Sport

FCSB, surpriză în lotul pentru meciul cu Nordsjaelland. E revelația verii

FCSB a făcut o mutare surpriză pentru meciul decisiv cu Nordsjaelland din Conference League. Ce jucător a făcut deplasarea în Danemarca.
15.08.2023 | 16:06
FCSB surpriza in lotul pentru meciul cu Nordsjaelland E revelatia verii
George Gogescu a debutat la FCSB în sezonul trecut în meciul din Cupa României cu FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a plecat în Danemarca pentru meciul din manșa secundă a turului trei preliminar al UEFA Europa Conference League. Elias Charalambous și Mihai Pintilii au luat o decizie extrem de interesantă.

FCSB, decizie neașteptată înainte de manșa decisivă cu Nordsjaelland

FCSB luptă pentru calificarea în play-off-ul Conference League, însă staff-ul vicecampioanei a decis să ia în Danemarca un jucător de doar 17 ani. Este vorba despre George Gogescu.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul central a impresionat în această pauză competițională în cantonamentul din Olanda, deși încă nu a împlinit 18 ani. Închizătorul chiar a fost folosit în ambele meciuri amicale cu PAOK Salonic și Anderlecht.

Chiar dacă face parte din lotul deplasat pentru meciul cu „vikingii”, puștiul de 17 ani are șanse mici să fie utilizat, însă nu este exclus să își facă apariția pe teren în funcție de rezultat sau pe finalul partidei.

ADVERTISEMENT

FCSB îi dă credit lui George Gogescu. L-a impresionat pe Thomas Neubert

George Gogescu stă excelent din punct de vedere fizic și face față cu brio chiar și la cele mai intense antrenamente ale lui Thomas Neubert. Deși inițial trebuia să fie împrumutat la o altă echipă, puștiul care evoluează și pentru FCSB U19 a rămas la vicecampioana României.

Accidentarea lui Adrian Șut la încălzire la meciul din Ghencea cu danezii reprezintă însă o oportunitate uriașă pentru Gogescu, care astfel a prins lotul, în absența lui Șut.

ADVERTISEMENT

Născut în 2005, Gogescu va împlini majoratul pe data de 27 august și mai are contract cu FCSB un an, cu opțiune de prelungire pentru încă trei sezoane. El poate fi folosit și pe poziția de fundaș central.

Este eligibil pentru regula U21 și cu siguranță va mai prinde lotul și în alte meciuri și ar putea chiar debuta în prima ligă. Sezonul trecut, a jucat 88 de minute în Cupa României în meciul cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Cei mai tineri debutanți în cupele europene

FCSB a debutat mai mulți jucători tineri de-a lungul timpului în cupele europene, în frunte cu Octavian Popescu (17 ani) la meciul cu Slovan Liberec pierdut cu 0-2 și Alexandru Pantea (17 ani) în meciul nebun cu Backa Topola câștigat la penalty-uri.


  • Cota BETANO pentru FCSB: este 1,90 pentru “GG” la meciul Nordsjaelland – FCSB

ADVERTISEMENT