Sport

FCSB scrie istorie cu noul preferat al lui Gigi Becali! A devenit cel mai bun fotbalist din Liga 1, după opt meciuri în 2022

FCSB se luptă cu CFR Cluj pentru titlu şi reuşeşte să scrie istorie cu ajutorul lui Gigi Becali. Noul preferat al patronului a devenit, în timp record, cel mai bun fotbalist din Liga 1.
02.05.2022 | 10:18
FCSB scrie istorie cu noul preferat al lui Gigi Becali A devenit cel mai bun fotbalist din Liga 1 dupa opt meciuri in 2022
Ştefan Târnovanu şi colegii lui, aclamaţi de fanii FCSB după victoria cu Farul (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Înainte de intrarea în play-off, Gigi Becali a intrevenit în privinţa postului de portar, după ce Andrei Vlad a comis o nouă gafă uriaşă, iar locul acestuia a fost luat de Ştefan Târnovanu. Noua febleţe a patronului FCSB a reuşit să ajungă pe primul loc în topul InStat din Casa Pariurilor Liga 1, după opt meciuri jucate în 2022, performanţă pe care niciun alt portar nu a reuşit-o în 39 de campionate analizate de celebra companie.

Ştefan Târnovanu, cel mai bun index InStat din Liga 1. Doi colegi de la FCSB îi ameninţă locul

Cu opt meciuri în 2022 şi unul jucat în ultima etapă a anului trecut, Ştefan Târnovanu a reuşit să ajungă pe primul loc în clasamentul InStat, al celor mai buni fotbalişti din actualul sezon. Cu un index de 243, portarul de 21 de ani este liderul campionatului.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de doi colegi de la FCSB, Florin Tănase, golgeterul campionatului, cu 242, şi Octavian Popescu, perla lui Gigi Becali, care a ajuns la un index de 240. Ştefan Târnovanu a reuşit să ajungă pe primul loc datorită celor şapte partide în care a închis poarta vicecampioanei României.

Ştefan Târnovanu i-a luat locul lui Andrei Vlad la pauza meciului FC Argeş – FCSB 1-0, din returul sezonului regulat. FANATIK a anunţat că Gigi Becali a fost enervat de ultima gafă a portarului de 23 de ani şi a ordonat, la partida din Trivale, schimbarea acestuia imediat după greşeala care a dus la golul marcat de argeşeni.

ADVERTISEMENT

Meciurile lui Ştefan Târnovanu din actualul sezon

  • Sepsi – FCSB 0-0
  • FC Argeş – FCSB 1-0 (a intrat în minutul 46)
  • FCSB – FC Voluntari 1-0
  • FCSB – Farul 2-0
  • FC Argeş – FCSB 2-3
  • FCSB – U Craiova 0-2
  • FCSB – FC Voluntari 4-0
  • CFR Cluj – FCSB 0-1
  • Farul – FCSB 0-4

Moment istoric în rapoartele InStat – Liga 1, singurul campionat unde un portar e numărul 1

CIES Football Observatory oferă un top, actualizat săptămânal, în care sunt analizate 39 de campionate din întreaga lume, printre care se află şi România. Liga 1 este singura în care cel mai bun fotbalist provine din poartă, în condiţiile în care, mai mereu, oamenii de gol sau cu acţiuni decisive sunt cei care punctează consistent.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Neymar este jucătorul cu cel mai bun index InStat din Ligue 1, cu 282, urmat de colegii din tripleta de la PSG, Lionel Messi şi Kylian Mbappe. În Premier League, lider este Joao Cancelo (Manchester City), cu un index de 299, în timp ce Vinicius (Real Madrid) este numărul 1 în La Liga, cu 276.

Diferenţă uriaşă între Ştefan Târnovanu şi Andrei Vlad

Dacă Ştefan Târnovanu are un index InStat care îl plasează pe primul loc în Liga 1, Andrei Vlad e abia pe locul 105, cu 214. Portarul de 23 de ani a jucat 27 de meciuri în actualul sezon, în campionat, şi a primit 27 de goluri, reuşind ca în zece partide să menţină poarta intactă.

ADVERTISEMENT

După gafa din înfrângerea cu FC Argeş, Andrei Vlad nu a mai prins nici banca de rezerve la partidele cu FC Voluntari, din ultima etapă a sezonului regulat, şi Farul, startul play-off-ului. La ambele meciuri, Cătălin Straton a fost rezerva lui Ştefan Târnovanu, pentru ca apoi să revină Andrei Vlad pe bancă.

Ştefan Târnovanu, noul preferat al lui Gigi Becali

Cu prestaţii bune în a doua repriză cu FC Argeş şi în cele 90 de minute cu FC Voluntari, Ştefan Târnovanu a intrat imediat pe lista preferaţilor lui Gigi Becali. De altfel, patronul FCSB l-a lăudat după meciul din ultima etapă a sezonului regulat.

“E greu să se mai întoarcă (n.r. – Andrei Vlad). Cum a stat Târnovanu, acum va sta el. Face niște gafe, iar acum pe final de campionat e greu. Dacă face gafe, o să te distrugă. Și văd că Târnovanu are un joc de picior mai bun. Vlad are o ezitare. Vrea să paseze, apoi nu mai pasează. Vrea să dea mingea cu mâna într-o parte, se face că o dă, apoi nu îi mai convine să o dea acolo.

Ăsta (n.r. – Ștefan Târnovanu), vine mingea la el, o primește și o dă stânga, dreapta. Omul nu mai stă să o gâdile, o dă direct. Are un joc de picior mult mai bun. Și e mai înfricoșător pentru adversari. Este mai impunător, este mai înalt”, spunea Gigi Becali, după FCSB – FC Voluntari 1-0, la PRO Arena.

Topul portarilor din Liga 1 – CFR Cluj are doi în primii zece

Otto Hindrich şi Cristi Bălgrădean s-au luptat în acest sezon pentru postul de titular al porţii lui CFR Cluj, iar amândoi au ajuns în topul celor mai buni portari din Liga 1, conform cifrelor InStat, şi completează podiumul.

  1. Ştefan Târnovanu (FCSB) – 243
  2. Cristi Bălgrădean (CFR Cluj) – 230
  3. Otto Hindrich (CFR Cluj) – 227
  4. Mirko Pigliacelli (U Craiova) – 218
  5. Horaţiu Moldovan (Rapid) – 216
  6. Florin Iacob (UTA Arad) – 216
  7. Roland Niczuly (Sepsi) – 215
  8. Eduard Pap (FC Botoşani) – 215
  9. Mihai Aioani (Farul) – 215
  10. Alexandru Greab (FC Argeş) – 215

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeş: 1,53 este cota pentru „NG – nu înscriu ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT