Sport

FCSB – Petrolul Ploiești 1-0, în etapa a 29-a din SuperLiga. Luis Phelipe îi duce pe ”roș-albaștri” la 13 puncte de Rapid. Clasamentul actualizat

FCSB a învins Petrolul Ploiești, scor 1-0, în etapa a 29-a a SuperLigii și s-a distanțat în fruntea clasamentului față de Rapid și CFR Cluj.
03.03.2024 | 21:38
FCSB  Petrolul Ploiesti 10 in etapa a 29a din SuperLiga Luis Phelipe ii duce pe rosalbastri la 13 puncte de Rapid Clasamentul actualizat
Florinel Coman pătrunde cu mingea la picior sub privirile lui Guilherme Garutti și Sergiu Hanca, în meciul FCSB - Petrolul. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-03-2024
20:33

Clasamentul după FCSB - Petrolul 1-0

FCSB a câștigat cu 1-0 în fața Petrolului și s-a distanțat în clasamentul din SuperLiga. ”Roș-albaștrii” au acum 13 puncte avans față de Rapid și 14 față de CFR Cluj, principalele urmăritoare.

Pentru Petrolul, această înfrângere înseamnă ratarea calificării în play-off. Ploieștenii vor trebui să tragă tare în play-out  pentru a nu intra în hora retrogradării, deoarece lupta se anunță a fi un a echilibrată.

sup

03-03-2024
20:30

Video. FCSB - Petrolul 1-0 și ”roș-albaștrii” mai fac un pas spre titlu

FCSB s-a impus în fața Petrolului, scor 1-0, într-un meci în care nu au făcut cel mai bun joc, dar au avut parte de inspirația lui Elias Charalambous.

Prima repriză a fost una echilibrată în care au existat ocazii de ambele porți, mai mari pentru ”roș-albaștri”, dar în care mingea a refuzat să intre în poartă.

Charalambous a făcut trei schimbări la pauză, iar Luis Phelipe a înscris unicul gol al întâlnirii la doar câteva secunde după intrarea pe teren, la prima atingere de balon. A fost prima reușită a brazilianului după transferul la FCSB. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei FCSB – Petrolul 1-0.

03-03-2024
18:31

FCSB - Petrolul 1-0 (Luis Phelipe 46)

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 46: GOOOL FCSB!!! Coman pătrunde în stânga, centrează în fața porții și Luis Phelipe, abia intrat pe teren, înscrie primul său gol în tricoul ”roș-albaștrilor”.

Min. 45+1: Florinel Coman bate perfect o lovitură liberă din afara careului, dar portarul Zima reușește să scoată de sub bară.

Min. 41: Octavian Popescu cere un penalty după un presupus fault în careu, dar arbitrul Florin Andrei îi face semn să se ridice. Jocul continuă.

Min. 37: Radunovic trimite o centrare către Băluță, dar Huja ajunge înainte și respinge în corner.

Min. 22: Florinel Coman bate bine un corner din partea stângă, dar Dawa trimite peste poarta lui Zima.

Min. 17: Nana Antwi centrează bine în careul ploieștean, dar Miculescu nu ajunge la balon.

Min. 15: Grozav trimite un șut pe poartă, dar Târnovanu reține fără probleme.

Meciul a început!

03-03-2024
17:14

FCSB - Petrolul, ora 20:30. Echipele de start

FCSB: Târnovanu – Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic – Alhassan, Șut, Oct. Popescu – Băluță, Miculescu, Fl. Coman. Rezerve: R. Udrea, A. Vlad – Crețu, Panțîru, Lixandru, Pandele, Phelipe, Chiricheș, M. Toma, Ov. Popescu, Radaslavescu, D. Popa. Antrenor: Elias Charalambous

Petrolul: Zima – Meijers, Garutti, Huja, Țicu – Hanca, Seto, Jair – M. Bratu, Berisha, Grozav. Rezerve: Eșanu – Dumitriu, D. Radu, Diomande, Jyry, Ișfan, I. Răducan, Irobiso. Antrenor: Florin Pîrvu

Meciul FCSB – Petrolul Ploiești se va disputa duminică, 3 martie 2024, de la ora 20:30. Duelul se desfășoară pe Arena Națională, din București, și se anunță a fi la fel de încins ca toate confruntările dintre cele două formații. Echipe cu o bogată istorie în fotbalul românesc, FCSB și Petrolul au oferit spectacol în ultimele întâlniri, iar meciul din etapa 29 se anunță a fi și el foarte interesant.

FCSB – Petrolul Ploiești, live video online, în etapa 29 din SuperLiga

Pentru roș-albaștrii, partida FCSB – Petrolul Ploiești este o nouă oportunitate de a-și continua seria de invincibilitate din 2024. Echipa lui Elias Charalambous are cinci victorii și două remize în SuperLiga, în acest an calendaristic. În plus, un succes contra ploieștenilor ar fi cea de-a treia victorie consecutivă pentru bucureșteni.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Petrolul traversează o formă foarte slabă, cu două înfrângeri consecutive. Aceste insuccese au scos ploieștenii aproape compet din calculele pentru calificarea în play-off. Astfel, pentru Gicu Grozav și colegii săi, partida are o miză mai degrabă de orgoliu.

Cine transmite la TV partida FCSB – Petrolul Ploiești

Derby de tradiție pentru fotbalul românesc, meciul FCSB – Petrolul Ploiești va fi transmis de toate canalele principale de sport din țară. Întâlnirea de duminică, 3 martie, de la ora 20:30, poate fi vizionată pe posturile Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Puteți urmări meciul în format LIVE VIDEO și pe FANATIK.ro.

ADVERTISEMENT

Se anunță vreme înnorată în București, iar la ora meciului vor fi 10 grade. Nu există premise de ploaie, așa că meciul se va disputa în cele mai bune condiții. Cu siguranță, oaspeții vor veni însoțiți de o galerie numeroasă, iar fanii roș-albaștrilor nu își vor neglija nici ei favoriții. Atmosfera va fi, deci, cât se poate de frumoasă!

Program și clasament SuperLiga, etapa 29

Pe lângă FCSB – Petrolul Ploiești, etapa a 29-a din SuperLiga rezervă fanilor fotbalului autohton un alte meciuri extrem de important:

ADVERTISEMENT

Luni, 4 martie

  • ora 17:00 Sepsi Sf. Gheorghe – FC Voluntari (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
  • ora 20:00 Universitatea Craiova – Rapid (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Petrolul Ploiești a pierdut, scor 2-3, meciul disputat joi, 29 februarie, contra celor de la Universitatea Craiova. A fost o nouă înfrângere pentru Florin Pârvu, antrenor care își vede echipa aproape complet ieșită din calculele pentru un loc în play-off. Petrolul are la dispoziție doar două meciuri, pentru a recupera cele trei puncte care o despart de locul 6. Ambele sunt infernale, cu FCSB și Sepsi, acasă. Iată cum arăta clasamentul din SuperLiga, în zona superioară, după etapa 28:

ADVERTISEMENT
  1. FCSB – 61 puncte
  2. Rapid – 51 puncte
  3. CFR Cluj – 49 puncte
  4. Universitatea Craiova – 45 puncte
  5. Farul Constanța – 41 puncte
  6. Universitatea Cluj – 38 puncte
  7. Sepsi Sf. Gheorghe – 37 puncte
  8. FC Hermannstadt – 37 puncte
  9. UTA Arad – 37 puncte
  10. Petrolul Ploiești – 35 puncte

Cote pariuri la meciul FCSB – Petrolul Ploiești

FCSB – Petrolul Ploiești este un meci cu o favorită certă. Este vorba despre formația gazdă, a cărei victorie este cotată de către bookmakeri cu 1,55. Remiza are cota 4,10, în vreme ce un succes al oaspeților este cotat cu 6,20.

Ultimele două partide au fost spectaculoase. FCSB a câștigat în 2 martie 2023 cu 4-1, pe teren propriu, iar în turul acestui campionat, scorul a fost 2-2, la Ploiești. Cota pentru peste 2,5 goluri la partida de duminică este 2,02.

FCSB – Petrolul Ploiești, live stream, 20:30, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

FCSB vine după victoria cu 2-1, obținută pe terenul lui FC Voluntari, ca urmare a dublei lui Florinel Coman. Condusă la pauză, echipa de pe primul loc din SuperLiga a revenit și și-a trecut încă trei puncte în cont.

Meciul cu Petrolul reprezintă o nouă oportunitate excelentă pentru elevii lui Charalambous să adauge la zestrea din clasament, mai ales că în etapa viitoare urmează marele derby cu Rapid.

ADVERTISEMENT