Fotbal intern

FCSB mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga sezonul regulat! Cât de mult ajută succesul cu 3-0 împotriva CFR-ului

20.03.2021 | 00:45
FCSB mai are nevoie de o victorie pentru a castiga sezonul regulat Cat de mult ajuta succesul cu 30 impotriva CFRului
ADVERTISEMENT

FCSB a învins-o pe CFR Cluj cu 3-0, în etapa a 28-a a Ligii 1, şi pune trei puncte peste principala rivală la titlu. În plus, formaţia pregătită de Toni Petrea stă mai bine la meciurile directe datorită acestui succes. Pierdea 0-2 în Gruia partida tur. Astfel că o victorie în ultimele două runde i-ar asigura locul 1 în sezonul regulat.

FCSB are un program foarte complicat în cele două etape rămase până la intrarea în play-off. Etapa viitoare va juca împotriva Universităţii Craiova, pe propriul teren, iar în etapa 30 va merge la Sfântu Gheorghe, pentru duelul cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Nici pentru CFR Cluj nu este un program uşor în aceste două etape rămase de jucat din sezonul regulat. După ce a cedat 0-3 pe Arena Naţională, campioana primeşte vizita lui Dinamo etapa viitoare, iar apoi joacă la Craiova.

În precedentele cinci ocazii, echipa care a câştigat sezonul regulat a luat şi titlul în Liga 1. Nu a fost cazul pentru FCSB

În cele cinci sezoane în care campionatul s-a disputat în sistemul cu play-off, FCSB nu a reuşit niciodată să câştige sezonul regulat. Iar echipa care a terminat pe primul loc această primă parte, a fost şi cea care şi-a adjudecat titlul de campioană.

ADVERTISEMENT

A fost Astra prima dată, apoi Viitorul, pentru ca ultimele trei sezoane să fie câştigate de CFR Cluj. Anul trecut, FCSB termina sezonul regulat pe locul 4, la opt puncte în spatele ardelenilor.

Există şi un oarecare plus pentru echipa care termină sezonul regulat pe locul 2. Dacă s-ar întâmpla asta pentru CFR Cluj, ardelenii ar urma să înfrunte FCSB în chiar ultima etapă din play-off, pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

De pe locul 2 în sezonul regulat, CFR Cluj ar putea să joace acasă meciul decisiv pentru titlu

Aceasta a fost situaţia pentru Universitatea Craiova anul trecut. Oltenii au luat locul 2 în sezonul regulat şi au avut şansa să joace pe propriul teren în ultima etapă, partida care a reprezentat finala campionatului. Dar echipa antrenată la acea vreme de Dan Petrescu s-a impus cu 3-1.

Rezultatele directe din sezonul regulat, care sunt superioare pentru FCSB în faţa celor de la CFR Cluj, contează doar pentru stabilirea ierarhiei în sezonul regulat. Pentru că dacă echipele termină şi faza play-off la egalitate, atunci se ţine cont de rezultatele directe din play-off.

ADVERTISEMENT

Sezonul regulat se încheie cu etapa 30, programată pe 10 aprilie. Primele şase clasate merg în faza play-off, unde se înfruntă tur / retur. Astfel că vor fi alte 10 etape în play-out.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,70 este cota pentru „X2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT