Sport

FCSB, părăsită de fani, nu și de galerie! Ce asistență a fost pe Arena Națională la meciul cu danezii și cum arată comparația cu celelalte meciuri

FCSB a fost părăsită de fani la meciul cu Silkeborg de pe Arena Națională după dezastrul din Danemarca. Număr de spectatori mult sub media cu care a obișnuit în Conference League.
13.10.2022 | 22:57
FCSB parasita de fani nu si de galerie Ce asistenta a fost pe Arena Nationala la meciul cu danezii si cum arata comparatia cu celelalte meciuri
FCSB, părăsită de fani la meciul de pe Arena Națională cu Silkeborg. Sursă foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Înfrângerea usturătoare a FCSB-ului, scor 0-5 împotriva celor de la Silkeborg nu a rămas fără urmări. Fanii „roș-albaștrilor” nu s-au înghesuit la casele de bilete, astfel formația finanțată de Gigi Becali nu a beneficiat de aceeași susținere ca în meciurile precedente de „acasă” din Europa.

FCSB, părăsită de fani, dar nu și de galerie la meciul cu Silkeborg

Astfel, formația pregătită de Nicolae Dică este susținută din tribune de aproximativ 10.000 de suporteri mult sub media cu care FCSB obișnuise să joace meciurile de pe teren propriu din Conference League.

ADVERTISEMENT

Părăsită de suporteri, vicecampioana României nu a primit același tratament și din partea galeriei. Liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, a vorbit pentru FANATIK, după meciul cu Silkeborg și i-a făcut prafi pe jucători în urma rezultatului dezastruos cu nordicii.

Totuși, galeria FCSB-ului se află în peluză pentru meciul cu Silkeborg. Aproximativ 3.000 de ultrași cântă și îi susțin pe elevii pregătiți de Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT
Galeria FCSB-ului la meciul cu Silkeborg. Sursă foto: FANATIK
Galeria FCSB-ului la meciul cu Silkeborg. Sursă foto: FANATIK

FCSB, asistențe record în meciurile precedente din Conference League

FCSB s-a calificat pentru prima oară după 5 ani în grupele unei competiții europene, iar fanii au luat cu asalt revenirea „roș-albaștrilor” în Europa.

La primul meci de pe teren propriu din Conference League, FCSB a întors scorul înregistrat în Georgia (1-0 pentru Saburtalo Tbilisi) și a învins 4-2 într-un meci spectaculos pe Arena Națională. Meciul a adunat peste 25.000 de mii de oameni în tribunele arenei din capitală.

ADVERTISEMENT

FCSB se califica în turul 3 preliminar din UEFA Conference League, după ce o învingea spectaculos cu 4-2 pe Saburtalo Tbilisi. „Roș-albaștrii” au condus cu 2-0, dar s-au văzut egalați de georgieni în doar 10 minute. Florinel Coman și Radunovic din penalty o calificau pe FCSB în turul următor.

40.000 de suporteri ai „roș-albaștrilor” în tribună la disputa cu Dunajska Streda

FCSB a continuat forma bună din Conference League și a învins în Slovacia, la limită, scor 1-0 pe terenul lui Dunajska Streda. În returul de pe Arena Națională, „roș-albaștrii” au fost împinși de la spate de peste 40.000 de suporteri.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când formația patronată de Gigi Becali aducea la stadion peste 40.000 de spectatori, se întâmpla în 2017, când Sporting învingea cu 5-1 în play-off-ul Champions League.

FCSB s-a impus la limită și la București și s-a calificat cu 2-0 la general în play-off-ul pentru grupele UEFA Conference League. Andrei Cordea a marcat singurul gol al partidei de la București.

Cu peluzele suspendate, FCSB a adus 30.000 de suporteri la meciul cu Viking

Capacitatea Arenei Naționale a fost redusă la 30.000 de locuri de UEFA pentru meciul tur din play-off-ul Conference League. Chiar dacă forul european a decis închiderea ambelor peluze fanii vicecampioanei României au luat cu asalt casele de bilete.

Astfel, în două zile, au fost epuizate toate cele 30.000 de bilete. Deși au dominat partida și și-au creat numeroase ocazii de gol, „roș-albaștrii” au pierdut scor, 2-1 cu Viking.

Totuși, o săptămână mai târziu, elevii lui Nicolae Dică se impuneau, scor 3-1 și se calificau după o pauză de 5 ani în grupele unei competiții europene.

Remiza albă cu Anderlecht în fața a 30.000 de fani

Nici ultima partidă europeană de pe Arena Națională înaintea duelului cu Silkeborg, „roș-albaștrii” nu au avut parte de o asistență mai prejos.

FCSB a remizat, scor 0-0 cu Anderlecht, însă a fost susținută pe tot parcursul meciului de 30.000 de fani. Egalul de pe teren propriu este singurul punct obținut de FCSB în grupele UEFA Conference League după primele 3 partide.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la FCSB – UTA. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT