Sport

FCSB în ”grupa morții” în Conference League! Cine sunt West Ham, Anderlecht şi Silkeborg, adversarii ”roş-albaştrilor”

FCSB a avut ghinion teribil la tragerea la sorți a grupelor Conference League, urmând să întâlnească formațiile West Ham United, Anderlecht și Silkeborg.
26.08.2022 | 17:00
FCSB in grupa mortii in Conference League Cine sunt West Ham Anderlecht si Silkeborg adversarii rosalbastrilor
FCSB a avut ghinion teribil la tragerea la sorți a grupelor Conference League, urmând să întâlnească formațiile West Ham United, Anderlecht și Silkeborg. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a obţinut dramatic calificarea, iar acest lucru a dus la salvarea coeficientului UEFA, care s-ar fi prăbușit în cazul unei eliminări.

Grupă infernală pentru FCSB în Conference League

Jucătorii de la FCSB au sărbătorit cu mult fast victoria din Norvegia cu Viking Stavanger, însă tragerea la sorți a grupelor Conference League nu le-a fost deloc favorabilă. Și asta pentru că în cale le-au ieșit formații de renume: West Ham United, Anderlecht și Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Dar să vedem cine sunt adversarele ”roș-albaștrilor”. West Ham este reprezentantă celui mai bogat campionat din lume și a încheiat sezonul precedent pe locul 7, dar mult timp a fost la bătaie chiar și pentru pozițiile de Champions League.

”Ciocănarii” îl au pe banca tehnică pe scoțianul David Moyes, în vârstă de 59 de ani. Londonezii și-au propus mai mult pentru actualul sezon și au avut o campanie de achiziții importantă, la echipă ajungând printre alții italienii Gianluca Scamacca și Emerson, ivorianul Maxwel Cornet, germanul Thilo Kehrer, iar portarul francez Alphonse Areola a fost luat definitiv de la PSG.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor transferuri, West Ham este pe ultimul loc în Premier League, fără punct în primele trei etape. Mai mult, trupa lui David Moyes nu a marcat niciun gol și situația pare cumva blocată. Englezii au trecut în play-off-ul Conference League de Viborg, 3-1 la Londra și 3-0 în Danemarca.

David Moyes are la dispoziție un lot fantastic care se apropie de suma de 400 de milioane de euro. Starul echipei este căpitanul Declan Rice, care este cotat la 80.000.000 de euro. În topul celor mai scumpi jucători se mai află cehul Tomas Soucek (45.000.000 de euro) și Jarrod Bowen (42.000.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Anderlecht, lot de 3 ori mai scump decât FCSB

Anderlecht este cea mai titrată formație din Belgia, având în palmares 34 de titluri, 9 Cupe și 13 Supercupe ale Belgiei. Pe plan internațional a câștigat de două ori Cupa Cupelor, o dată Cupa UEFA și de două ori Supercupa Europei, însă toate aceste performanțe au fost realizate cu mai bine de 30 de ani în urmă.

Formația din Bruxelles a terminat sezonul precedent pe locul 3 și a prins loc în Conference League. În turul 3 preliminar a trecut de Paide din Estonia, 2-0 și 3-0, pentru ca în play-off să o elimine pe Young Boys Berna, după 1-0 și 0-1. A avut nevoie de lovituri de departajare unde s-a impus cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Anderlecht este antrenată de belgiano-italianul Felice Mazzu, adus la echipă în această vară, și are un lot cotat la aproape 90 de milioane de euro. Cei mai scumpi jucători sunt atacantul portughez Fabio Silva (15.000.000 de euro), adus sub formă de împrumut de la Wolverhampton, și mijlocașul ofensiv Yari Verschaeren (13.000.000 de euro).

Silkeborg e lider în campionatul din Danemarca

Fără doar și poate, Silkeborg este cea mai accesibilă formație din această grupă pentru FCSB. Palmaresul este unul modest, cu un singur titlu și o Cupă a Danemarcei, deși clubul a fost înființat acum mai bine de 100 de ani.

Silkeborg a încheiat sezonul trecut pe locul 3 și a prins Europa League după o pauză de 21 de ani. Au întâlnit în play-off formația HJK Helsinki și au ratat calificarea după 0-1 în Finlanda și 1-1 acasă. Așa au ajuns danezii în grupele Conference League.

În schimb, echipa merge bine în campionat, acolo unde este lider după 6 etape, cu 13 puncte. Antrenorul Kent Nielsen beneficiază de un lot cotat la aproape 12 milioane de euro, din care ies în evidență Sebastian Jorgensen (2.000.000 de euro) și Nicolai Vallys (1.500.000 de euro).


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,52 este cota pentru ”1x și sub 3,5 goluri” la FCSB – Hermannstadt. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: