Sport

FCU Craiova e la retrogradare, dar Mititelu surprinde: “Vom fi în play-off!”

FCU Craiova are 8 înfrângeri în acest sezon și este pe locul 14 în Superligă. Chiar și în aceste condiții, Mititelu este optimist și speră să se califice în Europa.
09.11.2023 | 19:05
FCU Craiova e la retrogradare dar Mititelu surprinde Vom fi in playoff
Adrian Mititelu o vede pe FCU calificata in play-off. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCU Craiova nu a mai câștigat din luna septembrie, însă conducerea își păstrează optimismul. Mititelu are încredere în lotul pe care l-a format, iar echipa a început să dea semne de viață. În ultima etapă, FCU a avut o prestație bună în egalul obținut cu Universitatea Craiova, scor 1-1.

Mititelu are încredere în jucătorii săi

“Nu, nu îmi este frică de retrogradare. Suntem acolo, dar simțim că vom fi în play-off. Vine un retur și zic că avem o echipă de play-off. Dacă nu, vom juca barajul pentru Europa. Avem echipă foarte bună.

ADVERTISEMENT

Și arbitrajul ne-a tocat mărunt. Avem echipă care să se bată cu orice formație. Jucătorii care au venit au avut lipsă de jocuri. O să avem o apărare bună. Au venit niște jucători care s-au antrenat cu echipa”

Suntem pe drumul cel bun. Unii au încercat să îi pună în cârcă anumite lucruri preparatorului fizic, care nu s-au întâmplat. Antrenorul a venit cu încă un secund, iar antrenorul de portari e tot italian”, a declarat Adrian Mititelu pentru Digisport.ro

ADVERTISEMENT

Giovanni Constantino este omul care trebuie să-i ducă pe olteni în Europa

FCU Craiova a avut parte de un start slab de sezon. Problemele de pe banca tehnică s-au revăzut în jocul echipei, care încearcă acum să se redreseze odată cu venirea lui Giovanni Constantino. În vârstă de 39 de ani, Constantino a readus speranța în echipa oltenilor.

Giovanni Constantino a fost instalat pe banca celor de la FCU în octombrie. Italianul este fost mecanic de locomotivă și s-a făcut remarcat ca secund al lui Marco Rossi la naționala Ungariei. Constantino a ocupat această poziție între iulie 2018 și mai 2021.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui FCU se distinge ca cel mai tânăr antrenor italian cu licența PRO, obținută în anul 2021 la prestigioasa academie de fotbal din Coverciano. Experiența sa ca jucător de fotbal s-a desfășurat în Liga a 4-a,, iar la vârsta de 27 de ani a făcut pasul spre o carieră de antrenor.

FCU Craiova ocupă locul 14 în Superligă, cu 15 pucte reușite în 15 partide. Oltenii au 4 victorii, 3 egaluri și 8 înfrângeri în acest sezon. Ultimul eșec al oltenilor a fost în etapa cu numărul 14, atunci când au fost învinși de UTA cu 2-3.

ADVERTISEMENT

Victoria arădenilor nu a fost una întânplătoare. Rednic a reușit să facă din UTA o echipă competitivă. În ultima etapă, formația din Arad a reușit să o învingă pe Dinamo cu scorul de 2-1. În urma acestui succes, UTA a urcat în clasament până pe locul 10.

ADVERTISEMENT