Sport

FCSB – Farul 2-3: Hagi întoarce uluitor cu goluri în minutele 95 şi 96! Gică, pune-l şi pe Dawa la primă!

Farul Constanţa a întors incredibil în minutele 95 şi 96 meciul cu FCSB. Echipa lui Hagi câştigă cu 3-2 şi e noul lider din SuperLiga.
29.01.2023 | 21:07
FCSB  Farul 23 Hagi intoarce uluitor cu goluri in minutele 95 si 96 Gica punel si pe Dawa la prima
FCSB - Farul 2-3: Hagi întoarce uluitor cu goluri în minutele 95 şi 96! Gică, pune-l şi pe Dawa la primă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a dominat timp de 90 de minute meciul cu Farul Constanţa, dar a pierdut cu 2-3. Roş-albaştrii au condus în minutul 90 cu 1-2, dar gafa lui Dawa i-a costat trei puncte importante. Elevii lui Hagi au dat lovitura în minutele 90+5 şi 90+6 prin autogolul lui Târnovanu şi reuşita lui Borza. S-a terminat 3-2, după unul dintre cele mai dramatice meciuri din SuperLiga.

FCSB – Farul, primul meci din 2023 pe Arena Naţională!

Primul meci disputat pe Arena Naţională în 2023 a fost cel dintre FCSB şi Farul Constanţa. 10.320 de fani au asistat la derby-ul etapei din Superliga. Meciul s-a jucat pe o suprafaţă de joc excelentă. Au fost probleme mari în această etapă la Cluj, Ploieşti, Piteşti şi Arad, dar suprafaţa de joc s-a prezentat foarte bine pe Arena Naţională, în ciuda ninsorilor in ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Temperaturile negative de afară nu au îngheţat şi jocul. Unul foarte activ, în special din partea gazdelor. Până la urmă, FCSB a început în atac cu Andrea Compagno, nu cu Omrani, aşa cum anunţase Gigi Becali. O altă noutate a fost folosirea lui Deian Sorescu în banda stângă, în locul suspendatului Radunovic.

Tavi Popescu, Olaru şi Edjouma au irosit ocazii bune în prima parte!

Prima şansă a fost ratată de Tavi Popescu, în minutul 4, acţiune pornită de la o pasă luminoasă la mijlocul terenului a lui Darius Olaru. Farul Constanţa a stat mai mult la cutie, dar a avut la rându-i şanse să deschidă scorul. Prima a venit în minutul 6 după o pasă greşită a lui Dawa. Denis Alibec a primit mingea şi şutul său din 20 de metri a fost scos greu de Târnovanu.

ADVERTISEMENT

Dar, la cârma jocului a fost FCSB. Olaru, Edjouma şi Tavi Popescu au ratat pe rând din faţa porţii lui Aioani. Denis Alibec s-a stins după ocazia din startul meciului şi a avut propriul meci cu arbitrul Horaţiu Feşnic. Multe vociferări şi proteste. În cele din urmă, atacantul a fost avertizat pentru o simulare în careu, fiind suspendat în următoarea etapă, cu Universitatea Craiova.

Sorescu, aproape de a sparge gheaţa la FCSB! Munteanu a lovit bara pe contraatac

Deian Sorescu a avut două şanse bune de a marca primul gol pentru roş-albaştrii. Prima, în minutul 33, când a trimis peste poartă. A doua, în prelungirile primei reprize când a fost blocat de apărătorii adverşi. Compagno şi Cordea au irosit şi ei şanse importante de a marca.

ADVERTISEMENT

După toate ocaziile celor de la FCSB, golul putea să cadă în poarta lui Târnovanu. În minutul 35, Darius Olaru s-a cionit cu Creţu, iar mingea a sărit la Louis Munteanu, care a scăpat singur spre poarta adversă. Şutul atacantului de la Farul a lovit bara şi a ieşit în aut de poartă.

Gheorghe Hagi a făcut două schimbări în prima repriză. Kiki a fost schimbat după 27 de minute cu Borza, în timp ce Baravykas i-a lăsat locul lui Sîrbu, după doar 36 de minute. La cabine s-a intrat cu scor alb, 0-0.

ADVERTISEMENT

Schimbări cu efect imediat! Coman a făcut faza golului la un minut după ce a intrat

Deian Sorescu a ieşit din nou la pauză, în ciuda unei evoluţii solide în prima parte, fiind înlocuit cu Pantea. Florinel Coman a intrat în locul lui Edjouma. Iar schimbările au fost cu efect imediat.

Florinel Coman, unul dintre cei mai în formă fotbalişti de la roş-albaştrii, a dus la deschiderea scorului la prima acţiune individuală. A trecut uşor în banda stângă de adversar, a scos excelent mingea la Cordea, care l-a executat pe Aioani cu un şut plasat, în minutul 46.

Alibec a adus egalarea cu o bombă din lovitură liberă!

Replica Farului Constanţa a venit după 10 minute. Denis Alibec a trimis o bombă de la 30 de metri din lovitură liberă, care l-a învins pe Târnovanu şi din minutul 56 aveam din nou echilibru pe tabelă.

Jucătorii Farului nici n-au apucat să se bucure pentru că după doar două minute Andrei Cordea a scos un penalty pentru gazde. De remarcat pasa excelentă a lui Olaru, care l-a găsit în careu pe Cordea, cosit de Popescu.

Compagno, gol din penalty!

Andrea Compagno a transformat fără emoţii în minutul 59 şi roş-albaştrii erau din nou în avantaj, 2-1. Imediat după gol, Compagno şi Cordea, oamenii decisivi de la golul doi au fost schimbaţi de Omrani şi Miculescu.

FCSB putea să rezolve meciul cu un sfert de oră înainte de final. Miculescu a avut o acţiune individuală superbă, i-a pasat decisiv lui Tavi Popescu, decarul roş-albaştrilor trimiţând mingea în poartă.

Golul lui Tavi Popescu, anulat corect de VAR

Numai că analiza VAR a arătat că Omrani, aflat în poziţie de offside, l-a împiedicat pe Borza să ajungă la Miculescu şi s-a dictat offisde, când, de fapt, trebuia să se dădea fault. Oricum golul a fost anulat cu temei regulamentar. Și farul speranţei s-a reaprins pentru Farul.

Enes Sali a avut şansa egalării în minutul 77, dar puştiul lui Hagi a tras slab din lateral şi i-a permis lui Târnovanu să respingă în corner. Oaspeţii au avut mai mult timp posesia în final de meci, alergând după egalare.

Dawa, eliminat în minutul 90! S-a dezlănţuit haosul după gafa camerunezului

Finalul a fost cu mari emoţii pentru roş-albaştrii. Joyksim Dawa a dat pe lângă minge în minutul 90 şi i-a permis lui Denis Alibec să scape singur spre poartă. Camerunezul l-a faultat pe atacant la marginea careului în disperare de cauză şi a văzut cartonaşul roşu.

De această dată, Alibec a tras în zid din lovitură liberă, dar Farul a alergat disperată după egalare. Care a venit în minutul 90+5 după o gafă în lanţ a defensivei roş-albastre.

Farul a marcat golul victoriei în minutul 96 după un final halucinant

FCSB a acuzat din plin şocul şi la următorul atac, constănţenii au dat lovitura şi au marcat golul de 3-2 prin Borza, în minutul 90+6. Roş-albaştrii au controlat 90 de minute din meci, dar au pierdut prin golurile încasate în minutele 95 şi 96.

Gafa lui Dawa i-a costat scump pe roş-albaştrii. FCSB s-ar fi apropiat la un punct de Farul dacă ar fi câştigat, aşa sunt şapte puncte între cele două formaţii. Farul urcă pe primul loc cu 48 de puncte, unul peste CFR Cluj, care are un meci în plus de disputat.

ADVERTISEMENT