Sport

Sepsi – FC Voluntari 4-0, în etapa a 29-a din SuperLiga. Victorie la pas pentru covăsneni

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins fără drept de apel pe FC Voluntari, scor 4-0, în etapa a 29-a din SuperLiga și continuă lupta pentru play-off.
04.03.2024 | 18:32
Sepsi  FC Voluntari 40 in etapa a 29a din SuperLiga Victorie la pas pentru covasneni
Nicolae Păun și Lukas Droppa, în duel pentru balon la meciul Sepsi OSK - FC Voluntari. Sursă foto: Bogdan BALAS/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
04-03-2024
17:01

Clasamentul după Sepsi - FC Voluntari 4-0

Sepsi OSK s-a distrat în duelul cu FC Voluntari, scor 4-0 și păstrează în continuare șanse de a ajunge în play-off. Covăsnenii sunt pe locul 7, la un punct în spatele lui U Cluj, formație aflată acum în Top 6.

Pentru FC Voluntari, această înfrângere înseamnă o presiune în plus în play-out, deoarece lupta pentru supraviețuire se anunță crâncenă. Ilfovenii sunt pe locul 14, care duce la baraj, dar Dinamo este în spate la un singur punct.

sup

04-03-2024
16:56

Video. Sepsi - FC Voluntari 4-0 într-un meci fără istoric

Sepsi OSK a învins la pas pe FC Voluntari, scor 4-0, într-un meci pe care l-a dominat cu autoritate de la un capăt la altul.

Partida a început cu un penalty controversat dictat de Marcel Bîrsan și transformat cu precizie de Ștefănescu. Până la pauză au mai existat câteva ocazii la ambele porți, cea mai mare una a ilfovenilor care nu au reușit să înscrie din mai multe încercări.

Repriza secundă a însemnat un galop de sănătate pentru formația pregătită de Bernd Storck, care a mai înscris de 3 ori. Unul mai frumos ca altul purtând semnăturile lui Kevin Varga, Cosmin Matei și același Ștefănescu. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei Sepsi – FC Voluntari 4-0.

04-03-2024
14:00

Sepsi - FC Voluntari 4-0 (Ștefănescu 10 pen., 61, K. Varga 52, C. Matei 59)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+3 – Fluier final.

Min. 74 – Șutul bun al lui Roland Varga de la 30 de metri este scos cu greu de Fernandez în corner.

Min. 61 – GOOOL Sepsi!!! Ștefănescu face ”dubla” după ce trece ușor de Matricardi și plasează mingea pe lângă Fernandez.

Min. 59 – GOOOL Sepsi!!! Cosmin Matei a primit o minge la marginea careului de 16 metri de unde a trimis o torpilă în vinclul porții lui Fernandez.

Min. 52 – GOOOL Sepsi!!! Kevin Varga ia o acțiune pe cont propriu, intră în centru și înscrie cu un șut de excepție de la 25 de metri.

Min. 45+1 – Ocazie uriașă pentru FC Voluntari. Rând pe rând, șuturile lui Nemec și Dumiter au fost respinse din fața porții de fundașii gazdelor.

Min. 10 – GOOOL Sepsi!!! Ștefănescu transformă cu precizie lovitura de la 11 metri.

Min. 8 – Arbitrul Marcel Bîrsan dictează penalty la o cădere în careu a lui Cosmin Matei după un presupus fault al lui Carnat. Ilfovenii protestează vehement, dar decizia nu este schimbată din camera VAR de Sebastian Colțescu.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Sepsi – FC Voluntari.

  • Sepsi: D. Moldovan – Oteliță, Ciobotariu, Kecskes, Fl. Ștefan – Kallaku, N. Păun – Ștefănescu, C. Matei, K. Varga – Safranko. Rezerve: Gedo – Oroian, Renta, Popșa, Bălașam V. Tănasă, Aganovic, R. Varga, Rondon. Antrenor: Bernd Storck.
  • FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Carnat – Droppa, Crepulja – Boboc, R. Popescu, Dumiter – Nemec. Rezerve: Vâlceanu – D. Florea, D. Andrei, Cocian, Dima, Voican, Paz, Armaș, Cascini. Antrenor: Nicolae Dică.
03-03-2024
14:29

Clasamentul după U Cluj - FC Botoșani 1-0

U Cluj a s-a impus cu 1-0 în fața lui FC Botoșani și a urcat pe locul 6 în clasament. Elevii lui Neluțu Sabău sunt favoriți să prindă play-off-ul, însă au nevoie pentru a fi siguri de asta să câștige în ultima etapă pe terenul lui FC Voluntari.

FC Botoșani este în continuare ultima în clasament, cu doar 20 de puncte, iar misiunea echipei lui Bogdan Andone de a se salva de la retrogradare este aproape imposibilă.

sup

03-03-2024
14:27

Video. U Cluj - FC Botoșani 1-0 și ”șepcile roșii” fac un pas uriaș spre play-off

U Cluj a învins la limită pe FC Botoșani, scor 1-0, într-un meci pe care l-a controlat fără probleme de la un capăt la celălalt.

Clujenii au dominat la toate capitolele și au deschis scorul încă din prima repriză, când Bic a pătruns nestingherit în partea stângă, i-a pasat excelent lui Daniel Popa, care era nemarcat în mijlocul careului, de unde l-a executat pe portarul Kukic.

FC Botoșani a arătat ca o echipă resemnată și nu a reușit să pună în pericol poarta lui Gorcea. De partea cealaltă, trupa lui Neluțu Sabău nu a mai forțat și s-a mulțumit să țină de rezultat. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei U Cluj – FC Botoșani 1-0.

03-03-2024
11:13

U Cluj - FC Botoșani 1-0 (D. Popa 21)

Vezi aici toate fazele video importante.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 90+2 – Vali Gheorghe scapă singur în partea stângă, dar șutul său din unghi se duce peste poartă.

Min. 82: Popa șutează violent din interiorul careului, dar mingea trece puțin peste poartă.

Min. 22: Replica moldovenilor a venit la faza imediat următoare. Mouaddib a reluat pe poartă cu o lovitură de cap. Gorcea a respins spectaculos. 

Min. 21: GOOL U Cluj! Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău deschide scorul la prima ocazie a meciului. Ovidiu Bic îl găsește liber pe Daniel Popa în careu. Atacantul îl învinge pe Kukic. 

Min. 1: Partida a început!

U Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Thalisson, Roger – Pănoiu, Bic, Simion – Roguljic, Nistor – D. Popa. Rezerve: Iliev, Oancea, Pițian, Mitrea, Chinteș, Grobry, Fossati, Rus, Gheorghe, Ilie, Anselmo, Chirilă. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

FC Botoșani: Kukic – Dimitrov, Șeroni, Celea, Țigănașu – Mouaddib, Filip, Petro – Kaprof, Mitrov, Margiotta. Rezerve: Ducan, Dican, Florescu, Creț, Sadiku, Ferreira, Glgiro, L.Fulop, Lopez, Ofosu. Antrenor: Bogdan Andone.

02-03-2024
17:07

Clasamentul după Hermannstadt - Oțelul 4-1

Hermannstadt a egalat-o la puncte în clasament pe UTA Arad după victoria cu Oțelul Galați, scor 4-1. U Cluj, Sepsi și Petrolul rămân în continuare cu șanse la play-off. 

Clasament

02-03-2024
17:04

Video. Hermannstadt - Oțelul 4-1

Oțelul Galați a început mai bine partida de la Sibiu și a deschis scorul în minutul 12 prin Teles. Portughezul a marcat din pasa lui Cisotti. Sibienii au restabilit egalitatea în minutul 25. Ianis Stoica, fostul atacant de la FCSB, a trimis în poartă o pasă venită de la Murgia. 

Înainte de pauză, Hermannstadt a beneficiat de o lovitură de pedeapsă după un fault în careu al lui Cisse. Daniel Paraschiv a înscris de la punctul cu var, iar echipa lui Marius Măldărășanu a intrat în avantaj la cabine. 

Repriza secundă le-a aparținut în totalitate celor de la Hermannstadt. Ianis Stoica a făcut „dubla” în minutul 48. Internaționalul de tineret a înscris după ce a fost lansat excelent de Gabi Iancu. 

Scorul final a fost stabilit de Neguț în minutul 87. Jucătorul de 28 de ani a înscris prin alunecare, fiind găsit excelent în fața porții de Jipa. Vezi video aici

02-03-2024
15:00

Hermannstadt - Oțelul 4-1 (Ianis Stoica 25, 48, pen. Paraschiv 44, Neguț 87 / Telles 12)

Vezi aici toate fazele video importante.

FINAL DE MECI. 

Min. 87: GOOL Hermannstadt! Jipa a pasat excelent în fața porții, unde a apărut Neguț. Jucătorul de 28 de ani a marcat cu poarta goală prin alunecare. 

Min. 48: GOOOL Hermannstadt! Ianis Stoica face „dubla” în startul reprizei secunde. Fostul atacant de la FCSB a fost lansat excelent de Gabi Iancu. Internaționalul de tineret a înscris cu un șut sub bară. 

Min. 44: GOOL Hermannstadt! Daniel Paraschiv marchează din penalty chiar înainte de pauză. 

Min. 38: Butean șutează din lovitură liberă pe sub zid. Pap reușește să rețină. 

Min. 25: GOOOL Hermannstadt! Ghiocel greșește, iar mingea ajunge la Murgia care îi pasează lui Ianis Stoica în careu. Fostul atacant de la FCSB și U Cluj a marcat primul gol în tricoul lui Hermannstadt. 

Min. 12: GOOL Oțelul Galați! Cisotti centrează pe poziție viitoare în careu. Telles înscrie cu o deviere în plasa laterală. 

Min. 1: Partida a început!

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Bejan (cpt.), Găman, Opruț – Balaure, Mino Sota, Murgia, Ianis Stoica – G. Iancu, Paraschiv. Rezerve: Muțiu, I, Pop, Etienne, Antoche, N’Goma, D. Iancu, Neguț, Biceanu, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

Oțelul: Pap – Zhelev, Cisse, Ghiocel, Gomes – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel, A. Pop, Tănasă. Rezerve: Stoian, Cîrjan, Rusevic, Malle, Gaitan, Yabre, Rus, Farcaș, Bordun, Zivulic, Jardan, Adăscăliței. Antrenor: Dorinel Munteanu

02-03-2024
14:06

Clasamentul după UTA Arad - FC U Craiova 3-2

UTA Arad a revenit pe loc de play-off după victoria cu FC U Craiova. Echipa lui Mircea Rednic a acumulat 40 de puncte și le-a depășit pe Hermannstadt, U Cluj sau Sepsi, care au un meci în minus. 

Clasament

02-03-2024
14:03

Video. UTA Arad - FC U Craiova 3-2

UTA Arad s-a impus spectaculos cu FC U Craiova pe teren propriu, scor 3-2, în penultima rundă a sezonului regulat. Arădenii au deschis scorul în minutul 14 prin Pedro. Portughezul a înscris cu un șut de la distanță. 

FC U Craiova a egalat în minutul 22 prin Juan Bauza. Argentinianul a marcat cu o lovitură de cap din pasa lui Baeten. Arădenii au revenit la conducere în minutul 32 după un gol marcat de Claudiu Micovschi. 

Golul a fost analizat în camera VAR pentru un posibil ofsaid, însă reluările au arătat că arbitrii au luat decizia corectă, de a valida golul pentru că mingea a sărit dintr-un jucător al oltenilor. Echipa finanțată de Adrian Mititelu a înscris înainte de pauză prin Andrei Dragu. 

Fabry a înscris golul decisiv în minutul 63 din penalty. Kvakic l-a faultat în careu pe Kevin Luckassen. Vezi aici toate fazele video importante

02-03-2024
10:46

UTA Arad - FC U Craiova 3-2 (Pedro 14, Micovschi 32, pen. Fabry 63 / Bauza 22, Dragu 42)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. 

Min. 90+3: Sidibe a pătruns în careu și a șutat cu piciorul stâng. Iacob a prins fără emoții. 

Min. 63: GOOOL UTA Arad! Fabry înscrie sub bară de la 11 metri. Arădenii au primit penalty după un fault în careu al lui Kvakic asupra lui Luckassen. 

Min. 55: Claudiu Micovschi șutează violent din afara careului. Mingea se duce puțin pe lângă țintă. 

Min. 42: GOOL FC U Craiova! Andrei Dragu pătrunde în viteză în careu și îl execută pe Florin Iacob cu un șut în plasa laterală. 

Min. 32: GOOL UTA Arad! Claudiu Micovschi a reușit să înscrie. VAR a analizat un posibil ofsaid. În cele din urmă, arbitrii au decis că mingea a ajuns în posesia atacantului UTA-ei de la un adversar. 

Min. 22: GOOL FC U Craiova! Baeten a centrat în careu din lovitură liberă. Bauza a înscris cu o lovitură de cap. 

Min. 14: GOOL UTA Arad! Pedro șutează de la distanță și trimite în plasa laterală. Pasă de gol pentru Fabry. 

Min. 12: Rareș Pop a șutat de la distanță. Robert Popa a respins cu greu în corner. 

Min. 2: Luckassen reia cu capul din careu. Mingea trece puțin pe lângă poarta lui Răzvan Popa. 

Min. 1: Partida a început! Adrian Mititelu este prezent la Arad și s-a fotografiat înaintea meciului alături de Adrian Ungur, fost fotbalist atât la UTA, cât și la Craiova. 

UTA Arad: F. Iacob – T. Căpușă, Stolnik, A. Benga, R. Trif – Joao Pedro, Fabry, Marcelo Freitas – Rareș Pop, K. Luckassen, C. Micovschi. Rezerve: Kucher, Conte, A. David, Iurasciuc, Omondi, A. Lopez, C. Mihai, V. Morar, R. Stanciu, C. Vulturar. Antrenor: Mircea Rednic. 

FC U Craiova: R. Popa – R. Negru, Kvakic, Lekiatas, Dragu – Achim, D. Albu – Baeten, Bauza, Bahassa – Chițu. Rezerve: Gurău, Enache, V. Pop, A. Blidar, M. Ilie, Sidibe, V. Blănuță, Ibrahim. Antrenor: Valentin David. 

În acest weekend au loc partidele din cadrul etapei a 29-a, penultima a sezonului regulat, în SuperLiga, după programul clasic, pe durata a patru zile (1-4 martie), singura deosebire, după ce am avut la mijloc de săptămână runda a 28-a, intermediară, timp de trei zile, fiindcă vineri se joacă doar un meci, în loc de două. Sunt foarte multe partide cu miză imensă și care promit spectacol: FCSB – Petrolul, Universitatea Craiova – Rapid și Farul – CFR Cluj fiind cele mai interesante.

Programul etapei a 29-a din SuperLiga

Vineri, 1 martie, ora 20:00

  • Politehnica Iași – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Sâmbătă, 2 martie

  • ora 14:00 UTA – FC U Craiova 1948 (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 17:00 FC Hermannstadt – Oțelul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Farul – CFR Cluj (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 3 martie

  • ora 14:30 U Cluj – FC Botoșani (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:30 FCSB – Petrolul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Luni, 4 martie

  • ora 17:00 Sepsi Sf. Gheorghe – FC Voluntari (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • ora 20:00 Universitatea Craiova – Rapid (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Petrolul vine cu moralul scăzut la București la meciul cu FCSB

Liderul SuperLigii, FCSB, joacă pe Arena Națională, casă în majoritatea cazurilor a echipei patronate de Gigi Becali, ultimul meci programat pe teren propriu în sezonul regulat împotriva unei echipe care cedând acasă cu 3-2 în fața Universității Craiova practic și-a compromis definitiv șansele de a prinde un loc de play-off.

În aceste condiții, anticipând că prahovenii sunt acum cu moralul la pământ, mai ales că potențialii investitori turci ar fi fost încântați ca echipa să joace ultima parte a sezonului în grupa locurilor 1-6, este de presupus că va fi o partidă mult mai lejeră pentru lider, șansele lupilor galbeni la play-off fiind aproape simbolice.

ADVERTISEMENT

Oltenii vor să oprească Rapidul lui Bergodi în stația Craiova

Un meci foarte interesant va încheia luni această etapă pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Universitatea, tonifiată după succesul de la Ploiești și acum sută la sută sigură de locul din play-off, primește Rapidul lui Cristiano Bergodi, omul care a ratat în anul pandemiei titlul pentru olteni în ultima etapă contra lui CFR Cluj, deși îi ajungea și egalul!

Alb-albaștrii sunt optimiști că au o echipă suficient de bună pentru a face în așa fel încât Rapidul de București să oprească în stația Craiova, ceea ce ar reprezenta o lovitură pentru speranțele giuleștenilor în tentativa lor de a continua să se bată la titlu cu FCSB și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Adi Mutu nu merge cu „sărut-mâna” la nașul Gică Hagi

La Ovidiu, Farul joacă ultima partidă pe teren propriu din sezonul regulat împotriva unui adversar dificil, cu care a avut mai mereu probleme în ultimii ani, CFR Cluj. Este o partidă între nașul Gică Hagi și finul Adrian Mutu, dar ultimul nu va veni, cum se obișnuiește, cu „sărut-mâna” la nași, ci pentru a lua cele trei puncte.

CFR a pierdut două imense puncte în lupta la titlu etapa trecută la Galați, fiind egalată la 2 în secundele de prelungire ale partidei. Farul a clacat la Cluj, în fața Universității și e normal ca ambele echipe sâ dorească victoria. Vom avea un meci ofensiv, ambii tehnicieni jucând numai cu fața la poarta adversă, în căutarea golului sau ale golurilor.

Cine se agață de locul 6 în ultimul vagon de SuperLiga?

Obiectiv vorbind cam un singur loc este sigur disponibil pentru play-off, adică ultimul, poziția a 6-a. Momentan e ocupat de U Cluj, cu un punct peste UTA, Sepsi Sf. Gheorghe și FC Hermannstadt. U Cluj poate menține avansul înaintea ultimei etape, pentru că joacă acasă cu ultima clasată Botoșani.

FC Hermannstadt joacă acasă, dar adversarul, Oțelul Galați e sigur că va da mult de furcă, oamenii lui Dorinel Munteanu apărându-și corect șansele meci de meci. Sepsi joacă acasă cu un FC Voluntari total la pământ iar UTA primește vizita echipei lui Adrian Mititelu, rămasă fără antrenor, FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT