Sport

FCSB se întărește în ofensivă cu un internațional de juniori. Ce alte noutăți mai pregătesc „roș-albaștrii” în pauza de vară

FCSB a avut cea mai bună ofensivă din Casa Pariurilor Liga 1 în sezonul 2021-2022. Cu toate acestea, vicecampioana e în căutarea unui varf autentic. Mihai Stoica speră să-l fi găsit deja în propria curte.
30.05.2022 | 14:12
FCSB se intareste in ofensiva cu un international de juniori Ce alte noutati mai pregatesc rosalbastrii in pauza de vara
Andreas Chiritoiu in meciul amical de fotbal dintre Romania U19 si Cipru U19, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, joi 7 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB caută să se întărească pentru următorul sezon de Casa Pariurilor Liga 1. Managerul general Mihai Stoica a anunțat că „roș-albaștrii” se vor baza în sezonul viitor pe doi fotbaliști de mare perspectivă, atacantul Andreas Chirițoiu (18 ani) și mijlocașul Matei Tănasă (16 ani).

Andreas Chirițoiu, pariul lui Mihai Stoica pentru atacul lui FCSB

Gigi Becali a decalrat că nu vrea să bage mâna în buzunar pentru transferuri în această perioadă de mercato, astfel că roș-albaștrii se vor întâri în primul rând cu fotbaliști din propria pepinieră.

ADVERTISEMENT

Andreas Chirițoiu și Matei Tănasă sunt cele două nume care vor face parte în mod cert din angrenajul primei echipe a vicecampioanei României.

„Cu excepția jucătorilor care au terminat contractele, Vinicius, Keșeru, Burlacu, nu pleacă nimeni, sunt sub contract cu noi. Nu cred că vor fi plecări. Dacă există oferte, se discută.

ADVERTISEMENT

Sunt jucători care trebuie să revină: Pantea, Chirițoiu – vrem să-l aducem la prima echipă pentru prima dată -, Nedelcu, Simion, unde nu s-au activat opțiunile de cumpărare.

Mai e Ducan, care se va întoarce. Dintre cei tineri, Musi va face parte în continuare din lot și probabil și Matei Tănasă”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Chirițoiu, aproape de Campionatul European U19

Dacă Matei Tănasă a debutat deja pentru FCSB în victoria din sezonul regulat cu Academica Clinceni, scor 3-0, în ceea ce îl privește pe Andreas Chirițoiu, atacantul încă așteaptă să evolueze în roș-albastru.

Ediția trecută de campionat, Chirițoiu a jucat pentru Unirea Constanța, în Liga 2, și a înscris patru goluri în 23 de partide. Chirițoiu a dat patru goluri și la naționala U19 a României, pentru care a bifat 12 selecții.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui FCSB face parte din lotul extins al convocat de selecționerul Adrian Vasîi pentru Campionatul European din această vară. Acesta cuprinde 27 de fotbaliști, dar doar 20 dintre aceștia vor merge la turneul final.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: