acest sezon pe Național Arena la meciul cu Dunajska Streda, 40.000, în timp ce CSA Steaua a jucat pe Ghencea cu 2.500 de spectatori cu Metaloglobus.
11.08.2022 | 22:28
FCSB e Steaua Echipa lui Gigi Becali a umplut Arena Nationala cea a Armatei joaca pe un stadion gol Foto
FCSB a jucat cu stadionul plin, CSA Steaua cu stadionul gol. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a reușit să se califice în play-off-ul Conference League împotriva slovacilor de la Dunaska Streda, într-o atmosferă senzațională pe Național Arena, cu peste 40.000 de suporteri în tribune. La polul opus, CSA Steaua a avut doar 2.500 de fani la meciul de debut în Liga 2 Casa Pariurilor.

FCSB a doborât recordul de fani în acest sezon la meciul cu Dunajska Streda, deși a avut o peluză de 12.000 de locuri „suspendată”

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, anunța pe 6 august că stadionul va fi aproape plin cu Dunajska Streda: „O să fim cel puțin 30.000 de fani la meciul retur cu Dunajska Streda. Noi tot timpul am fost în creștere și oamenii vin să încurajeze Steaua la meciuri.

ADVERTISEMENT

Ne pare rău că am lăsat peluza goală, dar nu e niciun fel de problemă pentru că a rămas toată tribuna a doua și întâi. Va fi plin și inelul trei”.

Audiența ar fi putut fi și mai mare în condițiile în care clubul lui Gigi Becali a primit o amendă record din partea UEFA, după scandările de la meciul cu Saburtalo Tibilisi, iar peluza de 12.000 de locuri unde stă galeria pe Arena Națională a fost „suspendată”.

ADVERTISEMENT

„40.000 de motive pentru care FCSB este Steaua”, a fost unul dintre bannerele afișate de către galeria FCSB-ului, aluzie la războiul dintre clubul lui Gigi Becali și cel al Armatei, dar și a faptului că echipa din SuperLiga evoluează mereu cu tribunele pline, în timp ce divizionara secundă este susținută la fiecare meci de doar 2-3.000 de suporteri.

Peluza Nord, la meciul dintre FCSB și Dunjska Streda. Sursa: Fanatik
Peluza Nord, la meciul dintre FCSB și Dunjska Streda. Sursa: Fanatik

Peste 25.000 de spectatori au fost pe Național Arena și la meciul dintre FCSB – Saburtalo Tbilisi

FCSB a avut o super asistență la cele două meciuri de pe teren propriu din acest sezon în cupele europene, la care au asistat peste 60.000 de spectatori. Asta în condițiile în care Saburtalo Tbilisi și Dunajska Streda nu sunt nici pe departe niște nume importante în Europa.

ADVERTISEMENT

La meciul cu georgienii au fost prezenți 25.227 de fani, însă FCSB a avut un număr important de spectatori și la primele două meciuri din campionat cu Universitatea Cluj (19.237 de spectatori) și FC U Craiova 1948 (15.167 de suporteri).

Mihai Stoica anunța și el triumfător sold-out-ul la meciul cu Dunajska Streda: „Cu peluza închisă de UEFA și zonele tampon respectate cu strictețe, capacitatea Arenei Naționale se reduce la aproximativ 41.000 locuri pe scaune. În aceste condiții, ne apropiem de sold out. Se mai întreabă cineva care e adevărata Steaua? Eu mă întreb doar câte stadioane ne-ar trebui joia viitoare dacă trecem de Dunajska Streda”, a scris managerul general al FCSB pe pagina lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Toate aceste cifre au apărut în condițiile în care FCSB și-a pierdut cel mai important jucător, iar echipa are un început slab de sezon fără nicio victorie și se află doar pe locul 13 în SuperLiga după patru etape.

CSA Steaua, debut în noua ediție din Liga 2 cu doar 2.500 de spectatori cu Metaloglobus

CSA Steaua a debutat în noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor pe Ghencea într-o atmosferă mai degrabă ostilă și cu doar 2.500 de fani prezenți pe stadionul de cinci stele ce a costat 100 de milioane de euro din bani publici, cu o capacitate de 31.254 de locuri.

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua au preferat să protesteze la adresa conducerii clubului, a Ministrului Apărării, Vasile Dîncu, sau împotriva FRF și a presei, decât să își încurajeze echipa, care a ratat și un penalty la ultima fază.

Fanii sunt extrem de nemulțumiți că „roș-albaștrii” nu au nici în acest sezon posibilitatea să promoveze în SuperLiga, iar conducerea este considerată vinovată în totalitate. Aceștia i-au cerut demisia comandantului Florian Bichir, a managerului Bogdan Marinescu și chiar ministrului Vasile Dâncu: „Bichir, Barbu, Dîncu, demisia!”, „8 ani, 7 miniștri, 6 comandanți, pe Steaua când o promovați?” și „ART. 394 LIT.C COD PENAL TOȚI VINOVAȚI! PLECAȚI!” / „8 ani, 7 miniștri, 6 comandanți, pe Steaua când o promovați?”, au  fost doar două dintre zecile de mesaje acide la adresa conducerii.

Imagine de la meciul CSA Steaua - Metaloglobus
Imagine de la meciul CSA Steaua – Metaloglobus

Meciurile din cupele europene ale FCSB-ului cu cei mai mulți spectatori. Cade recordul de spectatori cu norvegienii de la Viking?

Recordul absolut de spectatori a fost stabilit în 2013, la meciul din optimile Europa League dintre FCSB și Chelsea Londra, câștigat cu 1-0 după golul din penalty al lui Raul Rusescu.

Printre celelalte meciuri cu asistență impresionantă se numără duelurile cu Legia Varșovia, FC Copenhaga, AEK Larnaca sau Twente.

Top asistențe FCSB pe Național Arena în cupele europene

  1. FCSB – Chelsea 1-0 – 53.000 de spectatori
  2. FCSB – Legia Varșovia 1-1 – 52.303 spectatori
  3. FCSB – FC Copenhaga 1-0 – 50.787 de spectatori
  4. FCSB – AEK Larnaca 3-1 – 50.051 spectatori
  5. FCSB – Twente 0-1 – 50.000 de spectatori
  • 40.457 de spectatori au fost prezenți la meciul dintre FCSB și Dunajska Streda, record absolut în acest sezon

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,55 este cota pentru ”1 solist și peste 2,5 goluri” în FCSB – Chindia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT