Sport

Suspendare mărită pentru Mihai Pintilii după eliminarea de la Voluntari. Câte meciuri ratează. Update

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a decis să mărească suspendarea lui Mihai Pintilii, după eliminarea din partida cu FC Voluntari.
06.03.2024 | 17:13
Suspendare marita pentru Mihai Pintilii dupa eliminarea de la Voluntari Cate meciuri rateaza Update
Banca stelista cu Lucian Filip, Doru Mihai Pintilii si Elias Charalambous în meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contând pentru Superliga Superbet, desfășurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 28 ianuarie 2024. © FOTO: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-03-2024
15:20

Pintilii ratează și 2 meciuri din play-off

Eliminat la întâlnirea cu FC Voluntari, antrenorul fără licență de la FCSB, Mihai Pintilii, s-a ales cu o suspendare mărită.

Deși ințial i-a dat o suspendare de 2 meciuri, Comisia de Disciplină a venit cu o rectificare. Astfel, Pintilii va lipsi de pe banca ”roș-albaștrilor” timp de lună.

”Eliminare Pintilii Doru Mihai (oaspeți) – Rectificare Hotărâre – În conformitate cu prevederile art. 122 din RD, dispune rectificarea Hotărârii nr.109/CDE/2024 din 01.03.2024 astfel: În temeiul art. 53.1 din RD, se sancționează delegatul Pintilii Doru Mihai cu suspendare pentru o lună și penalitate sportivă de 320 lei”, se arată pe site-ul oficial al LPF.

În aceste condiții, Mihai Pintilii, care a lipsit deja la partida cu Petrolul, va rata derby-ul cu Rapid din ultima etapă a sezonului regulat, dar și primele 2 jocuri din play-off, programate la mijlocul lui martie și începutul lui aprilie.

Comisia de Disciplină, din cadrul Federației Române de Fotbal, a luat mai multe măsuri în cazurile  avute pe ordinea de zi. Printre cei sancționați se numără și Mihai Pintilii, cel ce pregătește FCSB,  dar și Leo Grozavu antrenorul Poli Iași.

Mihai Pintilii, suspendat două etape după eliminarea de la Voluntari

Sancțiunile dictate vor isca multe discuții mai ales că Mihai Pintilii a fost suspendat două etape și va reveni abia în prima etapă din play-off.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii, antrenorul real de la FCSB a fost eliminat în meciul de joi, de la Voluntari, câștigat de roș-albaștrii cu scorul de 1-2, acesta intrând în conflict cu arbitrul Sebastian Colțescu.  Acesta și-a aflat azi sancțiunea primită de la Comisia de Disciplină astfel că va reveni pe banca tehnică a roș-albaștrilor abia la primul meci din play-off.

Pintilii  nu va sta pe bancă la partidele cu Petrolul, de duminică, 3 martie, dar nici la ultimul meci din sezonul regulat, cel cu Rapid, a cărui zi și oră de disputare nu au fost stabilite încă dar va reveni lângă echipă la începerea play-off-ului. Acest lucru va însemna că echipa va fi condusă exclusiv de Elyas Charalambous, cel care l-a susținut pe Pintilii după meci.

ADVERTISEMENT

Derbyul Rapid – FCSB are șanse să fie organizat pe Arena Națională și se va disputa pe 9 sau 10 martie.

”FC Voluntari vs. FC FCSB – Eliminare Pintilii Doru Mihai (oaspeți) – În temeiul art. 53.1 din RD, se sancționează antrenorul Pintilii Doru Mihai cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 320 lei”, se arată în comunicatul postat de cei de la Comisie.

ADVERTISEMENT

Și Leo Grozavu, antrenorul lui Poli Iași, și-a aflat azi nota de plată. Antrenorul grupării din Copou a primit aceeași pedeapsă ca și în cazul lui Pintilii. Tot două etape, și tot o amendă în valoare de 320 de lei.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină au mai fost: ”AS FC Universitatea Cluj vs. FCV Farul Constanța – Eliminare Ganea Cristian George (oaspeți) – În temeiul art. 63.1.g, coroborat la art. 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru un meci și penalitate sportivă de 740 lei.

ADVERTISEMENT

AFC Botoșani vs. ACS Sepsi OSK Sf.Gheorghe – Eliminare Dumitrescu Andres Mihai (oaspeți) – În temeiul art. 63.1.g, coroborat la art. 63.2.1 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru un meci și penalitate sportivă de 740 lei.

Enache Gabriel Nicolae vs. FCU 1948 Craiova – Neexecutare Hotărâre CNSL – Închide procedura”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,45 este cota pentru „total goluri prima repriză: peste 0,5” la meciul Rapid - FCSB