Sport

FCSB, obligată din nou să se mute de pe Arena Națională la meciurile decisive?! Evenimentul care dă peste cap planurile roș-albaștrilor

FCSB ar putea să se mute de pe Arena Națională la meciurile decisive din Europa. Un concert planificat pe cea mai mare stadion al țării dă planurile roș-albaștrilor peste cap.
05.10.2022 | 11:18
FCSB obligata din nou sa se mute de pe Arena Nationala la meciurile decisive Evenimentul care da peste cap planurile rosalbastrilor
FCSB, obligată din nou să se mute de pe Arena Națională la meciurile decisive?! Evenimentul care dă peste cap planurile roș-albaștrilor. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, FCSB a fost nevoită să se mute de mai multe ori de pe Arena Națională din cauza altor evenimente pentru care a fost închiriat cel mai mare stadion al țării. Iar, de obicei, după concerte, a fost schimbată și suprafața de joc.

FCSB, obligată din nou să se mute de pe Arena Națională la meciurile decisive

Acest scenariu ar putea să se repete și vara viitoare, când Arena Națională va găzdui un concert Depeche Mode. Evenimentul este programat pe 26 iulie 2023, într-o perioadă în care se joacă tururile preliminare din cupele europene.

ADVERTISEMENT

Dacă FCSB se va califica în Champions League sau Conference League, roș-albaștrii trebuie să își găsească un alt stadion. În acest an, în jurul acestei date a fost returul din turul doi preliminar în cele două competiții.

Datele în care vor concerta cei de la Depeche Mode în 2023
Datele în care vor concerta cei de la Depeche Mode în 2023

O lună de pauză de pe Arena Naţională dacă se va schimba şi gazonul

Și sunt foarte mari șanse ca un astfel de concert să distrugă suprafața de joc. Iar schimbarea gazonului poate dura între trei și patru săptămâni, interval în care FCSB trebuie să joace în altă parte.

ADVERTISEMENT

Teoretic, FCSB are două variante de stadioane ultra-moderne în Capitală, însă pe ambele are interzis. Stadionul Steaua poate fi închiriat, dar nu de FCSB, cererile roș-albaștrilor de a evolua în Ghencea fiind refuzate de oficialii CSA.

O altă variantă este stadionul Arcul de Triumf. Chiar dacă este mai mic, este un stadion la cele mai înalte standarde. Însă și aici sunt probleme cu închirierea. Dinamo încearcă de la începutul sezonului să poată juca pe “Arc”, însă deocamdată niciun club de fotbal nu a reuşit să joace pe cocheta arenă din nordul Bucureştiului.

ADVERTISEMENT

FCSB, nevoită să se mute de pe Arenă pentru “finala” cu CFR Cluj din mai!

Ultima dată când FCSB a fost nevoită să se mute de pe Arena Naţională a fost chiar în ultima etapă a sezonului precedent. Atunci era aşteptată o finală pentru titlu între FCSB şi CFR Cluj, însă remiza roş-albaştrilor cu Voluntari a trimis titlul în Gruia înainte de ultima etapă.

Meciul FCSB – CFR Cluj s-a disputat pe stadionul din Buzău din cauza festivalului Saga, programat la începutul verii pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au câştigat cu 3-1, însă meciul nu mai avea nicio miză.

ADVERTISEMENT

Roş-albaştrii au jucat la Giurgiu meciurile europene

FCSB a fost nevoită şi anii trecuţi să se mute de pe Arena Naţională pentru meciurile preliminare din cupele europene. Şi nu cu mare succes. În 2020, în turul trei preliminar al Europa League, roş-albaştrii au jucat la Giurgiu meciul cu Slovan Liberec, scor 0-2.

Un an mai devreme, meciul tur din play-off-ul Europa League cu Vitoria Guimaraes s-a disputat tot la Giurgiu. Atunci roş-albaştrii au remizat, scor 0-0, dar au pierdut calificarea după 0-1 în Portugalia.

Însă, pentru moment, FCSB are alte griji. Roş-albaştrii sunt abia pe locul 13 în SuperLiga şi participarea în cupele europene este pusă serios în pericol după startul slab de sezon.

  • 23.000 euro costă închirierea Arenei Naţionale pentru un meci din cupele europene
  • 2011 este anul în care a fost inaugurată Arena Naţională

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 5,20 este cota pentru ” 2X și peste 2,5 goluri” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT